Yaz Cilt Bakımı Rutininizi Geliştirmek için 10 İpucu

Cilt Bakımı

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yaz Cilt Bakımı Rutininizi Geliştirmek için 10 İpucu

Halihazırda devam eden en aktif yaz sezonunda, şüphesiz daha enerjik ve sosyal olmaya, daha fazla dışarılarda bulunmaya başladık.

İşte bu durum da yaz aktiviteleri için cildimizin parlak ve hayat dolu olmasını isteyeceğimiz anlamına geliyor.

Cildinizin en iyi şekilde görünmesine yardımcı olmak için yapabileceğiniz en iyi 10 ipucunu Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat veriyor:
Gokce Haspolat
“Yaz nihayet geldi. Fakat cildi en fazla yıpratan ve cildin asla içeriden ve dışarıdan ihmal edilmemesi gereken bir mevsimdir. Bu sebeple sizlere ufak tüyolar vermek istiyorum.

Vitaminlerinizi Düzenli Olarak Alın

vitaminMultivitaminler ve antioksidanlar iyi bir cilt bakımı için hayati öneme sahiptir, bu nedenle günlük yaşantınıza bunları sokmanızı tavsiye ederim.

Bunları yeterli düzeyde alıp almadığınızdan emin değilseniz, bir doktora başvurabilirsiniz.

Makyajınızı Mutlaka Silin

makyaj temizlemeTüm makyajınızı yatmadan önce veya uzun süredir cildinizde durduğu durumlarda çıkarmanız son derece önemli.

Makyajınız saatlerce cildinizde kalırsa, bu haliyle cildiniz nefes alamaz ve farklı cilt problemlerinin oluşmasına sebep olur. 

Cildinizin Nefes Almasına İzin Verin

cilt temizliğiCildiniz sürekli makyaj altındayken nefes alma ve temiz havayı içine çekme şansı olmaz. Bu durum uzun süre devam ettiğinde cildinizin canlılığını kaybetmesine ve matlaşmasına neden olabilir.

Dudaklarınızı Unutmayın

dudak bakımıDudaklar, özellikle saatlerce güneşe maruz kaldığında kurumaya meyillidir. Vazelin veya herhangi bir iyi dudak nemlendiricisi ile kurumasını ve çatlamaya başlamasını önlemek için onları nemlendirin.

Makyaj Fırçalarınızı Temizleyin

makyaj fırçası temizliğiMakyaj fırçalarınızı temizlemek sadece makyaj kalıntılarını temizlemekle kalmaz, aynı zamanda orada oluşabilecek bakterilerden de kurtulmanızı sağlar. Düzenli aralıklarla fırçalarınızı temizlemenizi öneriyorum.

Doğru Gece Kremini Seçin

gece kremiCildinize zarar vermeyen bir gece kremi kullandığınızdan emin olmak için bizlere danışabilirsiniz. Bazı gece kremleri kalın ve ağırdır ve her türlü sivilce durumunu kötüleştirebilir, bu nedenle doktorunuz cilt yapınıza ve mevsimsel koşullara bakarak size doğru ürünü önerecektir.

Doğru Nemlendiriciyi Bulun

nemlendiriciİyi bir nemlendirici kullanmak herkesin yararına olacaktır, ancak cilt tipinize uygun olanı seçtiğinizden emin olun. Örneğin yağlı bir cildiniz varsa hafif bir nemlendirici uygun olacaktır.

Güneş Kremini Asla Unutmayın

güneş kremiCildinizi güneşin sert ışınlarından korumak ve güneş lekelerini önlemek için bu şart, ancak dışarı çıkmadan yaklaşık 20 dakika önce uyguladığınızdan emin olun ve ardından her iki veya üç saatte bir yeniden uygulayın.

Doğru Temizleyiciyi Kullanın

cilt temizliğiKuru ciltli biri için hafif bir temizleyici en iyisi olacaktır, beri yandan yağlı ciltli biri için daha ağır bir temizleyici en iyisidir.

Yüzünüzü yıkamak cilt bakım rutininizin önemli bir parçasıdır ve doğru temizleyiciyi bulmak da aynı derecede önemlidir.

Bol Bol Uyuyun ve Su İçin

su tüketimiErken yaşlanmanın ve ince çizgilerinin etkilerini engellemenin en iyi yollarından ikisi iyi bir gece uykusu çekmek ve yeteri kadar su içmektir.

Yenilenmiş ve canlanmış hissederek uyanacaksınız ve cildiniz bu tazeliği apaçık gösterecektir.

Profesyonel Cilt Bakımı

profesyonel cilt bakımıCilt bakımı rutininizde umduğunuz türden harika sonuçlara ulaşamadıysanız, profesyonel cilt bakımı seçeneklerini değerlendirmek isteyebilirsiniz.

Hasarlı cildi gençleştirmek ve onarmak için bazı yüksek teknoloji olanakları hakkında bilgi almak için kliniğimle iletişime geçebilirsiniz."


Yayınlanma tarihi: 06/07/2022

-

Son Güncellenme: 12/10/2022

Başa Dön