Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Yuliya Doster

Genital Estetik

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Op. Dr. Yuliya Doster tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Yuliya Doster

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yuliya Doster konuk oldu.

Doster; kozmetik jinekolojiyi, kozmetik jinekolojinin neler kapsadığını, genital estetik uygulamalarının kadınlarda yarattığı olumlu durumları ile ilgili bilgiler verdi.

Op. Dr. Yuliya Doster ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız.

Op. Dr. Yuliya Doster podcast

 

Bir Kadının Kendini İfade Etmesi Çok Önemli

özgüvenli kadınlarOp. Dr. Yuliya Doster, genital estetik işlemlerini yapmayı neden sevdiğini şöyle açıkladı; “Kadının kendini ifade etmesi ve kendi iradesi ile karar vermesi benim için çok önemli.

Çünkü kadınlar cinsellik ile ilgili konuşmaktan ve soru sormaktan çekiniyorlar. Bunun nedeni de kadının kendi özel bölgesinde söz hakkı olmamasından kaynaklanıyor.”
Op. Dr. Yuliya Doster genital estetik whatsapp butonu

Genital Güzelleşme

genital güzellikSon dönemde adını sıklıkla duyduğumuz genital güzelleşme ile ilgili olarak Op. Dr. Yuliya Doster; “Her kadının ihtiyacı farklı.

Genital güzelleştirme hastaya özel hem yapısal hem fonksiyonel sorunları çözen bütüncül bir yöntemdir.

Vajinanın genişlemesi, cinsel hazzın azalması, ilişki sırasında ses gelmesi ve bazen günlük hayatta da ses gelmesi vajina dokusunun elastikiyetinin kaybından, doğumlardan ve genetik yapıya bağlı olarak vajinanın sıkılığının eskisi gibi olmamasından kaynaklanır.” 


Kader Değil, Çözülebilir

kadınlarda idrar kaçırmaKadınların en sık yaşadığı problemlerden biri olan idrar kaçırma sorunu ile ilgili olarak Op. Dr. Yuliya Doster; “Vajinanın ön duvarı idrar torbasını destekliyor ve orada destek dokunun kaybı ile beraber idrar kaçırma sorunu ortaya çıkıyor.

50 yaşın üstündeki kadınların %54’ünde idrar kaçırma problemi vardır. İdrar kaçırma kader değildir, derecesine göre farklı yöntemlerle bu sorun çözülebilir.”


Genital Güzelleşme İyileşme Süreleri ve Memnuniyet

genital estetikSohbet boyunca genital güzelliğin öneminden bahseden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yuliya Doster; “Labioplasti ve vajinoplasti genital güzelleşmede uygulanan tedaviler.

Bu uygulamalar yapıldıktan 4-5 gün hastalar işlerine gidebilirler. Tam iyileşme labioplastide 4 hafta, vajinaplasti de 8 haftadır.

Tam iyileşme süreleri bittikten sonra hastalar normal hayatlarına geri dönebilirler. Uygulama sonrasında hastalar genelde çok memnun oluyorlar.

Duyarlı dokular basınç ve titreşim ile uyarıldığı için hasta bu farkı uygulama sonrası hemen hissediyor. Çünkü iyileşme süresinden sonra cinsel ilişkide haz artışı meydana geliyor.”

Op. Dr. Yuliya Doster Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; yaptığı en enteresan müdahaleyi, en zorlandığı vakasını, doktor olmasa hangi mesleği seçeceğini, estetiği olup olmadığını ve en saçma bulduğu estetik işlemleri sorularına samimi açıklamalarda bulundu. 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 15/09/2021

-

Son Güncellenme: 18/11/2021

Başa Dön