Emphair Saç Ekim Merkezi: “Sakal ve Bıyık Ekimi Sonrası Görüntü Çok Önemlidir”

Sakal Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Emphair Saç Ekim Merkezi: “Sakal ve Bıyık Ekimi Sonrası Görüntü Çok Önemlidir”

Sakal ve bıyık, erkeksi bir görüntünün en önemli parçaları arasında yer alıyor. Özellikle ergenlikle birlikte yoğunlaşan sakal ve bıyık kılları, uygun yoğunlukta olmasıyla, pek çok erkeği kozmetik anlamda tatmin ediyor.

Doğuştan seyrek olan veya sonradan alınan yaralanmalar ile bölgesel olarak çıkmayan sakallara yapılabilecek en doğru hareket ise sakal ya da bıyık ekimi oluyor. Sakal ve bıyık ekiminin ayrıntılarını Emphair Saç Ekimi Merkezi’ne sorduk:

Emphair whatsapp butonu

“Sadece günümüzde değil, erkekler, bazı genetik ya da farklı nedenlerle çıkmayan sakalları için, yüzyıllardır farklı yöntemlere başvuruyor. Amaçları her devirde aynı aslında, daha yoğun ve sık bir sakal ve bıyık istiyorlar.

Eskiden kullanılan sakal çıkartan ürünlerin, baharatların ya da farklı içeriklerin yerini, günümüzün modern tıbbı sayesinde bıyık, sakal ekimine bırakmış durumda. Bu durum erkekleri gür sakallara sahip olmanın en verimli yolu olarak sakal ekimini tercih etmeye yöneltmiştir de diyebiliriz.

sakal ekimi

Sakal ekimi veya bıyık ekimi, tıpkı saç ekiminde olduğu gibi FUE yöntemiyle yapılır. Aslına bakarsanız sistem ve mantık da aynıdır. Fakat sakal ve bıyık ekimi sonrası görüntü çok önemlidir bu sebeple uygulama öncesi kişinin yüz şekli, özellikleri ve yüzünün yapısına göre bir değerlendirme yapılır.

Saç ekimiyle çok fazla benzer özellikler gösterse de, alanının saç ekiminden çok daha fazla estetik gerektirmesinden ötürü, titizlikle yapılması şarttır.

Sakal ve bıyık ekiminde adayın donör alanda yeteri kadar saç kökünün olması gerekir ki, eğer ilerde kellik sorunu yaşarsa, bunu sakal ekimi için kullanıp kullanmayacağı yani tercih etmesi gerektiği açıklanmalıdır. Çünkü saç ekimi işleminde bir hastanın en değerli varlığı, sağlıklı kıl kökleridir ve bunu sakal, bıyık ekiminde kullanmak istemeyebilir. 

Ense dahil donör bölgelerde kızarıklık, leke ve şiddetli ağrıya neden olmayan FUE sakal ekimi işlemi, sakal ekimi yaptırmak isteyen ancak korku ve olumsuz sonuçlardan endişe duyan her bireyin kolay ve acısız bir şekilde tercih edebileceği bir tekniktir.

sakal bıyık ekimi

Sakal ekimi sonrası, üst dudak ve bıyık bölgesi hassas olduğu için ekim işleminden sonraki ilk üç gün en yoğun hissi burada duyarsınız. Zonklama rahatsızlığı, antibiyotik ve hekimin yazacağı diğer ilaçlarla giderilir.

Başlangıç ​​aşamasında ekilecek kök sayısına bağlı olarak işlem tek seansta tamamlanır. İkinci haftanın sonunda ekilen kökler dökülür. Bu, sakalın çıkacağı köklerin ilk işleminin gerçekleştiği anlamına gelir. 8-10 hafta sonra yani ortalama 4-6 ayın sonunda nihai sonuç görünmeye başlar. 12 ila 15 ay sonra sakal ve bıyığınız istediğiniz gibi uzar.

sakal ekimi sonrası

Sakal ve bıyık ekimi genel olarak yüksek verim oranına sahip işlemlerdir. Tıpkı saç ekiminde olduğu gibi ilk yıkama adı verilen işlemi doğru yapmak çok önemlidir ve ardından yine verilen talimatlara uyulması gerekir.

Sakal, kaş ve bıyık ekimi sonrası, ekim yapılan bölgelerde ilk 15 gün içerisinde kabuklanma ve dökülme gözlemlenir. Kaşıntı olması muhtemeldir ve dokunulmaması, oluşan kabukların kaldırılmaması gerekir. Dediğimiz gibi sakal ve bıyık ekimi işlemleri saç ekimine benzer, tek farkı, küçük alanlar nedeniyle daha dikkatli bir performans göstermek ve titizlikle çalışmak gerekir.

Ayrıca sakal ve bıyık ekiminde en önemli noktalardan biri ekimin yönüdür. Sakal ve bıyığın kendine özgü büyüme yönü ve açısı vardır, ekim yapan merkezin buna çok dikkat etmesi gerekir. Bu sebeple sakal ve bıyık ekiminde uzmanlaşmış bir merkezin seçilmesini önemle tavsiye ederiz.”

 


Yayınlanma tarihi: 05/02/2021

-

Son Güncellenme: 22/10/2021

Başa Dön