Sakal Bıyık Ekimi Sonrası İyileşme Nasıl Olur?

Sakal Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Sakal Bıyık Ekimi Sonrası İyileşme Nasıl Olur?

Sakal ekimi ve bıyık ekimi son zamanların en favori uygulamaları arasında yer alıyor. Yeniben’e gelen ziyaretçi sorularına baktığımızda ise, en fazla sakal bıyık ekiminin iyileşme süreçleri hakkında olduklarını gözlemliyoruz. Emphair Saç Ekimi Merkezi sakal ve bıyık ekimi sonrası hastayı nelerin beklediğini ve uyulması gereken kuralları anlattı:

“Öncelikle şunu söylemekte fayda var sakal ekimi hemen hemen normal bir saç ekimi süreci ile aynıdır. Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE) ile uygulama yapılır. Tüm süreç konforludur ve ömür boyu kalıcıdır, defalarca tekrarlamamız gerekmez. Sadece bir kez yaptırmak yeterlidir.

Sakal bıyık ekimi sonrasında iyileşme süreci, ortaya çıkan bazı yan etkiler sebebiyle hastalara her şeyin normal süreç içinde geçip geçmediği konusunda kuşku yaratabilir.  Donör bölgede şişlik, hafif morarma, kızarıklık, kıl dönmesi, hassasiyet gibi etkiler yaşayabilirsiniz, bunlar çok normaldir.

emphair sakal ekimi whatsapp butonu

Ayrıca alanın çevresinde küçük kabuklar görülebilir. Bu da endişelenecek bir şey değil. Ancak kabuklanma bir haftadan uzun sürerse, uygulamayı yapan merkezle temasa geçmek iyi bir fikirdir. Tüm kabuklar düşene kadar yüzünüzü önerdiğimiz periyotlar dahilinde yıkamamanızı tavsiye ederiz. Bunu takiben donör bölgedeki herhangi bir enfeksiyonu önlemek için bir antibiyotik ve merhem reçete edebilir. 

Genel olarak, sakal ekimi iyileşme süreci son derece problemsizdir. Genellikle biraz ağrı olabilir ya da hiç yoktur. Yaklaşık bir hafta sonra, ekim işleminin gözle görülür belirtileri kaybolmaya başlar.

İşlemden yaklaşık iki veya üç hafta sonra yeni sakal ve bıyık kıllarınızın dökülmeye başladığını görebilirsiniz. Bu ilk başta garip görünebilir, ancak sürecin çok normal bir parçası olduğu için endişelenmenize gerek yok. Dökülen tüm kıllar önümüzdeki üç ay içinde tekrar büyüyecektir.

Şimdi size sakal ve bıyık ekiminden sonra iyileşme dönemi için bazı ipuçları vermek istiyoruz:

Ameliyat Sonrası Mutlaka Verilen Talimatları Uygulayın

sakal ve bıyık ekimi

Sakal ekimi işleminden sonra, hastaya iyileşme sürecine yardımcı olmak ve en iyi sonuçları almalarını sağlamak için izlemeleri gereken bir dizi talimatlar veririz. Bu talimatların hepsini harfi harfine uygulamak çok önemlidir.

 

Sigara İçmeyin, Alkol Almayın

sigara ve alkol kullanımı

 

Sigara sakal bölgenizdeki kan akışını azaltacaktır. Sigara içmek kan damarlarınızın daralmasına neden olabilir. Bu sakalın ya da bıyığın büyümesini zayıflatabilir. Sakal ekimi işleminizden en az iki hafta önce ve iki hafta sonra alkolden uzak durmanız gerekecektir.

Alkolden uzak durmak şişmeyi en aza indirmeye yardımcı olacaktır. Alkol içtiğinizde kan damarlarınız genişler ve bu da vücudunuzda ödeme sebep olur. Alkol ayrıca kanı incelterek kan trombositlerini daha az aktif hale getirebilir. Bu da, kanamaya neden olabilecek pıhtılaşma yeteneklerini azaltacaktır.

 

Su İçin

su içmek

Su, vücudunuzun onarım sürecinde çok önemli bir faktördür. Su, atıkları temizlemeye ve besinleri vücudun bir bölümünden diğerine taşımaya yardımcı olmak için gereklidir. Hızlı iyileşmeyi sağlamak için besinlerin vücudunuzun farklı bölgelerine taşınması gerekir. Her gün en az 8 bardak su içmelisiniz.
 

Mümkünse Birkaç Gün Dinlenin

sakal ve bıyık ekimi sonrası dinlenme

 

Sakal ekiminizden sonraki birkaç gün boyunca aktivitelerinizi en aza indirin. Ağır egzersizlerden uzak durmaya çalışın ve fiziksel efor gerektiren herhangi bir eylemden kaçının. Spor salonuna gitmeyin, sauna, yüzme, koşma ve diğer aktivitelerden kaçının. Dinlenmek iyileşmeyi hızlandırmaya yardımcı olacaktır.
 

İlk 3 Ay Makas Kullanın

sakal kesiminde makas kullanımı
 

 

Sakal ekimi işleminizden sonraki ilk üç ay boyunca jilet veya kesme makinesi kullanmaktan kaçının. Bunlar ekilen bölgeyi tahriş edebilir ve hatta ekilen saç köklerini etkileyebilir. Kesmeniz gerekiyorsa, ekim yapılan alan tamamen iyileşene kadar sadece makas kullanın.


Yayınlanma tarihi: 13/07/2021

-

Son Güncellenme: 22/10/2021

Başa Dön