Lazer göz ameliyatı, LASİK, halk arasında lazerle göz çizdirme olarak geçen bazı göz kusurları ı düzeltmeye yönelik bir operasyondur. Özellikle astigmatizma, hipermetropi, miyopi gibi gözün kırma sorunlarına eğilen lasik tedavisinde kornea dokusuna lazer teknolojisi ile dokunulur.

Lazer göz ameliyatı öncesinde hasta eğer yumuşak kontakt lens kullanıyorsa, ameliyatta 1 hafta kala, sert lens kullanıyorsa lazer göz ameliyatına 2 hafta kala lens kullanımını bırakmaları söylenir.

Lazer göz tedavisinin yapılacağı gün hastanın makyaj yapmadan hastaneye gelmesi gerekir. Lazer göz ameliyatı genel anestezi altında değil, göze uyuşturucu damla dökülerek yapılır, öncesinde yemek yenmesinde sorun yoktur.

Göz lazer ameliyatı ağrısız bir operasyondur, hasta sadece hafif bir basınç hissedebilir. Önce tek göz, ardından diğer göze geçilir. Göz damlası ile göz uyuşturulduktan sonra tüm göz bölgesi dezenfekte edilir, sadece gözlerin açık olduğu steril bir örtü ile yüz bölgesi kapatılır. Lazer uygulaması sırasında gözlerin açık kalabilmesi için göz kapakları, göze uyumlu bir aletle açılır ve tutulur. Mikrokeratom adı verilen bir cihazla kornea flep yani ince bir kapak şeklinde kaldırılır. Lazer işlemi gerşekleştirilir ve kaldırılan flep tekrar kapatılır. Göze antibiyotik damla damlatıldıktan sonra, diğer göze aynı işlemler tekrar edilir ve göze lazer operasyonu tamamlanır. Göze lazer ameliyatının toplam süresi 15 dakika kadardır.

Göze lazer ameliyatı sonrasında gözlerde ağrı, bulanık görme, batma, sulanma gibi şikayetler oluşabilir ama ortalama 4-5 saat içinde geçer. Doktorunuz bazı göz ilaçlarını reçete eder ve hastaneden ayrılabilirsiniz. Operasyonun ertesi günü, 1. Ayı ve 3. Ayı kontrolünüzün olması muhtemeldir. Oldukça konforlu bir iyileşme süreci vardır, çoğu hasta net görüntüye 1-2 gün içerisinde kavuşur.

Lazer göz ameliyatının sizin için uygun olup olmadığını öğrenmek için kapsamlı bir göz muayenesi olmanız gerekir. 18 yaş üstü ve son 1 sene içerisinde göz numaralarında ilerleme ya da gerileme olmayan hastalar, lazer göz ameliyatını düşünebilirler. Göz doktoru, muayene sırasında korneanın kalınlığına, eğimine ve diğer göz detaylarına bakarak, ameliyatınıza karar verecektir.

Genetik keratokonus kornea distrofisi olanlar, kornea kalınlığı lazer göz ameliyatı için yeteri kadar kalın olmayanlar, aşırı derecede göz kuruluğu olanlar, glokom, göz tansiyonu olanlar lazer göz tedavisi olamazlar. Gebelik, emzirme dönemi, kontrolsüz şeker hastalığı gibi durumlarda da uygulanmamaktadır.

Yayınlanma tarihi: 28/05/2019

-

Son Güncellenme: 27/03/2023

İlgili Estetik Haberleri

Misyonumuz, modern güzelliğe yapılan her yatırımın buna değer olduğu bir dünya yaratmaktır.

Başa Dön