Dolgu Sonucunuzu Beğenmediniz, E Peki Şimdi Ne Olacak?

Dolgu Uygulamaları

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Dolgu Sonucunuzu Beğenmediniz, E Peki Şimdi Ne Olacak?

Uzun zamandır düşündüğünüz dudak dolgusunu yaptırdınız diyelim. Peki ya sonuçtan memnun kalmadıysanız, şimdi ne olacak.

Konu sadece dudak dolgusu değil aslında, her çeşit dolgu bu konunun içine dahil edilebilir. Konunun uzmanlarına sorduk ve dolgu sonuçlarından memnun kalmadıysak, neler yapmalıyız sorusunun cevabını tartıştık:

Işık, Gölge, Orantı ve Perspektif Konularında da Usta Olmak Gerekiyor

yüzde altın oranMedikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat: “Herhangi bir dolgu işleminin sonucu, dolgunun kendisinden çok, dolguyu enjekte eden kişiye bağlıdır.

Her doktor yüze iğne batırabilir, enjeksiyonu gerçekleştirebilir fakat bu konunun uzmanları bana göre tam manasıyla hem bilim insanıdır hem de sanatçıdır.
Gokce Haspolat
Zira sayısız hyaluronik asit (HA) jelinin benzersiz özelliklerini kavramak ve insan yüzünün anatomik inceliklerine hakim olmak yetmez, ışık, gölge, orantı ve perspektif konularında da usta olmak gerekir.

İşte bu hakimiyet olmayınca çoğu zaman alınan sonuçlar beklentilerle örtüşmez. Dolgu fazla kullanılmış veya kusurlu yerleştirilmiş olabilir.

Daha önce dolgu yaptırmış olanlar morarma, şişme, topaklanma veya asimetri yaşamış olabilirler. Hatta bazı şanssız hastalar, vasküler tıkanıklık veya kalıcı nodüller gibi daha sıra dışı ve rahatsız edici komplikasyonlara bile uğramış olabilir.

Bunların hepsi hasta için birer pişmanlık sebebidir. Eğer dolgu sonrası sizi rahatsız eden herhangi bir konu varsa, vakit kaybetmeden uygulamayı yapan doktorunuzu aramalısınız.

Zira doktorunuz sadece uygulama sırasında değil, sonrası sürecinde de size rehberlik etmesi gerekir. İdeal olarak, enjeksiyonlardan sonra ne beklemeniz gerektiği konusunda sizi bilgilendirir.”

Dolgu Sonrası Neler Yaşanabilir?

dolgu işlemi sonrası olabileceklerMedikal Estetik Hekimi Dr. Şule Şakrak: “Dolgu sonrasında yaşanabilecek olasılıkları şöyle özetleyebilirim:

  • Dolgudan sonraki ilk birkaç gün için, biraz şişlik, morarma, ağrı olabilir ama bu şiddetli veya akut ağrı değildir.

  • Uygulama yapılan bölgede küçük topaklar veya morarmalar olması normaldir.

  • Bu zararsız yan etkiler genellikle bir veya iki hafta içinde kendiliğinden düzelir.

  • Bununla birlikte, bazı renk değişikliği ve rahatsızlık biçimleri, acil bakım gerektiren bir damar tıkanıklığına veya tıkanmış kan damarına işaret edebilir.

  • Keskin ve şaşırtıcı görünen ağrılar varsa buna leylaktan mora değişen ve beyaz benekli morarma eşlik ediyorsa, buradaki endişe vasküler bir durum olabileceği için derhal doktorunuza başvurulmalıdır.

Herhangi bir enjeksiyondan sonra bir miktar şişlik görülür, ancak bu özellikle HA dolgu maddeleri için geçerlidir çünkü ağırlıklarının 1.000 katına kadar su çekebilirler. 
Dr. Şule Şakrak whatsapp
Şişlik, yüzün hatlarını geçici olarak değiştirebildiği ve asimetrileri oluşturabileceği için, dolgunun estetik sonuçlarını birkaç gün içinde değerlendiremezsiniz.

Örneğin, çene hattınızın bir tarafı başlangıçta diğerinden daha eksikse aslında bu, daha yüksek derecede kemik kaybı veya yağ atrofisi olduğu anlamına gelir. Buradaki simetriyi sağlayabilmek için doktorunuz daha fazla dolgu uygulayacaktır.

