Genital Güzelleştirme Neden Önemli?

Genital Estetik

Op. Dr. Yuliya Doster tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Genital Güzelleştirme Neden Önemli?

Kadınların kendi bedenleriyle ilgili farkındalıkları arttıkça güzellik anlayışının sınırları da genişlemeye başladı. Yüz bölgesi tek endişe kaynağı değil artık.

Günümüzde kadınlar sadece göz önünde olan yerlerine odaklanmıyorlar. Genital güzelleştirme fikrinin tuhaf bulunduğu ve yadırgandığı dönemler eskilerde kaldı.

Birçok kadın özel bölgesiyle ilgili yaşadığı sorunu mahremiyet duygusuyla dile getirmekten hala çekiniyor olsa da eli kolu bağlı oturmayı artık reddediyor.

Genital güzelleştirme neden gerekli ve önemli olsun ki, diye düşünenler içi Op. Dr. Yuliya Doster açıklamada bulundu.
Yuliya Doster, MD

Genital Güzelleştirme Genital Sağlıkla Doğrudan İlişkilidir 

genital sağlıkGüzelliğin bir bütün olduğunu ve sağlıklı olmanın da bu bütünün en önemli parçası olduğunu bilmemiz gerekiyor. Sağlıksız yöntemlerle güzeli aramak ya da yakalamaya çalışmak, istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor.

Genital güzelleştirme; işlevselliğini yitirmiş dış genital alanların yeniden yapılandırılması anlamını taşıyor.

Özel bölgeyle ilgili son yıllarda sıkça karşılaştığımız;  gençleştirme, yenileme, güzelleştirme gibi ifadeler, estetikle ilintili gibi görünse de; kastedilen genital sağlıktır.

Bu kapsamda uygulanan prosedürler, görsel olarak da memnuniyetsizlik yaratan fizyolojik rahatsızlıkların tedavisini içerir.

Dolayısıyla genital güzelleştirme prosedürlerinin her biri; sunduğu sonuçlar bakımından hem görsel hem de fonksiyonel faydalar sağlar.

Genital Güzelleştirme Jinekolojik Sorunların Tedavisini Amaçlar

genital tedaviKadınların yaşamları boyunca sıkça karşılaştıkları yaygın jinekolojik sorunların bazıları genital güzelleştirme prosedürleriyle tedavi edilebiliyor. Peki hangi prosedür hangi sorunlar için?

  • Vajina Sıkılaştırma

Genital güzelleştirmede en çok ihtiyaç duyulan ve talep edilen prosedürün vajina sıkılaştırma olması popülaritesinden ileri gelmiyor.

Vajina sıkılaştırma, kadınların vajinal genişlemeye bağlı olarak yaşadıkları pek çok sorunun giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen bir uygulama.

Vajinal sarkmanın ve genişlemenin derecesine ve yol açtığı şikayetlerin şiddetine göre ameliyatlı ya da ameliyatsız olarak yapılabiliyor. Vajinal dokuların sıkılaştırılmasıyla giderilen sorunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • İdrar Kaçırma

  • Vajinal kuruluk

  • Vajinal enfeksiyon

  • Ağrılı cinsel ilişki

  • Cinsellikte his ve haz kaybı

İç genital dudakların küçültülmesi ve şekillendirilmesi amacıyla uygulanan labioplasti, genital güzelleştirmenin bir diğer gözde prosedürü.

Küçük genital dudaklar, vajina bölgesi için koruyucu kalkan vazifesi görürler. Kimi zaman yapısal kimi zaman yaşa bağlı kimi zaman da normal doğumlar sebebiyle sarkan genital dudaklar şu şikayetlere sebep olabilirler:

  • Dış dudakların üzerinden görünecek şekilde sarkma

  • Sürtünme kaynaklı tahriş

  • Enfeksiyon

  • Kötü kokular

  • Ağrılı cinsel ilişki

  • Perinoplasti

Normal doğum esnasında bebeğin doğumunu kolaylaştırmak için vajinadan makata doğru, epizyotomi adı verilen planlı kesiler yapılabilir.

1. Derece perine yırtıkları kendiliğinden zaman içerisinde geçebiliyorken, daha ileri düzeyde olan yırtıkların usulüne uygun şekilde onarılması gerekiyor.

Bu yırtıkların tedavisi vajinal açıklığın kapatılması açısından da önemlidir.

Genital Güzelleştirme Hangi Görsel Sorunların Giderilmesinde Etkili?

genitalGözlerimiz güzelliği sadece yüz bölgesinde aramıyor. Yazının başında da belirttiğimiz gibi güzelliği artık bir bütün olarak algılıyoruz.

Dış genital bölgede; yapısal ya da çeşitli nedenlere bağlı olarak zaman içerisinde meydana gelen bazı sorunların estetik kaygıya dönüşen boyutları da olabiliyor.

Genital bölge kararması bunlardan bir tanesi. Herhangi bir fiziksel rahatsızlığa yol açmayan ama görsel açıdan son derece can sıkıcı olabilen bu durum, şu sebeplerle gündeme gelebiliyor:

  • Hormon bozuklukları

  • Bazı hastalıklar

  • Kullanılan bazı ilaçlar

  • Hatalı epilasyon yöntemleri

  • Sürtünme kaynaklı tahrişler

Genital bölgede kararma problemi günümüzde ileri seviye lazer teknolojisiyle kozmetik bir sorun olmaktan çıkıyor.

Genital Güzelleştirme İçin Kime Gitmeli?

genital doctorGenital güzelleştirme az önce de belirttiğimiz gibi çeşitli jinekolojik sorunların tedavi edilmesi amacıyla gerçekleştiriliyor.

Bu sebeple, bu kapsamdaki şikayetlerin ve ihtiyaçların, estetik jinekoloji alanında uzmanlaşmış bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerekiyor.


Yayınlanma tarihi: 01/02/2023

-

Son Güncellenme: 01/02/2023

Başa Dön