Bu Bölgeyi Taze Tutmazsanız, Genç Gözükemezsiniz!

El Estetiği

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Bu Bölgeyi Taze Tutmazsanız, Genç Gözükemezsiniz!

Nestle Skin Health'in sponsorluğunda bir anket yapıldı. 26 Şubat - 5 Mart 2018 tarihleri ​​arasında çevrimiçi bir ankete katılmaları için e-posta ile davet edilen 35 yaş ve üzeri 1.000 ABD'li kadın, şaşırtıcı bir konuyu gün yüzüne çıkarmış oldular.

"Ellerinizle Yüzleşin" kampanyası dahilinde çıkan sonuçlara göre 40 yaş ve üzeri ABD'li kadınların çoğunluğu (yüzde 78’i) ellerinin görünüşünü değiştirebilmeyi diliyor ve yüzde 60'ı ise ellerini gizlemek için farklı çözüm yolları aradıklarını ifade ediyor. 

Ayrıca ankete katılanların yaklaşık üçte ikisi (yüzde 63), ellerinin görünümünü iyileştirmek için cerrahi olmayan, ameliyatsız tedavilere ilgi duyduklarını söylemişler.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat ise Yeniben için oldukça açıklayıcı bir içerik kaleme aldı:
Gokce Haspolat

"Bu anket, yaşlanan ellerinin, genç yüzlerine uymadığını hisseden birçok hastamdan duyduğum bir konuyu yansıtıyor aslında.

Dahası ülkemizde çoğu kadın, ellerdeki belirgin kırışıklıkların, kemiklerin, şişkin damarların ve görünür tendonların bir yaşlanma belirtisi olduğunun hatta yaşlı bir görünüme katkıda bulunduğunu bilmiyor. Biliyor, farkında olsa dahi daha fazla yüz bölgesine odaklanıyor.

Oysaki bu bölgeyi taze tutmazsanız, genç gözükemezsiniz. Dilediğiniz kadar yüzünüze medikal uygulama yapın, elleriniz sizi her zaman ele verir.

Ünlü Mona Lisa tablosunu hatırlayın. Sadece o ellere yazılmış şiirler, o ellerden ilham alınarak kurgulanmış kitaplar var. Eller o kadar önemli ki, özellikle bir kadının konuşmasına vurgu katan, jestlerini destekleyen inanılmaz bir yardımcı aslında. 
Mona Lisa'nın elleriMona Lisa şurada dursun, bir de son zamanlarda karşımıza el fotoğraflarıyla çıkan Modonna’yı hatırlayın şimdi. Yüzü son derece gergin ama elleri belki de yaşının çok ötesinde…

Vücudumuzun her yerinde olduğu gibi elimizdeki deri zamanla yaşlanır. Cildin altında kollajen, elastin ve deri altı yağlarını kaybetmeye başlarız, bu da cilde "iskelet görünümü" verir.

Ayrıca cildin dış etkenlere, güneşe en çok maruz kalan bölgelerinden biri olduğunu da hatırlatmak isterim. 
Madonna'nın elleriNeyse ki, bu sorunu çözümleyebileceğimiz şahane seçeneklerimiz mevcut.

El gençleştirme, el dolgusu gibi farklı tedavi isimleriyle adlandırılan bu uygulama özünde, ellere dolgu maddesi enjekte ederek cildin dolgunlaşmasını, pürüzsüzleşmesini, kırışıklıkların görünürlüğünü azaltmayı ve elbette yaşınızı ele verebilecek bu detayları ortadan kaldırmanızı sağlıyor.

Son derece konforlu bir uygulamadır. Ellerinizin tendonları arasındaki hacim kaybının meydana geldiği bölgelere küçük miktarlarda dolgu enjekte edilir, ardından eşit yerleşimi sağlamak için ele masaj yapılır.


Bu dolgu enjeksiyonu içeriğinde aynı zamanda hyaluronik asit ihtiva eder. Bu ayrıca el cildine nem verir. El dolgusunun etkileri ortalama olarak 12- 18 ay arasında sürer, cildin kalitesini artırır.”


Yayınlanma tarihi: 18/05/2021

-

Son Güncellenme: 14/10/2022

Başa Dön