Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Candan Mezili

Yüz Germe

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Op. Dr. Candan Mezili tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Candan Mezili

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Candan Mezili konuk oldu. Mezili; yüz germe ameliyatı ve ameliyatsız yüz germe işlemi hakkında bilgiler verdi.

Op. Dr. Candan Mezili ile gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbet için tıklayınız. 
Op. Dr. Candan Mezili podcast


Hastanın Derdi Önemli
kırışıklık
Yüz germe şikayeti ile gelen hastalarla nasıl iletişim kurduğunu sorduğumuz Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Candan Mezili durumu şu sözlerle açıkladı; “Muayene aslında göz teması ile başlar.

Sonrasında hastamız neden mutsuz? Onun için bu durum ne ifade ediyor? Onu nasıl mutlu edebiliriz? Tüm bu soruların cevabını bulmaya çalışıyoruz.

Sonucun nasıl olacağını anlayabilmesi için de ayna karşısında elimle yüzünü gererek nasıl görüneceğini canlandırmasına yardımcı oluyorum.”

Çok Şey Yapılınca Çok Yapay Durur

yuz germeOp. Dr. Candan Mezili yüz germe yaptırmayı düşünenlerin endişelerinde de bahsetti; “Eskiden yüz germe ameliyatlarında sadece fazla deri alınıyordu ama sadece fazla deriyi almak kısa ömürlü bir sonuç elde etmemize sebep oluyor.

Derin plan yüz germe yaptığımızda ise sarkan kasları da askıladığımız için yüzü gençlik haline getirip gereken yerlere de yağ enjeksiyonu yapıyoruz.

Hastalar çok şey yapıldığında çok yapay duracağından korkuyor ama doğal görünmesi için yaşlı gösteren her yere müdahale etmek gerekir.”

15 Günde 15 Yaş Gençleşmek

yüz germe ve gençleşmeYüz germe ameliyatından sonra iyileşme sürecini de paylaşan Op. Dr. Candan Mezili; “Operasyondan sonra sadece 1 gece hastanede kalıyorsunuz.

2 gün sonra da direnleri çıkarıyoruz. 15 gün sonra da normal hayatınıza dönüyorsunuz. Yani 15 günde 15 yaş gençleşmiş oluyorsunuz.”

Ameliyatsız Yüz Germe

ameliyatsız yüz germeAmeliyatsız yüz germe uygulamalarına nasıl baktığını sorduğumuzda da Op. Dr. Candan Mezili fikirlerini açıkça paylaştı; “Ameliyatlı ya da ameliyatsız uygulamalar hastaya göre tercih edilmeli.

İp yöntemi ile yüz germe geçici bir işlemdir. Ağır yanaklarda kullanımı uygun değildir. Seda Sayan 2 yüz germe ameliyatından sonra askı yöntemini tercih etmiştir ve bu doğru bir sıralamadır.”

Yüz Germe Yaptırmayı Düşünenlere Öneri

yüz germe işlemiYüz germe yaptırmayı düşünen ama kafasında soru işaretleri olan hastalar için Op. Dr. Candan Mezili önerilerde bulundu. Hastaların bazı korkuları var.

Ameliyat sonrası herkese benzemekten korkuyorlar ama korkmalarına gerek yok çünkü aslında eski hallerine geri dönüyorlar. Ameliyatları doğru ellerde yapıldığı zaman acı da iz de olmaz.

İyileşme süreci zor değildir. Pahalı bir uygulama olsa da ameliyatsız yöntemler kadar kısa ömürlü değildir.”
Op. Dr. Candan Mezili whatsapp butonuOp. Dr. Candan Mezili, Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; yaptığı en enteresan müdahaleyi, en sevdiği ve sevmediği uygulamayı, zorlandığı vakasını, estetik cerrah olmasaydı ne olmak isteyeceğini, estetiği olup olmadığını ve en saçma bulduğu estetik işlemi sorduk ve kendisinden samimi cevaplar aldık.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 10/12/2021

-

Son Güncellenme: 09/11/2023

Başa Dön