Türkiye Estetik Diş Hekimliğinde Neden Bu Kadar Popüler Oldu?

Gülüş Tasarımı

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Türkiye Estetik Diş Hekimliğinde Neden Bu Kadar Popüler Oldu?

Diş hekimliği son 25 yılda inanılmaz gelişti. Sadece ağız hastalıkları tedavi edilmekle kalmıyor, aynı zamanda isteğe bağlı estetik prosedürler de popülaritesini artırıyor.

İnsanlar artık dişlerini daha uzun süre kullanıyorlar. Zira teknolojik ilerlemeler bunu başarmamıza fayda sağlıyor Çok uzun zaman önce, estetik diş hekimliği bir lüks olarak görülüyordu.

Ancak, şimdi bu alan oldukça uygun fiyatlı ve çok daha pratik hale geldi. 1990'larda 'kozmetik diş hekimi' normal cadde diş hekiminden farklılaştıkça kozmetik diş hekimliğinde bir patlama yaşandı.

Özellikle Türkiye Estetik Diş Hekimliğinde Açık Ara Fark Yaratıyor

diş hekimiHastaların güzelliğe olan arzusu, kozmetik diş hekimliğini meslekte yeniliklerin doğmasına sebebiyet verdi. Özellikle, diş merkezli teşhis ve tedaviden uzaklaşan bir paradigma kayması yaşanmaya başlandı.

Hastalar artık gülümsemesine önem veriyor ve dahası bu gülümsemeyi yüzüyle uygun hale getirmeye çabalıyor.

Bu da özellikle Türkiye’de, diş hekimlerinin hastaları tedavi etmek için daha multidisipliner bir yaklaşım benimsemesine neden oldu.

Hastalar, diş hekimliğinin sadece gülümsemelerini değil, genel görünümlerini iyileştirmedeki rolünü fark etmeye başladılar.

Ek olarak, kendileri hakkında ne hissettiklerine ve kendilerini ifade etme konusunda ne kadar güvenli gözüktüklerine odaklanmaya başladılar. Estetik diş hekimliği, insanların kendilerine güven duymalarını ve kendilerini daha iyi hissetmelerini sağladı.

Türkiye Estetik Diş Hekimliğinde Neden Bu Kadar Popüler Oldu?

diş turizmiArtık daha fazla insan gülümseyişini değiştirmek istiyor. Bunun yanı sıra, her zamankinden daha fazla diş hekimi, dramatik işlevsel ve estetik iyileştirmeleri sağlayabiliyor.

Üstelik bu tedavilerin çoğu kısa sürede, üstelik eğer Türkiye’de diş tedavisi oluyorsanız sıra beklemeden gerçekleşebiliyor.

Yanlış hizalanmış dişleri düzeltmeye yönelik geleneksel yaklaşım oldukça uzun sürüyordu. Bununla birlikte, ağır hazır porselen kaplamalardan uzaklaşıldı. Artık bunun yerine hizalama ve yapıştırma kullanılmaktadır.

Daha az invaziv diş tedavisi seçeneklerine geçiş ise Türkiye’ye gelen birçok hastayı artık dişlerini yaptırma konusunda heyecanlandırıyor ve bu da haliyle estetik diş hekimliğini daha da çekici hale getirdi.

Türkiye’ye de Gülüş Estetiği Yaptıran Ünlüler ve Sosyal Medya

JessicaMedyanın, sosyal normlar üzerindeki etkisi yeni bir konu değil. Aslında, son 25 yıldır bu böyle.

Daha önce, insanların dergilerde ve televizyon programlarında gördükleri, estetik diş prosedürlerine ilişkin algıları üzerinde etkili oluyordu.

Bununla birlikte, sosyal medyanın yükselişiyle, estetik diş hekimliğine olan talepte önemli bir artış olmuştur. Sosyal medya, hastaların diş hekimliği uzmanlarıyla daha fazla bağlantı kurmasını sağladı.

Türkiye’de pek çok klinik influencerları Türkiye’ye getirerek gülüş tasarımlarını yaptı. Bu influencerlar da tüm başlarından geçenleri anında canlı yayınla tanıttılar.

Sonuçlarından son derece memnun kaldıkları için de, birçok insan Türkiye’ye gelerek diş tedavilerini, beklemeden, oldukça hızlı bir şekilde yaptırdılar.

Türkiye’ye tatil için gelen birçok ünlünün de tatile biraz ara verip, Kuşadası, Bodrum, Alanya, Antalya gibi mesire yerlerinde kaliteli diş tedavisi hizmeti aldığını, diş beyazlattığını biliyoruz.
 

Türkiye’de Dijital Diş Hekimliği ve Dijital Gülüş Tasarımı

dijital diş hekimliğiTürkiye’de son 10 yılda, kuron ve köprü gibi prosedürler için bilgisayar destekli tasarım ve bilgisayar destekli üretim büyük ilerlemeler kaydedilmiştir.

Ağız içi tarayıcılar ve gelişmiş 3D görüntüleme yazılımları da yaygınlaştı.

Bu teknoloji bize, hastalara kaplamaların, implantların ve kronların yerleştirilmeden önce ağızlarında nasıl görüneceğini gösterme yeteneği verdi. Nihayetinde, bu teknoloji kozmetik diş hekimliğinde devrim yarattı.

Bu teknoloji, “aynı gün” tedavilerinin yapılmasına da izin verdi. Son derece hassas restorasyonlar, tek bir randevuda halledilebiliyor.

Hastalar artık mevcut sorunları dişleriyle daha iyi görselleştirebiliyor ve sonuçta ortaya çıkan tedavinin ne gibi gelişmeler sağlayabileceğini hayal edebiliyor.

Örneğin, Türkiye’de pek çok diş kliniğinde tedaviye başlamadan önce dişlerini düzeltmek için şeffaf plak tedavisinden sonra gülümsemelerinin nasıl görüneceğini görebilirler.

Başlangıçta, hastalara sonucu göstermek için bilgisayar görüntüleme kullanıldı. Ancak günümüzde, potansiyel bir gülümseme tasarımının bir maketini oluşturmak için dijital gülümseme tasarımı kavramlarını kullanabiliyor ve bunu deneme gülüşü konseptini kullanarak ağza aktarabiliyorlar.


Yayınlanma tarihi: 16/03/2023

-

Son Güncellenme: 16/03/2023

Başa Dön