Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Doç. Dr. Ali Durmuş

Mide Küçültme (Tüp Mide)

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Doç. Dr. Ali Durmuş tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Doç. Dr. Ali Durmuş

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ali Durmuş konuk oldu. Durmuş; tüp mide ameliyat sürecini ve cerrahi olmayan uygulamalar hakkında bilgiler verdi.

Doç. Dr. Ali Durmuş ile gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbet için tıklayınız. 
Doç. Dr. Ali Durmuş podcast

Obezite Sigaradan Daha Tehlikeli

obezite mi şişmanlık mıSon dönemde obezite pandemisi yaşandığını belirten Doç. Dr. Ali Durmuş, obezitenin sigaradan daha tehlikeli olduğunu ve araştırmalara göre sigaranın 10 obezitenin ise 12 yıl ömrü kısalttığını dile getirdi.

Durmuş aynı zamanda obezite ile baş etmeye çocukluktan başlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ameliyat Öncesi Hangi Testler Yapılıyor?

ameliyat öncesi testlerTüp mide ameliyatı ile ilgili detayları paylaşan Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ali Durmuş ameliyat öncesinde yapılanlar testler hakkında bilgiler verdi.

Ameliyat öncesinde ilk olarak psikolojik test yapıldığını belirten Durmuş, bu testin sonucuna göre ya ameliyat vazgeçildiğini ya da tedavi edildikten sonra ameliyatın yapılması gerektiğinin üzerinde durdu.

Psikolojik teste önem verilmesinin nedenini de yeniden kilo alımını önlemek için olduğunu belirtti. 

Psikolojik testten sonra ise komplikasyon olmaması için dahiliye, kardiyoloji, kbb ve göğüs hastalıkları uzmanlarının da testler ve kontroller yaptığını belirtti.

Tüp Mide ve Bypass Arasındaki Farklar

tüp mide ve bypass farkıObeziteden kurtulmak isteyen hastaların en çok kafasını karıştıran tüp mide ve mide bypass ameliyatları arasındaki farklarla ilgili olarak da Doç. Dr. Ali Durmuş açıklama yaptı.

Tüp midenin sadece kilo vermek için yapıldığını belirtti. Bypass ameliyatının revizyon olarak yapılması gerektiğini de belirten Durmuş, çok kilolu hastaların bypass ameliyatını olmalarının doğru olmadığını da belirtti. 

Bypass ameliyatından sonra vücudun ek vitamine ihtiyaç duyduğunu ancak tüp mide ameliyatında böyle bir eksiklik meydana gelmeyeceğini de belirten Durmuş, Covid döneminde tüp mide ameliyatı olanların hastalığı da daha rahat geçirdiğini söyledi.

Ameliyatsız Yöntemler

ameliyatsız yöntemlerle kilo vermeSon dönemde popüler olan ameliyatsız yöntemlerden de bahseden Doç. Dr. Ali Durmuş, 3-4 kilo fazlası olanların mide botoxu yaptırmasının uygun olduğunu ve işlem sonrası kilo kaybı yaşamak için %75 çaba sarf etmeleri gerektiğini belirtti.

Durmuş, ameliyatsız yöntemlerden bir diğeri olan mide balonu ile ilgili olarak da, mide botoxundan daha etkili ama daha zahmetli olduğunu, işlem sonrası 3 gün sıkıntı çekildiğini ve işlemden sonra kilo kaybı için %5* çaba sarf edilmesini gerektiğini sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Ali Durmuş, Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; yolda yürürken kilolu biri gördüğünde içinden ne geçirdiğini, aile bireylerinden biri obez olsa ne yapacağını, çok yemek yiyip zayıf kalmanın mümkün olup olmadığını, bugüne kadar en çok kilo kaybeden hastasını, kendisinin abur cubur yiyip yemediğini sorduk ve kendisinden samimi cevaplar aldık.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yeniben'de "Mide Küçültme (Tüp Mide)" tedavisinde öne çıkan doktor olmak için tıklayınız!

 


Yayınlanma tarihi: 02/12/2021

-

Son Güncellenme: 26/05/2023

Başa Dön