Dolgu Enjeksiyonlarının Büyük Etki Yarattığı 7 Beklenmedik Bölge

Dolgu Uygulamaları

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Sevgi Ekiyor tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Dolgu Enjeksiyonlarının Büyük Etki Yarattığı 7 Beklenmedik Bölge

Dermal dolgu maddeleri genellikle dudakları dolgunlaştırmanın ve elmacık kemiklerine hacim kazandırmanın muazzam bir yolu olarak düşünülür, ancak kulak memelerini, alnı ve daha pek çok alanı şekillendirebiliyor.

Dolgu enjeksiyonlarının büyük etki yarattığı bölgeleri Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor anlatıyor:
Dr. Sevgi Ekiyor whatsapp butonu

“Hiçbir medikal enjekte edilebilir ürün, dermal dolgu maddeleri kadar çok yönlülük sunamaz dersem yeridir.

Elbette, en sık kullandığımız yer olarak dudakları ve elmacık kemiklerini düşünebiliriz ancak dolgu maddelerini kullanmanın birçok başka yolu vardır.

Dediğim gibi seçenekler sonsuzdur ve bunları yüz veya vücutta neredeyse her yerde kullanabiliyoruz. 

Alın

alın dolgusu

Botoks, alında iyi çalışan tek enjekte edilebilir madde gibi düşünülür ama öyle değil. Hyaluronik asit dolgu maddeleri de son derece iyi bir seçimdir.

Yaşlandıkça, alnındaki yumuşak doku hacmini kaybederiz ve daha kemikli ve daha düz hale gelen bir alın yapımız olur.

Bu hacmi eski haline getirmek ve alnın özellikle merkezde biraz daha yuvarlak hale getirilmesi, ışığın bu bölgeden yansımasına yardımcı olarak daha genç, gençleşmiş bir görünüm yaratır.

Benzer şekilde, bazı insanlar daha düz alınlarla doğarlar; bu, özellikle profil görünümünde yüzün orantılarını bozabilir.

Dengeli yüz özelliklerinden bahsettiğimizde her zaman burun ve çene arasındaki ilişkiye odaklanırız ancak alnın burna ve çeneye oranı da önemlidir.

Alında dolgu maddeleri kullanmak, bunu güçlendirmeye yardımcı olabilir, böylece yüz daha uyumlu görünür.

Alt Kaş

alt kaş dolgusu

Kaşın hemen altındaki noktaya sadece küçük bir miktar dolgu enjekte etmek blefaroplastiye benzer bir sonuç verebilir ama tabii uygun hastalarda.

Çoğu insan yaşlanan bir göz çevresi denince hemen göz kapağındaki sarkık ciltten bahsedildiğini düşünür. Oysaki göz çevresinde, özellikle kaşın hemen altında genel bir hacim kaybı da vardır.

Bazen cerrahi olarak çıkarılması gereken ekstra deri değil sadece dolgunlaştırılması gereken bir deri sorununuz olabilir. 

Şakaklar

şakak dolgusu

İçi boş şakakların yaşlanan bir yüzün en belirgin belirtilerinden biri olduğunu ve çoğu zaman gözden kaçırıldığını söyleyebilirim.

“Şakaklarıma dolgu istiyorum” diyerek hemen kimse gelemez ama hastanın genel görünümü ve onları rahatsız eden şey hakkında, konuşma yaptığımızda ortaya çıkar.

Yine, yaşla birlikte gelen kaçınılmaz hacim kaybını ve şakaklarda zamanla gerileyen bir yağ yastığı olduğu gerçeğini kabul etmek gerekiyor.

Şakakların içbükey ve içe çökük görünmesine neden olan bu durum, bazen aşırı kilo kaybı yaşayan genç hastalarda da görülüyor. 

Kulak Memeleri

kulak memesi dolgusu

Kulak memeleriniz de yaşla birlikte daha ince ve sarkık hale gelir. Kulak memeleri dolgu kullanmak için doğru yerlerden biri çünkü insanlar küçücük bir miktarın bile bölgeyi nasıl gerçekten canlandırabileceğini ve kulak memelerini çok daha iyi gösterebileceğini bilmiyorlar.

Sadece kulak memeleri yaşlananlar için değil, aynı zamanda kulak memelerini yeniden yapılandırmayı düşünenler için de harika bir seçimdir. 

Boyun ve Dekolte 

boyun ve dekolte dolgusu

Hyaluronik asit dolgu maddeleri, boyundaki yatay çizgileri doldurmaya yardımcı ürünlerdir. Teknolojik bir çağdayız ve hemen hepimiz günde en az 5 saat PC başındayız veya cep telefonu ekranına bakıyoruz.

Hal bölge olunca boynumuzun kırışması kaçınılmaz. Bu durumda amaç, dolgunluk veya hacim eklemek değil, yeni kolajen üretimini teşvik etmek ve kırışık dokusunu iyileştirmeye yardımcı olmaktır.”


Yayınlanma tarihi: 23/09/2021

-

Son Güncellenme: 22/10/2021

Başa Dön