Her Saç Dökülmesi Mezoterapi Tedavisine Uygun Olmayabilir

Mezoterapi
Mezoterapi tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

İHA’nın Milliyet’te yer alan haberine göre Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Yıldırım, her saç dökülmesinin Mezoterapi tedavisine uygun olmayabileceğini söyledi.


Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Yıldırım

Dr. Plus Dermatoloji Klinikleri Genel Koordinatörü Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Yıldırım, Mezoterapinin derinin orta tabakasına yapılan enjeksiyon tedavisi anlamına geldiğini ifade ederek, “Mezoterapi tedavilerinin amacı sorunlu bölgeye mikroenjeksiyonlarla ihtiyacı olan ilacın sistemik etki ya da herhangi yan etki oluşturmadan verilmesi amaçlanır.

Ağız yoluyla, kas içi ya da damar içi enjeksiyonlarda ilaçlar etki yerine ulaşmadan önce bir miktarı parçalanabilmektedir. Mezoterapi yöntemi ile ilaç direkt olarak istenilen bölgeye ulaşır. Mezoterapi yoluyla verilen ilaçların sistemik emilimleri de az olduğundan bioyararlanım en üst düzeyde kalır. Saç Mezoterapilerinde dökülen bölgeye çok ince uçlu iğneler yardımıyla belli araklıklarla dökülmeyi önleyici aktif içerikler uygulanabilmektedir” dedi.

Saç Mezoterapilerinde Prosedür Nasıldır?

Hastanın öncelikle dermatolojik yönden saç muayenesi yapılmasının büyük önem taşıdığını anlatan Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Yıldırım, “Her saç dökülmesi Mezoterapi tedavisine uygun olmadığından sağlıklı karar verilmesi için değerlendirilmenin yapılması gerekmektedir. Saç dökülmeleri kalıcı (skar bırakan) ya da kalıcı olmayan (skarsız) olmak üzere klinik olarak ayrılmaktadır. Kalıcı tipte dökülmeler Mezoterapi tedavilerine uygun değildir. Öte yandan skarsız saç kayıplarında klinik hikaye ve değerlendirmeye göre kan testleri gerekebilmektedir. Tüm bunlar değerlendirildikten sonra hastanın Mezoterapi tedavisine uygun olup olmadığına karar verilir” diye konuştu.

Saç Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Yıldırım, uygulama konusunda ise şunları söyledi: “İşlem öncesi deriyi hazır hale getirmek tercihe göre buhar uygulaması yapılabilir. Saçlı deri alkol ile temizlendikten sonra Mezoterapi tabancası, dermapen ya da manuel olarak Mezoterapi solüsyonu belli aralıklarla saçlı deriye enjekte edilir.

İşlem sırasında noktasal kanamalar olabilir. Tüm bölge çalışıldıktan sonra masaj uygulanarak dolaşım hızlandırılır ve ilacın emiliminin arttırılması sağlanır. Saç Mezoterapi çok ince uçlu Mezoterapi iğneleri ile uygulandığından dolayı uygulama sırasından minik batma hissi olur. Genellikle rahatsızlık verici değildir ve hastalar tarafından kolay tolere edilir. Dermapen kullanımı konforu daha da arttırmaktadır. Saç telleri kalınlaşır, daha parlak ve canlı görünür. Saç dökülmeleri yavaşlar.

Dış etkenlere karşı daha dayanıklı hale gelir. Mezoterapi tedavisi kalıcı olmayan dökülmeler, mevsimsel dökülmeler, hamilelik sonrası dökülmeler, ağır diyet, spor, ateşli hastalık, kansızlık, tiroid bezi hastaları, ameliyat sonrası, ilaç kullanımı sonrası oluşan dökülmeler, erkek tipi (androgenetik alopesi) saçkıran, ince yapılı cansız saçlarda saç kalitesini arttırmak üzere saç ekiminden sonra ekimin başarısını artırmak üzere uygulanabilir.

Hamilelik, emzirme dönemi, uygulama alanında aktif enfeksiyon varlığında, ilaçlara karşı bilinen bir alerji varlığında uygulamaz. Problemin derecesine göre değişmekle birlikte ortalama 8-10 seans uygulanmaktadır.Seans aralıkları uygulanan ilacın türüne göre değişmekle birlikte ilk 4 seans haftada bir sonraki 4 seans 2 , bitiminden sonra 2 aylık kontrollerle idame tedavisine geçilebilir."

Saç Mezoterapisi Saç Çıkarır mı?

Saç Mezoterapisinin olmayan saç kökünü yeniden oluşturmadığını ifade eden Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Yıldırım, "Saç kökünü kuvvetlendirerek kalınlaştırır ve deri yüzeyine çıkmasını sağlar. Dolayısıyla saçları güçlendirip kellik tedavisinde koruyucu amaçla kullanılabilir. Saç Mezoterapisinden sonra ilk 24 saat saçlar yıkanmamalıdır.

24 saat sonra yıkanırken ılık suyla yıkama tercih edilmelidir. Saça boya ve kimyasal kullanılan herhangi bir işlem yaptırılması tavsiye edilmemektedir. Doktorunuz saç dökülmenizin derecesine göre ya da kan testinde çıkan sonuca göre ağız yoluyla vitamin desteği önerebilir. Bunun yanında evde kullanılan tedaviyi destekleyici şampuan ve losyonlar önerilebilir” dedi.
 

Saç Mezoterapisinde Kullanılan İlaçların İçerikleri Nelerdir?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Yıldırım, dolaşımı arttırarak saç besleyenleri ise Minoxidil, Buflomedil, Pentoxyfilin, Gingko Bioba; besin desteği sağlayan vitaminleri Vitamin B5, Biotin, Vitamin C, Vitamin A, minareller (Bakır, sülfür, çinko, magnezyum, manganez, fosfor, selenyum), organik Silisyum, Lidokain ve Procain olarak sıraladı.


Yayınlanma tarihi: 26/09/2017

-

Son Güncellenme: 04/02/2021

Başa Dön