Güzellik Rutinini Değiştirecek Yaşlanma Karşıtı 6 İpucu


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Güzellik Rutinini Değiştirecek Yaşlanma Karşıtı 6 İpucu

Sonsuza kadar genç kalmak istiyorsun ama saati nasıl durduracağını bilmiyorsun. İnanın bunu hiç kimse bilmiyor ama aynaları kandırıp daha genç gözükmene yardımcı olacak bazı tüyoları biliyoruz. İşte güzellik rutinini değiştirecek yaşlanma karşıtı 6 ipucu:

1. Cildine Nazik Davran, Cilt Temizleyicini Tekrar Kontrol Et

cilt temizliğiGün içinde uyguladığın herhangi bir cilt bakım ürününü veya makyajın yanı sıra doğal cilt yağlarını, çevresel kirleticileri ve biriken bakterileri ciltten temizlemek son derece önemli. Temiz cilt ayrıca cilt bakım ürünlerinin cildine daha iyi zikretmesini ve etkisini daha iyi gösterebilmesini sağlar.

Yaşlanma belirtilerini hissettiğin andan itibaren, agresif temizleyiciler yerine, nazik ürünleri tercih et. Özellikle doğal sabunlar gibi yüksek pH’a sahip temizleyicilerden uzak dur. Cilt bariyerini zedeler. Cildini tahrişe ve enfeksiyona karşı savunmasız bırakır.

Kaçınılması gereken başka bir bileşen ise çok sert olduğu için sodyum lauril sülfattır. Ayrıca süslü, aktif içerikli temizleyiciler almana da gerek yok. Temizleyiciler cildinde çok uzun süre kalmaz. Naif bir şekilde temizlemesi yeterli.

2. Peeling Güzel Bir Şeydir, Korkma

cilt bakımında peelingYaşlandıkça cilt yavaşlar. Ölü cilt hücreleri yeni hücrelerle o kadar çabuk yer değiştiremez, bu da cildinin donuk ve pürüzlü görünmesini sağlar. Peelingler ölü hücreleri cildinden atmanın harika bir yoludur.

Fakat içeriğinde pürüzler olan, ovmalı ve boncuklu temizleyiciler gibi sert fiziksel peelinglerden kaçınmak en iyisidir. Cilde sürülerek bekletilen, glikolik asit ve laktik asit gibi içeriğe sahip olanları tercih edebilirsin. Peelingler ayrıca eşit olmayan cilt tonuna da fayda sağlar.

3. Yaşlanma Karşıtı Serumlarla Tanışın

cilt bakım serumlarıGenel olarak, serumlar bir nemlendiriciden daha yüksek konsantrasyonda aktif bileşen içerir. Dikkat edilmesi gereken en iyi yaşlanma karşıtı bileşenler, A vitamini türevleridir.

Retinoidler (retinol, tretinoin ve tazaroten) ve C vitamini (L-askorbik asit ve magnezyum askorbil fosfat) bir yaşlanma karşıtı serumda tercih etmeniz gereken içeriklerdir.  Cildindeki kolajeni artırmanın yanı sıra yaşlanmaya neden olan biyolojik ve çevresel oksidatif stresi azaltmak için antioksidan görevi görürler.

https://www.skinceuticals.com.tr/antioksidanlar/c-e-ferulic/p4004.aspx

4. Nemlendirin, Nemlendirin Ve Yine Nemlendirin

cilt nemlendiricileriYaşla birlikte daha az sebum üretilir. Bu daha az akne olasılığı anlamına gelirken, aynı zamanda cildinin daha kolay kuruması demektir. İnce çizgilerin en büyük nedenlerinden biri cildin yetersiz nemlendirilmesidir, ancak neyse ki iyi bir nemlendirici ile sorunu düzeltmek kolaydır!

Gliserin ve hyaluronik asit gibi su bağlayıcılar içeren bir nemlendirici kullanmakta fayda var. Petrolatum ve mineral yağ içeriğine sahip olanları geceleri sürmeyin, suyun cildinden buharlaşmasını önleyebilir.

5. Her Zaman Güneş Kremi Uygulayın

güneş kremi kullanmakGüneşten korunma, cildini olabildiğince genç görünmesini sağlamanın en kesin yolu. Güneş, cildin için gözle görülür yaşlanma belirtilerinin çoğundan sorumludur ve hatta güneş hasarı dermatolojide fotoyaşlanma olarak özel bir kategoriye sahiptir.

Güneşin UV ışınları yaşlanmaya neden olur, kolajeni parçalayarak ve elastin anormalliklerine neden olarak daha ince bir cilde ve kırışıklıklara ve hatta lekelenmelere yol açar.

Bu yüzden güneş kremi kullan ve sadece plaj için değil, her gün kullan. Geniş spektrumlu bir SPF 30 güneş kreminin günlük uygulaması, yaşlılık lekelerini giderebilir, cilt dokusunu iyileştirebilir.

6. Uyku Kırışıklıkları İçin İpek Güzel Seçim

uyku kırışıklıklarıPek çoğunuzun uyku kırışıklığı da nedir, dediğini duyar gibi olduk. Yüzümüzü yastığa koyduğumuzda basınçla meydana gelen ve saatlerce belki de aynı pozisyonda kalarak oluşan kırışıklıklara uyku kırışıklığı deniyor.

Çözümü ise ipek yastık kılıfları. Üstelik bu ürünler, gece yatarken cildiniz sürdüğünüz kremlerin de emilmemesine fayda sağlıyor. 


Yayınlanma tarihi: 29/06/2021

-

Son Güncellenme: 06/10/2023

Başa Dön