Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Uzm. Dr. Zahide Eriş

Cilt Bakımı

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Uzm. Dr. Zahide Eriş tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Uzm. Dr. Zahide Eriş

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Dermatoloji Uzmanı Dr. Zahide Eriş konuk oldu. Eriş; kendisi, kariyeri, antiaging tedaviler, kolajen destekleri ve cilt bakım rutinleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uzm. Dr. Zahide Eriş ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız. 

Uzm. Dr. Zahide Eriş podcast

İnsanlar Her Dönem Genç Ve Sağlıklı Görünmek İstiyor

Uzm. Dr. Zahide Eriş “antiaging”in anlamını ve hangi uygulamaları kapsadığını şöyle açıkladı:  “Anti karşıt aging ise yaşlanma demek. Yaşlanma karşıtı uygulamalar her dönem popüler. Çünkü insanın genç kalma isteği her zaman var. Bu da biraz sağlıklı ve genç kalmaktan ileri geliyor. Antiaging uygulamalar; cilt yaşlanmasını önleyen, cilt bakımı yapan ve kolajeni arttıran, sarkmayı ve istenmeyen durumları toparlayan uygulamalardır. Bunlar; dolgu, botox, mezoterapi, iple yüz germe, lazer uygulamalar, ultrafocus antiaging uygulamalar arasındadır. Her uygulama için önemli olan kişiye özel tedavi uygulanmasıdır.” 

Kolajen Proteindir Ve 20’li Yaşlardan Sonra Azalmaya Başlar

Cilt bakımı ve kolajen

Son dönemde oldukça popüler olan kolajen ile ilgili Uzm. Dr. Zahide Eriş detaylı bilgi verdi; “Kolajen cildin yapı taşı olan bir proteindir. Fakat bu protein 20’li yaşlardan sonra azalmaya başlıyor. En belirgin azalma ise 30’dan sonra oluyor. Kolajen alanı çok kirli bir alan, bir sürü marka kolajen çıkarmaya başladı. Bizim cilt yüzeyine yaptığımız uyguladığımız aslında ciltteki kolajeni tetiklemeye ve cildin kolajen üretimini sağlamaya yönelik uygulamalardır. Antiaging uygulamalarda bu daha önemlidir. Son dönemde ağız yoluyla kolajen alınmasının en büyük nedeni yediğimiz besinlerden ne kadar kolajen aldığımızı bilmememizden kaynaklanıyor. Güvenli bir markanın güvenli bir şekilde üretilen kolajeninin tüketilmesini ve likit olanları öneriyorum. Ayırca kolajen tercihi yaparken ml yüksek olmalı ve içeriğine dikkat edilmelidir.”

Cilt Bakımsız Kaldığında Daha Çabuk Yaşlanır

güneş koruyucu krem kullanımı

Dermatoloji Uzmanı Dr. Zahide Eriş cilt bakımı ile ilgili olarak; “Cilt bakımı küçük çaplı bir antiaging uygulamadır. Çünkü cilt bakımsız kaldığında daha çabuk yaşanır. Bu nedenle cilt bakımı rutinimizde olmazsa olmaz. Cilt bakımı rutininde; temizleme, peeling, serumlar, masaj ve nemlendirme yer alır. Cilt bakımının her ay yapılması gerekir.”açıklamasını yaptı. Eriş ayrıca yazın yaklaşmasıyla birlikte güneş koruyucularının önemine de dikkat çekti; “Güneş cildin yaşlanmasını arttırıp, lekelere ve kansere de davetiye çıkarıyor. Ben yaz kış güneş koruyucu öneriyorum. Cilt tipine göre güneş koruyucu seçmek en önemlisidir. Yazın yüz için 50 faktör, kışın da 30 faktör yeterli olur. Gebeler, bebekler ve hassas cildi olanlar mineral güneş koruyucular tercih etmeliler.” olarak açıkladı. 

Uzm. Dr. Zahide Eriş Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; yapmayı en sevdiği ve sevmediği uygulamayı, bu zamana kadar en zorlandığı vakasını, doktor olmasaydı hangi mesleği yapmak isteyeceğini, estetiği olup olmadığını, en saçma bulduğu estetik uygulamayı ve bir yakınına estetik uygulama yapıp yapmayacağı ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu. 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!

Podcast


Yayınlanma tarihi: 28/05/2021

-

Son Güncellenme: 03/12/2021

Başa Dön