Zeytinburnu’ndaki Kaçak Diş Kliniği Yüzünden Dişlerinden Oldular

Gülüş Tasarımı

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Zeytinburnu’ndaki Kaçak Diş Kliniği Yüzünden Dişlerinden Oldular

Sahiplerinin Suriyeli olduğu bilgisi gelen kaçak diş kliniğinde tedavi olan Danimarkalı ikizler, dişlerinden oldu.

Danimarka’dan daha ucuz olduğu için Türkiye’ye gelerek dişlerini yaptırmaya karar veren Alicia Nicolajsen ve Melissa Petersen isimli ikiz kardeşlerin mesleği ise hemşirelik.

Crown Kaplama Yaptırmak İstemişlerdi

Danimarkalı kardeşlerCrown kaplama kaptırmak amacıyla 31 Ekim 2022 tarihinde ülkelerinden İstanbul’a seyahat ettiler.

İlk önce bir diş hastanesinde tedavi oldular, ardından diş etleri mikrop kapınca aracı kurum onlara başka bir yeri önerdi.

Aracı kurum onlara oldukça ucuz olduğu için Zeytinburnu ilçesinde kaçak olarak Suriyelilerin işlettiği bir kliniğe yönlendirdi.

Çareyi bu ikinci klinikte aramak isteyen ikizlerin diş tedavisi yapılmaya başlandı. 1 aylık periyod dahilinde bir türlü düzelmeyen diş sorunları, hayatlarını kabusa dönüştürdü.

Neredeyse Konuşamaz Hale Geldi

suriyeli diş hekimleriİkizlerden Nicolajsen'in iddiasına göre kendi ağız yapısı bozulurken, kardeşi Petersen'in ise diş etleri çekildi, dişleri eksildi ve neredeyse konuşamaz hale geldi.

18 bin 566 euro ödedikleri ve 10 gün içinde ülkelerine dönmeyi planlamalarına rağmen, 2 aydır Türkiye’de olduklarını ifade eden ikiz kardeşler, Zeytinburnu'ndaki kliniğin yerinde gittikleri kliniğe ait bir tabela olmadığını ve kaçak işlem yapıldığını iddia ettiler.


Yayınlanma tarihi: 29/12/2022

-

Son Güncellenme: 29/12/2022

Başa Dön