Zirkonyum Kaplama Hakkında En Sık Sorulan Sorular


Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Baron Dental Clinic tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Zirkonyum Kaplama Hakkında En Sık Sorulan Sorular

1928'de Kaliforniyalı diş hekimi Charles Pincus tarafından icat edilen diş kaplamaları, artık günümüzün teknolojisi ile oldukça fazla yol aldı ve şimdi hayatımıza zirkonyum kaplamalar girdi.

Merak ediyoruz ve soruyoruz. Zirkonyum kaplama nedir, ömrü ne kadardır, yaptıranlar memnun mu, çürüme yapar mı ve kalıcı bir işlem mi? Bütün sorularımızın cevabını ise Baron Dental Klinik yanıtlıyor:
Baron Klinik whatsapp
İnsanların yaklaşık %71'inin gülümserken tam olarak emin olmadığını biliyor muydunuz? Sorunlu dişler ana suçlu gibi görünüyor.

Bu nedenle, yontulmuş, pürüzlü, lekeli dişleriniz varsa, kaplamalar sizin için mükemmel olabilir.

Peki Kaplamalar Tam Olarak Nedir?

kaplamaKaplamalar dişleriniz için ince kapatıcılardır.

Genellikle porselen veya kompozit yapıştırma malzemesinden yapılır ve daha simetrik veya estetik olarak hoş bir görünüm oluşturmak için diş yapıştırma simanı kullanılarak dişlerinizin ön yüzeyine yapıştırılır.

En Yaygın Kaplama Türleri Hangileridir?

gülüş estetiği

  • Porselen kaplamalar

  • Kompozit kaplamalar

  • Çıkarılabilir veya geçmeli kaplamalar

Peki Dişte Zirkonyum Nedir?

inci dişlerBurada anlaşılması gereken iki terim var. Zirkonyum ve Zirkonya. Zirkonyum (Zr) bir METAL'dir . Süper güçlüdür ve fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından Titanyum'a oldukça benzer.

Zirkonya ise SERAMİK'tir. Zirkonyum dioksit (ZrO2) olarak da bilinen oksijen ve zirkonyumun yüksek sıcaklıklarda birleşmesiyle oluşur.

Dental implantlarda ve kaplamalarda kullanılan zirkonya, eser miktarda itriyum oksit de içeren kısmen stabilize zirkonya olarak adlandırılır. Ama halk arasında hepsine zirkonyum deniyor.

Zirkonyum Kaplamalar İyi Mi ve Güçlü Mü?

zirkonyum kaplamalarEvet oldukça güçlüler. Zirkonyum en güçlü seramik malzeme olduğu için haklı olarak “seramik çelik” olarak adlandırılmıştır. Ve evet aslında diş minesinden 10 kat daha güçlü.

Zirkonyum Kaplama Kalıcı Mı?

zirkonyum kaplama kalıcılıkZirkonyum kaplamalar, elbette, uygun bakım ile 10 ila 30 yıl arasında herhangi bir yerde kalabilir.

Zirkonyum Kaplama Yaptıranlar Memnun Mu?

kadınlarda gülüşSon derece memnunlar. Zirkonyum, altından sonra en biyouyumlu dental materyaldir. Bu, ağzınızda herhangi bir kimyasala tepki vermeyeceği anlamına gelir.

Zirkonyum kaplamalar metal alt yapılarının olmaması nedeniyle dişeti çekilmesi, şişlik, kanama gibi porselen kaplamaların zaman zaman neden olabileceği alerjilere neden olmaz.

Zirkonyum Kaplamalar Dişte Çürüme Yapar Mı?

zirkonyum dişte çürümeOlabildiğince doğaldırlar ve dişlerinizin geri kalanıyla iyi uyum sağlarlar ve çürüme yapmazlar. Daha iyi leke direncine sahiplerdir.

Çay, kahve ve hatta nikotinin neden olduğu lekelere karşı koyabilir. Kolay kırılmazlar.

Zirkonyum Kaplamaların Diğer Avantajları Nelerdir?

zirkonyum kaplama avantajları

  • Çiğnemeye dayanıklıdırlar. Güçlü çiğneme ve gıcırdatmaya karşı dirençli olduğu için arka dişleriniz için bile kullanılabilir.

  • Zirkonyum kaplamalar, metal destekli diğer kaplamalara göre daha hafiftir.

  • Metal tadı olmaz. Ağzınızda o tuhaf metalik tada neden olmazlar.

  • Pürüzsüz dış oluştururlar. Bu, çevredeki dişlerinizin ve diş etlerinizin aşınmasının az olduğu veya hiç olmadığı anlamına gelir.

  • Eşsiz konfor sunar. O kadar rahatlar ki orada olduklarını bile anlamazsınız.

Zirkonyum Kaplamalar Ağrılı Mıdır?

zirkonyum kaplamalı dişlerHayır, elbette ağrılı değil, son derece konforludur.

Zirkonyum Kaplamalar Nasıl Yapılır?

1. Ön Randevu

dişçi randevusuUzmanlarımız herhangi bir diş eti hastalığınız, diş çürüğünüz veya diğer diş sorunlarınız olup olmadığını değerlendirmek için X-ışınları da dahil olmak üzere diş boşluğunuzun tam bir kontrolünü yaparlar.

Bunların hepsi zirkonyum kaplamaların sizin için doğru seçenek olup olmadığını anlamamıza yardımcı olacaktır.

Ardından Dijital Gülüş Tasarımı yazılımımızı kullanarak tercihlerinizi tartışır ve gülüşünüzü planlarız.

2. Diş Minesinin Hazırlanması

beyaz dişlerBir sonraki adım diş minesinin hazırlanmasıdır. Kaplamayı dişinize sorunsuz bir şekilde sabitleyebilmemiz için biraz boşluk bırakırız. Isırığınızın engellenmediğinden emin oluruz.

3. Diş İzlenimi

erkeklerde gülüş tasarımıBundan sonra, bir macun kalıbı kullanarak dişlerinizin ölçüsünü alırız ve doğal diş renginizi de belirleriz. Sadece sizin için bir kaplama üretiriz ve laboratuvarımıza göndeririz.

Bu arada dişlerinize geçici kaplamalar yerleştiririz.

4. Zirkonyum Kaplama Yerleştirme

zirkonyum kaplama yerleştirmeSize özel kaplamalarınızı aldıktan ve geçici kaplamalarınızı çıkardıktan sonra, yeni kaplamalarınızı dişlerinize yerleştiririz.

Kaplamalarınızın görünümünden ve verdiği histen memnun kaldığınızda, dişlerinizi derinlemesine temizlemeye başlarız.

Ardından, kaplamalarınızı bir miktar diş çimentosu ile dişlerinize yapıştırır ve ayrıca yapıştırıcıyı sertleştirmek için UV ışığı kullanırız.

Son olarak, fazla diş çimentosunu temizleriz ve kaplamaların size iyi oturduğundan ve ısırmanızın mükemmel olduğundan emin oluruz.”


Yayınlanma tarihi: 01/04/2022

-

Son Güncellenme: 09/09/2022

Başa Dön