Hyaluronik Asit Dolgular Ne İşe Yarar?

Dolgu Uygulamaları

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Hyaluronik Asit Dolgular Ne İşe Yarar?

Hyaluronik asit ve hyluronik asit dolguları hakkında tam olarak ne biliyorsunuz? Bizden söylemesi, ameliyatsız estetik denilince ilk akla gelen uygulamaların başında geliyor ve hyaluronik asit dolgu yaptıranların yorumlarına baktığımızda ise, son derece memnun kaldıklarını gözlemliyoruz.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat Yeniben’e hyaluronik asit dolguları ve faydalarını anlattı:

“Yaşlanma, hayatın normal bir parçası. Yirmili yaşlarınızdan itibaren cildiniz elastikiyetini ve nemini kaybetmeye başlar. Bu kayıp yıllar içinde ortaya çıkmaya başlayan ince çizgiler ve kırışıklıklar ile sonuçlanır.
Gokce Haspolat
Önceki nesiller için, bu kırışıklıkları etkili bir şekilde silmenin tek yolu cerrahi yüz germe ve büyük bir estetik ameliyattı. Ama devir değişti.

Modern tıptaki gelişmeler sayesinde, artık neredeyse hiç kesi yapmadan, gerçek sonuçlar sağlayabilen enjekte edilebilir seçenekler var.

Bunlar, yaşlanma karşıtı tedavileri, hastalar için daha erişebilir hale de getirdi. Bu seçeneklerden biri hyaluronik asit dolgu maddeleri ile yaptığımız antiaging uygulamalardır.

İlk önce hyaluronik asit nedir? ona bakalım. Vücudunuz doğal olarak hyaluronik asit üretir ve en çok da cildinizde, gözünüzde ve bağ dokunuzda bulunur.

Hyaluronik asidin birincil rolü su tutmadır ve dokularınızı uygun şekilde nemlendirmeye yardımcı olur. Ne yazık ki, vücudunuzun yaşlandıkça daha az ürettiği birçok kimyasal bileşenden biridir.

Hyaluronik asidin dolgunlaştırıcı etkileri olmazsa, cildin küçük bölümleri çökerek, ince çizgilere ve kırışıklıklara katkıda bulunur.

Hyaluronik asit öncesi sonrasıİşte tam bu noktada hyaluronik dolgular devreye giriyor, içe doğru çökmeye başlayan bölgelerde cildinize daha fazla hyaluronik asit enjekte edebiliyoruz.

Bu doğal asit bir kez yerine oturduğunda, suyu çekerek, normalde yaşlanmaya eşlik eden endişeler olmadan her seferinde aylarca yaşlanmanın görünümünü azaltan bir dolgunluk etkisi yaratır.

Hyaluronik asit vücudunuzun doğal bir parçası olduğu için ciddi yan etkiler oldukça nadirdir. Yine de enjeksiyon bölgelerinde biraz kanama veya morarma olabilir.

Bu nedenle, güvendiğiniz işinin ehli bir estetik doktorunu tercih etmenizi öneririm.

Dermal dolgu maddelerinin cerrahi olmadığı ve minimum risk taşıdığı göz önüne alındığında, çoğu insan bu uygulama için iyi adaylardır.

Yirmili yaşlarda olsanız bile, dermal dolgu maddelerini önümüzdeki birkaç on yıl içinde yaşlanmanın etkilerini azaltacak, önleyici bir önlem olarak düşünebilirsiniz.

Aktif bir enfeksiyonunuz yoksa, kan pıhtılaşma bozukluğu sorunu yaşamıyorsanız yapılabilir. 

Dermal dolgu enjeksiyonu yaptırmayı düşünüyorsanız, hyaluronik asit dolgu maddeleri olası birkaç seçenekten biridir.

Hyaluronik asit dolgu maddelerinin faydalarından maksimum şekilde yararlanmak için, doğru dolgu türünü ve markasını bulmak, kişisel ihtiyaçlarınıza ve cildinizin mevcut durumuna bağlı olarak değişir ve bunu ancak bir doktor belirleyebilir.


Yayınlanma tarihi: 02/02/2021

-

Son Güncellenme: 10/11/2022

Başa Dön