Kimler Sakal Ekimi İçin Uygundur?

Sakal Ekimi

Derya Kılınç tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Kimler Sakal Ekimi İçin Uygundur?

Dizilerde ve afişlerde görülen oyuncu ve mankenler gibi kusursuz ve gür sakallara sahip olmak her erkeğin hayali. Ancak genetik başta olmak üzere bazı nedenlerden dolayı bazı erkeklerde sakallar ya çok seyrek olur ya da hiç çıkmaz.

Ancak adeta sihirli bir değnek etkisi yaratan sakal ekimi, tüm bu sorunların çözümü olur. Siz de seyrek ya da hiç çıkmayan sakal sorunundan bir çırpıda kurtulmak istiyor ve buna uygun olup olmadığınız merak ediyorsanız yazımızı okuyun ve Gold City Hair Transplant doktorları uzmanlığında yaşayacağınız değişime hazır olun!

Goldcity Hair Transplant ve sakal ekimi uygulaması hakkında bilgi sunmadan önce, yakın zamanda bu işlemi uygulatmış ve sonuçlarından memnun kalmış bir kullanıcı deneyimini size aktarmak istiyoruz:

Gold City Hair whatsapp

“Sakal ekimi için İtalya’dan Gold City Hair Transplant merkezine gelen Giorgio, bu kararını merkezle ilgili aldığı tavsiyeler sonucu verdiğini söyledi.

Yan ve alt bölgelerde sakal çıkmamasından şikayetçi olan Giorgio, ilk karşılandığı andan operasyon sürecine kadar kendisiyle aynı dili konuşan uzmanlardan, ortamın hijyen ve düzeninden ve uygulama yapanların profesyonelliğinden etkilendiğini belirtti.

Operasyondan ve tüm süreçten çok memnun kalan Giorgio, sonucun olumlu olacağından emin ve çok mutlu.”

Peki, Nedir Bu Sakal Ekimi Uygulaması?

sakalSakal ekimi, vücudun bir bölgesinden saç alınıp sakalsız bölgeye nakledilmesi işlemidir. Ne kadar basit görünse de karmaşık ve uzmanlık isteyen bir süreç olan sakal ekimi 2 temel yöntemle uygulanıyor.

İlk yöntem folliküler birimekstraksiyonu. Bu yöntemde, tam foliküler üniteler donör bölgesinden teker teker alınıyor. Az ağrılı bir işlem olması nedeniyle de sıklıkla tercih ediliyor.

Bir diğer yöntem de folliküler ünite nakli. Bu sakal ekimi yönteminde cerrah, ense kısmından küçük bir doku şeridi kesiyor ve ekim yapacağı kökleri bu doku üzerinden alıyor.

Her iki yöntem özelinde de 2.000-5.000 ya da daha fazla saç kökü alınıyor.

Üç Farklı Uygulama Seçeneği İle Nokta Atışı!

sakal ekimi uygulamasıBu işlem birçok adımda uygulanıyor. İlk adım hasat adımı. Hasta FUE ya da FUT yöntemini seçmiş olsun, işlem uygulayan uzman ilk olarak kafadaki hasat edilen bölgeyi tıraş ediyor.

Bu işlemle saç kökleri daha net bir şekilde görülebiliyor. İşleme başlamadan önce hastaya lokal anestezi veriliyor ve hasta hasat işlemini de sonrasında yapılacak implantasyon işlemini de büyük ölçüde hissetmiyor.

Sakal ekimi işleminin bir diğer adımı implantasyon. Saç kökleri seçilen yöntemle hastadan alındıktan sonra, işlemi yapacak cerrah greftlerin yerleştirileceği bölgeye lokal anestezi uyguluyor.

Sonrasında her bir kök hastanın ve işlemi yapan cerrahın anlaştığı biçimde cilde tek tek yerleştiriliyor ve işlem sonrasında şekillendirme yapılıyor.

Sonraki adım kurtarmak. Sakal ekimi işlemi için sadece 1 güne ihtiyaç duyuluyor. İşlem sonrasında yeni ekilen saç köklerinin çevresinde kabuklanmalar oluşabiliyor. Bu kabuklanmalar kısa bir süre sonra kendiliğinden dökülüyor.

