Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Uzm. Dr. Meriç Yıldız

Kök Hücre Tedavisi (Fibrocell)

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Uzm. Dr. Meriç Yıldız tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Uzm. Dr. Meriç Yıldız

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Meriç Yıldız konuk oldu.

Yıldız; kariyeri, çalışmalarını, alloblast (sünnet derisinden kök hücre tedavisi) yağ transferi, işlemin riskleri, amacını, uygulama günü ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili bilgiler verdi.

Uzm. Dr. Meriç Yıldız ile gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbet için tıklayınız. 
Uzm. Dr. Meriç Yıldız podcast

Alloblast ve Fibroblast Arasındaki Fark

güzellikUzm. Dr. Meriç Yıldız alloblast ve fibroblast arasındaki farkı açıkladı: “Bağ dokudan kök hücrelerin alınıp gerekli yerlere uygulanmasına fibroblast, yenidoğan sünnet derisinden alınan kök hücrelerin uygulanmasına ise alloblasttır. 

Hem fibroblast hem de alloplast dokunun yaşlandığı düşünülen, cilt yenilenmesinin istendiği her yerde kullanılabilir. Alloblast özellikle de leke tedavilerinde daha etkilidir.”

Neden Yenidoğan?

sünnetKimlik kazanmamış, bebeğe özgü, dış etkenlerle henüz karşılaşmamış, yüksek bir yenileme etkisine sahiptir.

Bu nedenle de işlemin herhangi bir riski olmadığını belirten Yıldız, alloblast için doğduğunda sünnet yapılan bebeklerden alınan doku ile yapılabildiğini de sözlerine ekledi. 

Uygulama Öncesi ve Uygulama Sonrası

alloblastUzm. Dr. Meriç Yıldız uygulama öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenleri de açıkladı; “İşlem günü kliniğe gelindiğinde cilt temizliği yapılıyor, uygulama yapılacak yerleri uyuşturup, uygulama yapılıyor. Alloblast 1 seans yapılıyor ve sonucu 1 ay sonra belli oluyor. 

Uygulama sonrası için; 3 gün makyaj yapmamak, 3 ay boyunca derin bir işlem yaptırmamak, 1 gün boyunca su ile temas etmemek ve bası yapmamak gerekiyor.”
Uzm. Dr. Meriç YıldızUzm. Dr. Meriç Yıldız, Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde;yapmayı en sevdiği uygulamayı, yapmayı en sevmediği uygulamayı, doktor olmasaydı hangi mesleği tercih edeceğini, kendisinin hangi estetik işlemleri yaptırdığını sorduk ve kendisinden samimi yanıtlar aldık.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 01/09/2022

-

Son Güncellenme: 01/09/2022

Başa Dön