Ameliyat Can Aldı, Hastane Kapatıldı

Mide Küçültme (Tüp Mide)

Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Ameliyat Can Aldı, Hastane Kapatıldı

Donanımsız bir hastanede gerçekleştirilen tüp mide operasyonundaki hasta hayatını kaybetti. Açılan soruşturmadan sonra, bahsi geçen hastane geçici olarak kapatıldı.

Üst Üste Ameliyat Edildi

ameliyathane
Sağlık Bakanlığı tarafınca belirlenen kriterler ve uyarılara rağmen, donanımsız hastanede yapılan obezite ameliyatı, fazla kilolarından kurtulmak isteyen M.Y.’nin hayatına mal oldu.

Milliyet kaynaklı habere göre, M.Y. isimli hasta fazla kilolarından şikayetçiydi ve kilo vermek amacıyla İstanbul’da özel bir hastaneye başvurdu. Prof. doktorun muayenesi sonucu obezite ameliyatında karar kılındı.

Operasyondan sonra hastanın yoğun ağrı ve şişlikleri geçmedi ve hastane yetkilileri durumun “normal” olduğunu söyledi.

Şikayetler devam edince M.Y. önce 2. kez, sonra 3. kez ameliyata alındı. 10 günde toplam üç operasyon geçiren hasta taburcu edildi ancak fenalaşınca aynı gün hastaneye geri döndü.

Tüm tedavilere rağmen sonuç alınamayınca nu kez daha donanımlı başka bir özel hastaneye nakli yapılan M.Y. burada da 2 kez ameliyat oldu. Ardından hasta yaşamını yitirdi.

Önemli Birimler Tarafından Soruşturma Yapıldı

soruşturma açıldı
Vefat eden obezite hastanın eşi N.Y. bir ay içinde hayat arkadaşını öldüren ameliyatları hem Sağlık Bakanlığı’na hem de TBMM Dilekçe Komisyonu’na şikayet etti.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır, tespit ve uyarılara rağmen gerçekleşen bu olayın peşini bırakmayarak konuyu Sağlık Bakanlığı’na taşıdı.

TBMM, İstanbul Sağlık İl Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu, İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı vaka ile ilgili soruşturma yürüttü.

Hekimler de Kusurlu Bulundu

hekimler kusurlu bulundu
Soruşturma raporunda, “M.Y.’ye uygulanan tıbbı teşhis, takip ve cerrahinin güncel tıp biliminin gerekleri doğrultusunda olduğu” yönünde görüş bildirildi.

Fakat hastanenin obezite ameliyatı şartlarına uygun altyapı ve cerrahi donanıma sahip olmadığı da tespit edildi.

Tıbbi açıdan bir ihmal, kusur veya meslekte acemilik olmasa da ameliyatı gerçekleştiren doktorların da, hastanenin yetersiz olduğunu bilmelerine rağmen operasyona girmeleri kusurlu bulundu.

Gerçeği Yansıtmayan Reklam Yapmışlar

yalan reklam
Raporda, hastanenin sosyal mecralarda yayınladığı reklamların abartılı ve yanıltıcı olduğu ve daha önce bu sebepten uyarı cezası verildiği de kaydedildi.

Usulsüz gerçekleştirilen operasyon sebebiyle hastane ameliyathanesi mühürlendi. Hastane ise uygulanan idari yaptırımlar ve uyarılara rağmen insan sağlığının hiçe sayılarak faaliyetlerin sürdürülmesi nedeniyle “geçici” olarak tamamen kapatıldı.

Yeniben'de tüp mide ameliyatı tedavisinde öne çıkan doktor olmak için tıklayın!


Yayınlanma tarihi: 24/11/2021

-

Son Güncellenme: 26/11/2021

Başa Dön