Haliyle bu da daha fazla şişlik veya morarma ile sonuçlanabilir. Tam manasıyla yüzünüze oturması 1-2 haftayı bulur. Erken evrede sonuçlardan mutsuz olmayın, sabredin.

Sonrası zamanlarda hala sorunlar varsa, dediğim gibi, doktorunuzu arayıp değerlendirmesini isteyin.”

Doktorunuza Sizi Neyin Rahatsız Ettiğini Tam Olarak Açıklayın

dolgu uygulamasıMedikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor: “Dolgunuzun nasıl göründüğü veya hissettirdiği konusunda emin değilseniz veya panik halindeyseniz, evet doktorunuzu aramak iyi bir fikirdir.

Ama önce, tam olarak sizi rahatsız eden şeyin ne olduğunu bilmelisiniz. Şiştiniz mi? Topaklanmalar mı var? Orantısız mı? Ağzın hareket halindeyken komik mi görünüyor?
Dr. Sevgi Ekiyor whatsapp
Doktorunuza memnun olmadığınızı ifade etmek için kesin bir dil kullanın. Örneğin sorun acıysa eğer: Yüzünüz sadece dokunulduğunda mı hassas, yoksa amansız bir ıstıraptan mı bahsediyoruz? Bir yumru varsa, nerede? Onu görebiliyor musun yoksa sadece hissedebiliyor musun? gibi..

Şikayetlerinizi ilettikten ve ciddi komplikasyonları eledikten sonra, doktorunuzun size bazı soruları olabilir. Beraberce değerlendirir ve yapılabilecek her şey çözümlenmeye çalışılır.

Hastalarıma her zaman dolgu sonrası şunları söylerim. Tuzlu yiyeceklerden, alkol, yorucu egzersizden bir süre uzak durun, bunların hepsi şişme ve morarmayı şiddetlendirebilecek tetikleyicilerdir.

Yüz masajı yapmayın yüzüstü uyuyorsanız bunun dolguyu sıkıştırmadığından emin olun. Ve özellikle COVID-19 zamanındayız, yakın zamanda hasta olup olmadığınız veya aşı olup olmadığınız veya iltihaplanmayı tetikleyebilecek başka tıbbi prosedürler geçirip geçirmediğiniz de önemli.

Endişelerinizi İletmenize Yardımcı Olacak Videoları Kullanın

videoMedikal Estetik Hekimi Dr. Nedim Budakoğlu: “Çoğu zaman doktorlar, tarif ettiğiniz dolgu sonrası sorunları gerçekten görebilmeleri için fotoğraf, video isteyebilirler.

İfadelerinizin tuhaf göründüğünü düşünüyorsanız, canlandırırken veya konuşurken nasıl göründüğünüze dair en doğru hissi vermek için video çekebilirsiniz.

Dolgunuzu Değiştirmeden Önce En Az İki Hafta Bekleyin

dolgu sonrasıİlk randevunuzdan iki ila üç hafta sonrasına kadar beklemenizi öneriyorum. Elbette acil durumlar hariç. Bu süre zarfında dolgu yayılır ve kendi kolajen lifleriniz arasında cilde veya kemiğin üzerindeki yağ ve yumuşak dokuya entegre olur. Ama bu öngörülebilir bir süreç değil.

Yüzün her alanı veya düzlemi kendi yerleşim düzenine sahiptir. Hastalarıma genel olarak ne bekleyecekleri hakkında bir fikir veriyorum, ancak elbette her bireysel deneyim birbirinden farklıdır.

Bu noktada hala mutsuzsanız, doktorunuz özel sorununuzu çözmeye yardımcı olmak için yüzünüze dolgu ekleyebilir veya çıkarabilir.

Aşırı dolduğunuzu veya belirli bir noktada çok fazla HA olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuz dolguyu az miktarda hiyalüronidaz ile kısmen çözebilir.

Sorun simetri ise yüzünüzün iki tarafı arasında bir eşitsizlik varsa, dengeyi sağlamak için dolgu maddesi veya çözücü kullanılabilir.

Sonuç olarak, ister tam yüz gençleştirmeyi, ister tek özellik optimizasyonunu hedefliyor olun, kademeli olarak, aşamalı olarak, zaman içinde azar azar dolgu yaptırmak en güvenli ve en doğal etkiyi sağlayacaktır.

Ve bu felsefeyi takip eden bir doktor bulmanız, dolgu pişmanlığı yaşamamanızı sağlayacaktır.”


Yayınlanma tarihi: 19/01/2022

-

Son Güncellenme: 30/10/2023

Başa Dön