Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Konuğu Op. Dr. Berat Çiğdem

Yüz Germe

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Op. Dr. Berat Çiğdem tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Konuğu Op. Dr. Berat  Çiğdem

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine Plastik, Rekonstüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. Berat Çiğdem konuk oldu. Çiğdem; kendisi, kariyeri, endoskopik yüz germe, enkoskopik yüz germe ve geleneksel yüz germe arasındaki farklar, operasyon izi ve iyileşme süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Op. Dr. Berat Çiğdem ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız…

Op. Dr. Berat Çiğdem Endoplasmik Yüz Germe podcast


Endoskopik Yüz Cerrahisinin Farkı

endoskopik yüz germe

Op. Dr. Berat Çiğdem  ama kendisinin sıklıkla yaptığı endoskopik yüz germe ameliyatının geleneksel yüz cerrahisinden farkını ve hangisinin ne zaman yapılması gerektiği ile ilgili açıklamada bulundu; “Endoskopik yüz germe cerrahisinin en büyük farkı saç içindeki 1 cm’lik kesi.

Bu kesiden kamera önde diseptör onun altında nereleri yukarı alacaksak kemik zarının altından tüm dokuyu havaya kaldırabiliyoruz. Bu şekilde de istediğimiz yere kadar getirip sabitliyoruz, tüm doku birlikte hareket ettirildiği için kalıcı sonuç elde etmemizi sağlıyor. ”


Boyunda Sarkma Varsa Geleneksel Yüz Germe Cerrahisi Tercih Edilmeli

boyun sarkması

Yüz germe ameliyatı yapılırken boyundaki sarkıklar da giderilebilir. Ancak boyun germe de yapılacağı zaman geleneksel yüz germe cerrahisinin tercih edilme nedenini Op. Dr. Berat Çiğdem anlattı; “Boyundaki sarkmalara endoskopla ulaşamıyoruz. Çünkü bizim üst çenemizin başladığı yerde kemik zarının altından endoskopla gidip serbest bırakabildiğimiz bölge bitiyor.

Dolayısıyla boyuna müdahale edemiyoruz. Kulak önünden başlayıp, arkasından boyuna doğru devam eden geleneksel kesinin yapıldığı yöntemi tercih ediyoruz.Ya da yüz bölgesini endoskopik, boyun bölgesini geleneksel yüz germe yöntemi ile yapmak da mümkündür.”


Kimler Hangi Yöntemi Tercih Etmeli?

yüz germe

Endoskopik yüz germe ve geleneksel yüz germe yöntemin kimlerde uygulanması gerektiği ise büyük merak konusu. Bu nedenle Op. Dr. Berat Çiğdem gerçekleştirdiğimiz sohbette bu konuya da değindi ve “Endoskopik yüz germe yorgun görünümü, göz çevresini ve nazolabial bölgesini düzenleyen daha orta yaşlı kadınlara hitap eder.

Geleneksel yöntemi de ise yaşı daha ileri, yorgun görünümden başka boyunda da sarkma şikayeti olan hastalarda tercih edilir.” diyerek konuya açıklık getirdi. 


Endoskopik Yüz Germe

endoskopik yüz germe

Op. Dr. Berat Çiğdem, endoskopik yüz germenin detaylarını anlattı; “Endoskopik yüz germe de vektör yukarı doğru olduğu için dokular 10 15 yıl önce neredeyse oraya taşınıyor. O nedenle de fazla deri olmuyor. Yukarı doğru alındığında oluşan yığılmayı da saçın içine yayıyoruz.

Serbestleme işlemini aşağı doğru yaptığımız gibi aynı zamanda aynı delikten arkaya doğru da saçlı derinin altında da serbestleme yapıyoruz. Bu şekilde yüzü yukarı doğru alıyoruz, fazla derinin yığıldığı şakak bölgesinden de saçın içine doğru alıyoruz. Saçlı deride ise oraya yedirilen fazla deri anında yapışıyor. 1 hafta sonra hiçbir kalıntı kalmıyor.”


Endoskopik Yüz Germe Yönteminde Kesi İzi ve İyileşme

endoskopik yüz germe öncesi sonrası

Her cerrahi operasyonda olduğu gibi endoskopik yüz germe ameliyatında da kesi izleri büyük merak konusu. Çiğdem ise bu konuyla ilgili olarak; “Kesi yapılırken saç köklerinin çıkış yönüne dikkat ediliyor. Saç kökünün çıkış yönüne doğru kesi yapılıyor. Bu sayede de saç köklerine herhangi bir zarar gelmiyor.

Çoğu hasta dikişleri varken bile kesinin yapıldığı yeri kolaylıkla bulamıyor. Operasyondan 2 hafta sonra dikişler tamamen alındığında kesi yeri tamamen ortadan kalkmış oluyor. Ameliyattan sonraki 5 gün sadece ödem olmaması için bantlar kullanılıyor. Bu sayede iyileşme de daha kolay ve daha konforlu oluyor. ” açıklamasını yaptı. 

Op. Dr. Berat Çiğdem Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; eşine estetik yapıp yapmadığı, kendisinin hangi estetik işleme ihtiyacı olduğunu, yapmayı en sevdiği uygulama ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu. 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 06/08/2021

-

Son Güncellenme: 28/10/2021

Başa Dön