Genital Estetik Ameliyatlarına Nasıl Hazırlanmalı?

Genital Estetik

Op. Dr. Yuliya Doster tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Genital Estetik Ameliyatlarına Nasıl Hazırlanmalı?

Fonksiyonel ve görsel iyileştirme sağlayan genital estetik prosedürler; kişilerin ihtiyaçlarına, psikolojik durumlarına ve genel sağlık durumlarının elverişliliğine göre planlanırlar.

Herhangi bir genital estetik düşünüyorsanız; ameliyat öncesinde, ameliyat esnasında, iyileşme sürecinde sizi nelerin beklediğini ve prosedürden ne beklemeniz gerektiğini çok iyi bilmelisiniz.

Ameliyata hazırlık aşaması; hem iyileşme sürecinin olabildiğince konforlu geçmesi hem de prosedürden en iyi sonuçların elde edilebilmesi bakımından son derece önemlidir.

Op. Dr. Yuliya Doster, genital estetik ameliyatlarına nasıl hazırlanmanız gerektiğiyle ilgili önemli ipuçlarını paylaştı.
Yuliya Doster, MD

Doktor Ve Klinik Konusunda Seçici Davranın

doktor seçimiAmeliyatı başarıya, sizi de arzu ettiğiniz görsel ve fiziksel sonuçlara ulaştıracak en önemli konu, doktor ve klinik seçiminizdir.

Genital estetik prosedürlerine duyulan ihtiyacın sebebi, çeşitli jinekolojik sorunları gündeme getiren deformasyonlardır.

Semptomlar ve şikayetler, bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından değerlendirilmelidir.

Sürecin estetik ve kozmetik jinekoloji alanında uzmanlığı ve tecrübesi olan bir jinekolog tarafından planlanması ve yönetilmesi; hem genital sağlık hem de görsellik açısından optimum sonuçları elde etmenizi sağlar.

Klinik seçimi de en az doktor seçimi kadar önemlidir. Ameliyat esnasında hangi tekniklerin kullanıldığı, kliniğin teknolojik donanımı, kliniğin uygun ameliyathane koşullarına sahip olup olmadığı, sağlık ve güvenlik açısından mutlaka sorgulanmalıdır.

Prosedürle İlgili Soru Listesi Hazırlayın

soru listesiGenital estetik ameliyatları öncesinde prosedür detaylarıyla ilgili kafanız net olmalıdır. Bu; hem prosedüre hem de doktorunuza güvenmenizi sağlar. Soru listenizde şunlar yer almalıdır:

  • Tercih ettiğim genital estetik prosedürü sonrası nasıl bir görünüm elde edeceğim? Olası görsel sonuçlar neler?

  • İyileşme sürecinde ne kadar süre istirahat etmeliyim?

  • İş yerimden kaç gün izin almalıyım?

  • Prosedürden kaynaklanan komplikasyonlar neler?

  • İyileşme sürecinde komplikasyon olup olmadığını nasıl anlarım?

  • Yara bakımını nasıl yapmalıyım?

  • Ameliyattan ne kadar süre sonra araba kullanabilirim, spor yapabilirim?

  • Cinsel yaşantıma ne zaman dönebilirim?

Genel Sağlık Durumunuzu İyi Seviyede Tutun

sağlıkCerrahi prosedürler için genel sağlık durumunuzun nispeten iyi olması gerekir. Genital estetik ameliyatları öncesinde kendinize ne kadar iyi bakarsanız, iyileşme süreci de o kadar konforlu geçer.

  • Kilonuza dikkat edin. Ameliyata sağlıklı bir kiloda girmek; hem ameliyat aşaması hem de iyileşme süreci açısından önemlidir.

  • Kilo kontrolünü sağlamak için spor yapın ve sağlıklı beslenin.

  • Doktorunuz ameliyat için özel bir diyet verdiyse bu programa harfiyen uyun.

  • Tütün ve nikotinden uzak durun. Tüm cerrahi prosedürler için sigara risktir. Sigara ameliyat öncesi bırakılmalı, ameliyattan sonra iyileşme sürecinde de kullanılmamalıdır.

Duygusal Hazırlık Sürecini Önemseyin

duygusallıkCerrahi fikri ister istemez hastalarda gerginlik ve endişe yaratıyor. Ameliyat sürecini ve sonuçlarını tüm detaylarıyla kafanızda netleştirmeniz endişelerinizin yatışması açısından da önemlidir.

Genital estetik ameliyatları öncesinde kararınızı destekleyen insanlarla vakit geçirmeniz sizi rahatlatabilir.

Müzik dinlemek, kitap okumak, meditasyon ve nefes egzersizleri yapmak, ameliyat öncesi gerginliğinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.

Ameliyat kaygınızın önüne geçemediğiniz durumlar içinse destek almayı düşünebilirsiniz.

Genital Estetik Ameliyatları İçin Psikolojik Sağlık Önemlidir

pskilojiÇeşitli psikolojik sorunlar bu tarz prosedürler için risktir. Hastanın psikolojik olarak iyi durumda olması gerekir.

Takıntıları olan, gerçekçi beklentileri olmayan ya da hiçbir koşulda sonuçlardan memnun olmayacağı tespit edilen kişiler için ameliyat kararı alınmaz.


Yayınlanma tarihi: 08/02/2023

-

Son Güncellenme: 08/02/2023

Başa Dön