El Gençleştirme Uygulamaları Nelerdir? 

El Estetiği

Derya Kılınç tarafından yazılmış, Uzm. Dr. Zahide Eriş tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

El Gençleştirme Uygulamaları Nelerdir?

Bakımlı olmak ve bakım rutini uygulamak dendiğinde aklınıza ilk olarak yüzünüz ve ardından da vücudunuz geliyor, biliyoruz.

Ancak elleriniz de en az cildiniz kadar özen istiyor. Çünkü eller de çevresel faktörlerden etkilenebiliyor ve altını çizmeliyiz ki eller de cildiniz gibi yaş alıyor.

Ellerin yaş almasını sadece kuruluk ve lekelenme gibi düşünmemek gerekli. Geçen zamanın eller üzerindeki etkisi farklı problemlerle kendini gösterebiliyor.

Estetik uygulamalar bu sorun için de çözüm sunuyor. Peki elleriniz için nasıl bir işlem uygulamalısınız? 

Sizin için araştırdık ve Dermatolog Uzm. Dr. Zahide Eriş’in el gençleştirme yöntemleri hakkındaki görüşlerini aldık.
Zahide Eris

“Yüz ve boyun bölgesi gibi ellerimiz de yaşlanmakta. El gençleştirmede dolgu uygulaması mezoterapi uygulaması ve lazer uygulamalarını yapıyoruz.

Yine ellerin üzerinde olan lekelerde IPL lazer tedavisi uygulanabiliyor. Yine mezoterapi uygulamalarıyla el üzerindeki deriye uygun bir şekilde gençleştirme uygulanıyor. Zayıf yapılı ellere de dolgu uygulamasıyla düzeltme yapılıyor.” diyor Dermatolog Dr. Zahide Eriş.

Çoğu zaman yüzümüze gösterdiğimiz özeni ellerimize göstermiyoruz. Oysa eller de yüzümüz gibi yavaş yavaş yaşlanıyor.

Ellerin yaşlanması ile ilgili en çok görülen sorunlardan biri olan lekelenmeler, güneşe ya da yaşa bağlı olarak görülüyor.

Ellerimizin de yaş aldığını düşünürsek el gençleştirme kremleri ve birtakım uzman uygulamalarla zamanı ellerimiz için de durdurabiliriz.

El gençleştirme uygulamaları

El Gençleştirme Yöntemleri

Kadın ve erkek herkesin başvurduğu bir uygulama olan el gençleştirme için yöntemler:

  • Dolgu uygulaması

  • Mezoterapi uygulaması

  • IPL lazer tedavisi

  • Kimyasal peeling

Dolgu uygulaması : Elin sırt kısmında azalan cilt dokusunu yenilemek amacıyla uygulanır ve incelen bölgedeki deri kalitesini artırır.

Dolgu işlemi, şekil bozukluklarını tedavi etmek amacıyla kişiden alınan fazla yağ dokusunu enjekte ederek de uygulanır. Sadece tek seans uygulanan bu işlem yaklaşık 1 saat sürer.

Mezoterapi uygulaması : El derisinde kolajen üretimini artırır ve ellerin daha sıkı ve canlı görünmesini sağlar.

Mezoterapi ile uygulanan hyaluronik asit, cilde nem desteği sağlar ve zamanla incelmiş deriye dolgunluk katar. 2 haftada 1 olmak üzere 3 seans uygulanır. İşlem toplamda 15 dakika sürer.

IPL lazer tedavisi : El üstündeki güneş lekelerini tedavi etmede kullanılır.

Yoğunlaştırılmış atımlı ışık tedavisi olarak bilinen IPL lazer tedavisi, seçilen dokuya uygun dalga boyunda filtre edilmiş ışığın transparan bir cam kılavuz ile cilde iletilmesi esasına dayanır.

Uygulama süresi ve seans sayısı kişinin cilt yapısına ve uzman görüşüne göre farklılık gösterir.

Kimyasal peeling: Elleri gençleştirme için uygulanan bir diğer yöntem de kimyasal peeling işlemidir. Bu işlem ile el bölgesine asidik formülasyon içerikli bir kimyasal karışım uygulanır.

Böylelikle cildin üst yüzeyi soyulur ve daha pürüzsüz bir cilt dokusuna ulaşılır.

El Gençleştirme Fiyatları

El gençleştirme fiyatları, uygulama yapılacak kişinin yaşına, cildine, cildindeki leke ve kırışıklık durumuna göre farklılık gösterir.

El gençleştirme uygulamalarının güzelliğinize katacağı etkiler düşünüldüğünde fiyat aralıkları oldukça cazip seçenekler sunar.

Siz de ellerinizin yaş almasından ve güzelliğini kaybetmesinden şikayetçiyseniz alanında uzman dermatolog yardımıyla bu kusurdan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Ellerinizle ilgili yapılacak işlem ve fiyat bilgisi için size en yakın uzmandan görüş alabilirsiniz.


Yayınlanma tarihi: 12/02/2021

-

Son Güncellenme: 15/11/2022

Başa Dön