Yüzünüzü Nemlendirirken Yaptığınız 10 Hata

Cilt Bakımı

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yüzünüzü Nemlendirirken Yaptığınız 10 Hata

Cilt nemlendirme rutininiz nelerden oluşuyor? Doğru ürünleri kullanıyor ve bunları doğru uyguluyor musunuz? Yoksa cildinizi nemlendirmeyi hep atlıyor musunuz?

Yüzümüzü nemlendirirken sık yapılan hataları Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat anlatıyor:
Gokce Haspolat

 

1. Doğru Nemlendiriciyi Bulun

cilt nemlendirmeYanlış nemlendirici kullanmak, yanlış fondöten kullanmak kadar hatalıdır! Cilt tipiniz çok önemlidir ve kullanılacak ürün de buna göre değişir.

Her cilt tipinin farklı bir emilim ve tutma oranı vardır ve buna göre doğru nemlendiriciye ihtiyaç duyarlar!

2. Nemlendiriciyi Sert Bir Şekilde Sürmeyin

yüz nemlendirmeNemlendiriciyi çok sert bir şekilde ovarak sürmek asla bir işe yaramaz! Dairesel hareketlerle hafifçe ovmak, kan dolaşımını hızlandırdığı için iyidir, ancak çok fazla ovmak cilde zarar verebilir ve iltihaplanmaya neden olabilir!

Nemlendiriciyi göz kapaklarına uygulamak için tüm parmakların en zayıfı olan dördüncü parmağın kullanılmasını öneriyorum.

Göz kapağı cildin geri kalanından çok daha ince olduğundan daha fazla bakıma ihtiyaç duyar ve dördüncü parmağımızı yani yüzük parmağını kullanırsak göz kapaklarına daha az zarar veririz.

3. Cildinize Rutin Aralıklarla Peeling Yapın

peelingCildinize düzenli peeling yapmıyorsanız, gözenekleriniz ölü deriler ve kirlerle tıkanma eğilimindedir. Bu, cildinizin nemlendiriciyi emmesi için bir bariyer oluşturur ve susuz kalma eğilimi gösterir! Ayrıca, akne olasılığını artırır.

4. Cildin Nemlendiriciyi Emmesine İzin Verin

cildin nemlenmesiAynı anda çok fazla ürün katlıyorsanız, genellikle nemlendiricinin emilmesine izin vermemiş olursunuz. Örneğin, nemlendiriciyi uyguladıktan hemen sonra fondöten veya güneş kremi sürmek, hatalıdır.

Bu, cilt gözeneklerinin nemlendiriciyi emmesine ve yerleşmesine izin vermez. Üzerine başka bir ürün uygulamadan önce cildin nemlendiriciye hazır olabilmesi için en az 3 dakika vermelisiniz.

5. Yanlış Zamanda Yanlış Krem Kullanmayın

nemlendirici kremPiyasada farklı türde nemlendiriciler var ve her ürün amacına uygun. SPF'li bir nemlendirici gece kullanılamaz. Benzer şekilde, gece kremleri de gündüz için değildir.

6. Mevsimine Göre Doğru Nemlendirici Kullanın

mevsime göre nemlendiriciYaz bitti ve cildin şu an daha fazla neme ihtiyacı var. Yaz mevsiminde ise daha su bazlı nemlendiriciler daha doğru. Kışın ise tercihiniz daha fazla yağ bazlı nemlendirici kremler olmalı.

Mevsim cildin dokusunu değiştirir ve nemlendiricide de değişiklik gerektirir.

7. Nemlendiriciyi Yağlarla Değiştirmeyin

nemlendirici yağEvet, yağlar çok nem veren ürünler ancak her zaman nemlendiricilerin yerini alamazlar. Cilde iyi gelen belirli besinlerle zenginleştirilmiş birden fazla nemlendirici krem ​​var.

En iyi görünen cilt için hem cilt yağlarını hem de nemlendiricileri rutininize eklemenizi tavsiye ederim.

8. Cildinizi İyi Temizleyin

cilt temizliğiDüzgün temizlenmez ise cildinizi asla doğru şekilde nemlendiremezsiniz. Temizleme gözenekleri temizler ve cildin iyi bir şekilde nemlenmesini sağlar. Cilt gözenekleri, yaşam tarzına bağlı olarak her gün tıkanabilir.

Cilt gözeneklerinin tıkanmasının başlıca nedenlerinden biri cildin maruz kaldığı kirliliktir. Uygun bir temizleme rutini cildin daha iyi nemlenmesini ve emilmesini sağlar, bu nedenle nemlendirici uygulanmadan önce daima cildin iyice temizlendiğinden emin olun!

9. Göz Kremi Kullanın

göz kremiYüzümüzün cildinin çok hassas olduğunu biliyoruz ancak çok az kişinin göz çevresindeki cildin çok daha hassas olduğunu bildiğinden emin değilim.

Düzenli olarak kullandığınız nemlendirici kremler bu bölgeyi nemlendirmeye yetmez. Bu nedenle, koyu halkalar ve göz şişliği gibi sorunları gidermek için göz kremleri satın almanızı öneririm.

10. Sivilce Nedeniyle Nemlendiriciyi Atlamayın

sivilceCildiniz akne ve sivilceye yatkınsa, nemlendiriciyi atlamak iyi bir fikir değildir. Sivilceler, cilt gözeneklerinin kiri tutan yağ bezleri olan sebum ile tıkanmasından kaynaklanır.

Cildiniz akneye meyilliyse, tahrişi azaltmak ve aynı zamanda cildi nemlendirmek için yağsız bir nemlendiriciyi retinol ile karıştırabilirsiniz.


Yayınlanma tarihi: 13/09/2022

-

Son Güncellenme: 12/10/2022

Başa Dön