Güzel Miyim? Çirkin Miyim? Bir Teste Ne Dersiniz?


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Güzel Miyim? Çirkin Miyim? Bir Teste Ne Dersiniz?

Güzel miyim Çirkin miyim?

Neden çirkinim? Yoksa yeterince güzel değil miyim?

Yüzyıllardır konuşuluyor, yüzyıllardır bu soruların ve cevaplarının peşinde konuşuyoruz. Peki kime neye göre güzel olmaktan bahsediyoruz? 

Avrupa Rönesansı sırasında, ünlü sanatçılar ve mimarlar, başyapıtlarının haritasını çıkarmak için "altın oran" olarak bilinen bir denklem kullandılar. Binlerce yıl sonra, bilim adamları neden bazı insanların güzel kabul edildiğini ve diğerlerinin olmadığını açıklamaya yardımcı olmak için bu matematiksel formülü benimsedi. 

formül a

Dr. Kendra Schmid, “Bu ölçümler bir kişinin güzelliğini belirlemek için 1'den 10'a kadar bir ölçekte hesaplanır.” diyor ve ekliyor ilk olarak yüzün uzunluğunu ve genişliğini ölçer. 

formül b

Sonra uzunluğu genişliğe böler. İdeal sonuç -altın oran ile tanımlandığı gibi- kabaca 1,6'dır, bu da güzel bir insanın yüzünün genişliğinden yaklaşık 1 1/2 kat daha uzun olduğu anlamına gelir.

formül c

Daha sonra, yüzün üç bölümünü ölçer - alın saç çizgisinden gözler arasındaki bir noktaya, gözler arasından burnun dibine ve burnun altından çenenin dibine kadar. Sayılar eşitse, bu kişi güzel kabul edilir.”

yüzde kaç güzelsiniz

İşte tam da bu oranı ölçmek için bir çevrimiçi test yapıldı. Yüzünüzü 3 dakikada analiz eden test, yüzümü 1 ila 100 arası değerlendiriyor.  

  • prettyscale.com sitesine girdikten sonra 

  • Starta basın

  • Cinsiyetinizi işaretleyin

  • Tam karşıdan, düz olarak çekilmiş fotoğrafınızı yükleyin

  • Verilen komutlara göre ve çıkan oku hareket ettirerek yüzünüzü alana oturtun

  • Gönder tuşuna basın

Yüzde kaç oranında güzel çıktınız?


Yayınlanma tarihi: 01/07/2021

-

Son Güncellenme: 13/10/2023

Başa Dön