İşlemden 10 gün sonra hasta yeni sakalını şekillendirmeye başlayabiliyor. Ancak belirtmekte fayda var; sakal ekimi sonrası sakallar dökülebiliyor. Bu dökülme ekimden 2 ya da 3 hafta sonra başlıyor.

Bu oldukça normal bir durum, çünkü dökülen sakallar kendini yeniliyor.

Asıl Merak Edilen Konu: Sakal Ekimi Kimler İçin Uygun?

sakal ekimi kimlere uygulanırGreftler yani saç kökleri ense bölümünden alınıyor. Bu nedenle uygulama yaptırmak isteyen kişinin ense bölgesinde sağlıklı saç kökleri olmalıdır.

En seyrek saçlarda dahi ense bölümündeki saçlar daha kuvvetli ve sıktır. Ancak bu bölgedeki saçların yetersiz olması işlemin yapılmasına engel olabilir ve bu durumda doktor alternatif bir çözüm sunabilir.

Bunlara Dikkat!

  • Sakal ekiminin cerrahi operasyon olduğunu unutmayın. Her cerrahi operasyon gibi sakal ekimi işlemi sonrasında da özel bir bakım ritüeli uygulamanız gerekiyor.

  • Uygulama sonrası bölgeye çok temiz bakmalısınız.

  • Uygulama sonrası en az birkaç gün boyunca yüzme, güneşe çıkma, sigara tüketimi, hamam, sauna, jakuzi, spor gibi alışkanlıklarınızdan bir süre uzak durmanızda fayda var!

  • Uygulama yapılan bölgeye dokunmamalı ya da ovalamamalısınız.

  • En az birkaç gün boyunca yüzünüzü asla yıkamamalısınız.

  • Sakal bıyık ekimi yaptıranların yorumları incelendiğinde uygulama sonrasında şişme,  gerginlik, uyuşukluk, kabuklanma gibi bazı yan etkilerin olduğunu belirtiyor. Sakın panik olmayın. Bu oldukça normal bir durum. Ancak bu belirtiler 2 hafta sonunda geçmiyorsa mutlaka doktorunuza başvurun.

Peki, Sakal Ekimi Fiyatları Nedir?

sakal ekimi fiyatıSakal ekimi fiyatları, her bütçe özelinde fiyat seçenekleri sunmakla birlikte sakaldan saç ekimi gibi biraz maliyetli bir işlemdir. Ancak uygulama sonrasında hayal edilen görünüme bir ömür kavuşmanın bedeli paha biçilemez!

Sizin için sakal ekimi tavsiye ve değerlendirme araştırması yaptığımızda sonuçların çok etkili olduğunu ve yaptıranların genelinin memnun kaldığını söyleyebiliriz. Fiyatlar, uygulama yapılacak bölgeden bölgeye farklılık gösterdiği için net sakal ekimi fiyat aralığı veremiyoruz. 

Gold City Hair Transplant Hakkında

sakal ve bıyıkGold City Hair Saç ekimi konusunda en güncel teknolojileri uyguluyor. Dünya genelinden ziyaretçi alan merkez, 10 yıldan fazla tecrübeye sahip. A++ ve JCI sertifikalı hastane ortamı sunan merkez, alanında uzman kadroyla hizmet veriyor.

Son teknolojik cihazları bünyesine alarak saç ekimi ve medikal estetik alanında en iyi hekimlerle fark yaratmaya devam ediyor.Uluslararası saç cerrahi derneği tarafından onaylanan teknik ve yöntemleri, son teknolojik cihazlarla birlikte uygulayan merkez, memnuniyeti yüksek işlemlere imza atıyor.

Merkezin Sunduğu Başlıca Hizmetler

  • Acısız Ağrısız Saç Ekimi

  • ICE Greft Saç Ekimi

  • Safir FUE Saç Ekimi

  • DHI Saç Ekimi

  • Tıraşsız Saç Ekimi

  • Kadınlarda Saç Ekimi


Yayınlanma tarihi: 25/01/2021

-

Son Güncellenme: 11/01/2023

Başa Dön