Cildinizi Kış Mevsimine Hazırlamanın Tam Zamanı!

Cilt Bakımı

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Uzm. Dr. Barış Ucuzcu tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Cildinizi Kış Mevsimine Hazırlamanın Tam Zamanı!

Kış kapıda ve bununla yüzleşmek gerekiyor üstelik kış iklimi cildimiz için de zorlu olabilir.

Sert rüzgarlar, soğuk ve kuru hava, üretilen doğal yağların eksikliğinden dolayı cildimizi susuz kalmış ve stresli hissetmesine neden olabilir.

Cildinizi kışa hazırlamak için önleyici tedbirleri Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Barış Ucuzcu anlatıyor:
Baris Ucuzcu
“Sert hava değişiminin etkilerini azaltmaya yardımcı olmak ve dahası cildinizi kış mevsimine hazırlamak için öncelikle başlıca kış cilt sorunlarına bakmak gerekiyor.

1. Kuru ve Pürüzlü Cilt:

kuru ciltKuru, soğuk hava ve nemdeki düşüş cildimizdeki suyun hızla buharlaşmasına neden olur, cildimizde pul pul bir görünüm oluşur, bu da cildimizi kuru ve gergin hissetmemize neden olabilir.

Ayrıca kuruluk, artan iç mekan ısıtması, sıcak banyo ve duşlar gibi soğuktan başka faktörlerden de kaynaklanabilir. Daha yoğun nemlendiriciler ve özel tedavilerle cildinizin nemini artırmalısınız.

2. UV Hasarı:

uv ışınlarıYaz ayları, cildinizi uzun süre güneşe maruz bırakmaktan dolayı pigmentasyona, elastikiyetin azalmasına ve daha fazlasına neden olmuş olabilir.

Kışın daha az güneş ışığı varken, UV ışınları, özellikle UVA hala mevcuttur. Cildinizi yıl boyunca korumak ve daha fazla hasarı önlemek için her zaman güneş koruyucu kullanmanızı öneririm.

Ayrıca, sezon dışında cildinizi yenilemek ve iyileştirmek için yazın neden olduğu güneş hasarı belirtilerini tersine çeviren tedaviler de yapılabilir.

3. Tahriş ve Kızarıklık:

cilt tahrişiMevsim değişikliği, cildinizde tahrişe ve kızarıklığa neden olabilecek değişiklikler yaşayacağı anlamına gelir.

Bu koşullar, soğuk mevsimlerde ciltteki nem eksikliğinden soğuk kış aylarında devam edebilir ve bu da kış döküntülerine neden olabilir.

Tüm Bu Sorunların Tedavilerine Değinelim Şimdi:

cilt tedavileriKış boyunca nemli ve parlak bir cilt elde etmek için özel bakımlara yatırım yapmak cildinizin tazelenmiş, nemli ve parlak görünmesini sağlar. Sert kış aylarında cildinizi iyileştirmeye yardımcı olabilecek tedaviler mevcut.

Jet Peel, HydraFacial gibi tedaviler, yaşlanma, kuru cilt ve akne belirtileriyle mücadele etmek için yapılan işlemlerdir.

Tedavi sırasında basınçlı hava akımları cildinizin derin tabakasına yani dermis tabakasına nüfuz ederek hyaluronik asit, C vitamini, temizleyiciler ve serumlar verir.

Her iki işlem de cilt için bir nevi profesyonel bakım yapar, tazeler. Tüm cilt tipleri için uygundur ve cildin dokusunu ve nem seviyesini iyileştirir.

IPL Tedavisi ile Güneşten Zarar Görmüş Cildi Onarın

IPL tedavisiYaz mevsimi boyunca biriken UV hasarını tersine çevirmek için yaşlılık lekeleri, kırışıklıklar, lezyonlar vb. belirtileri hedefleyen tedaviler var.

Lazer tedavileri asla bronzlaşmış cilt üzerinde yapılmaması gerektiğinden, UV hasarını iyileştirmeye yardımcı olabilecek tedavilerimizden başında  Intense Pulse Light (IPL) geliyor.

IPL cilt dokusunu, kızarıklığı, örümcek damarları, lekelenmeyi ve hatta kahverengi lekeleri iyileştirmek için ışık teknolojisini kullanır.

IPL tedavileri bronzlaşmamış cilt üzerinde yapılmalıdır ve güneşe karşı hassasiyeti artıracaktır, bu da işlem sonrası güneşe maruz kalmaktan kaçınmanız demek.

Cilt Bakım Rutininizi Değiştirin

cilt bakım rutinleriKış aylarında cildinize bakım yapmak, yaz cilt bakım rutininizden farklı göstermelidir. Cildin daha sık, daha fazla neme ihtiyacı vardır.

Losyonu sık sık uygulamanız gerekebilir ve kokulu ürünlerden kaçınmak tahriş ve kızarıklığı yatıştırmaya yardımcı olabilir.

Hafif bir losyon kullanmaya alışkınsanız, daha ağır bir nemlendiriciye geçmeniz gerekebilir.

Kaybedilen nemi yenilemek ve tamamen daha yumuşak bir his elde etmek için hyaluronik asit gibi ultra-nemlendirici bileşenler içeren ürünleri öneririm.

Kışa girerken kullandığınız cilt bakım ürünlerini ayarlamak cildinizi mevsime hazırlamanıza yardımcı olacaktır.


Yayınlanma tarihi: 26/10/2022

-

Son Güncellenme: 26/10/2022

Başa Dön