Estetik cerrahide mikro ve nano yağ enjeksiyonu tekniği

Kök Hücre Tedavisi (Fibrocell)
Kök Hücre Tedavisi (Fibrocell) tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, yüz estetiğinde mikro ve nano yağ enjeksiyonu tekniği kullanımını anlattı.


Op. Dr. Güncel Öztürk

Mikro ve nano yağ enjeksiyonu, estetik cerrahide yağ alma ve yağ enjeksiyonu işleminin bir arada kullanıldığı ileri seviye bir tekniktir. Yüz gençleştirme operasyonlarından vücut şekillendirmeye kadar birçok estetik sorunun tedavisinde başarılı bir şekilde uygulanabilmektedir. Mikro ve nano yağ enjeksiyonunun en önemli avantajı, estetik operasyonların kişinin kendi yağ hücrelerinin kullanılarak yapılmasıdır. Bu yağ enjeksiyonu tekniği, kişilerde doğuştan hacim eksikliği olması ya da zamanla kaybolan hacim eksiklerinin tedavisi için uygulanabilir.

Estetik operasyonların doğal görünümle sonuçlanmasını sağlar

Kişinin kendi yağ hücrelerinin kullanılması özellikle yüz gençleştirme operasyonlarında oldukça etkili sonuçlar sağlamaktadır. Mikro ve nano teknikleri ile alınan yağ hücreleri özel bir işlemden geçirilerek hacim eksikliği olan alanlara enjeksiyon tekniği ile transfer edilir. Mikro ve nano yağ hücreleri özellikle göz çevresi problemleri, ağız kenarı kırışıklıkları, mimik çizgileri, dudak çevresi çizgileri, kaş arasındaki dikey çizgiler ve alındaki yatay çizgilerin tedavisinde oldukça başarılı ve doğal sonuçlar alınmasını sağlar.

Hastanın kendi yağ hücreleri kullanılır

Mikro ve nano yağ enjeksiyonunda hastanın kendi yağ hücreleri kullanıldığı için herhangi bir alerji riski oluşmaz. Yaklaşık iki yıl gibi bir dayanıklılığı vardır. Etkisi diğer dolgu enjeksiyonu malzemelerine göre çok daha uzun sürelidir. Hem liposuction yani yağ alma hem de enjeksiyon ile transfer edilme olmak üzere iki aşamalı bir işlem gerektirir. Bunun için mutlaka alanında uzman bir cerrah tarafından,  klinik bir ortamda uygulanması gerekir.

Hangi bölgelere uygulanır?

Eğer dudak, çene, yanak ve elmacık kemiklerinde doğuştan hacim eksikliği varsa, göz çevresinde ya da ciltte kırışık ile oluklar oluşmuşsa mikro ve nano yağ enjeksiyonu tekniği önerilebilir.

Mikro ve nano yağ enjeksiyonunda minimal dozlar uygulandığı için doğal görünümle, ameliyata gerek kalmaksızın estetik sorunların tedavi edilmesi sağlanabilir. Ayrıca bu teknikler sadece yüz için değil meme, popo, kalça gibi vücutta hacim kazandırılması istenen bölgeler için de tercih edilebilir. Yaklaşık iki yıl boyunca etkisini devam ettiren bu teknik ile alerjik reaksiyon riski en aza indirebilir. Bu sürenin sonunda kişinin kendi isteğine bağlı olarak prosedürün tekrarlanması gerekir.
 


Yayınlanma tarihi: 09/05/2018

-

Son Güncellenme: 04/02/2021

Başa Dön