Yüze Kök Hücre Tedavisi Fiyatları 2021 ve Uygulamanın Faydaları

Kök Hücre Tedavisi (Fibrocell)

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Op. Dr. Berat Çiğdem tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yüze Kök Hücre Tedavisi Fiyatları 2021 ve Uygulamanın Faydaları

Zamanı geri almak istiyorsanız, hiçbir sihirli krem ​​yaşlanma belirtilerini gerçekten tersine çeviremiyor. Yaşlanma ilerledikçe cilt yapısında bazı değişimler sonucu ince çizgiler, kırışıklıklar ve yüzde hacim kaybı oluşmaya başlıyor. 

Beri yandan kemik, kas ve yağ dokusunun yüz bölgesinde yer değişmesi de yine yaşananlar arasında. Tüm bu rutine kök hücreden zengin yağ transferi, nanofat veya yüz kök hücre tedavisi yaparak farklılık yaratmak mümkün.

Yüz gençleştirme işlemlerinde kullanılan bu kök hücre uygulamalarını Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Berat Çiğdem’e sorduk:
Op. Dr. Berat Çiğdem whatsapp
“Bahsettiğiniz gibi hem yüz gençleştirme hem de yüz bölgesinde total bir tazelik ve değişim yaşatmak için son dönemlerde sıklıkla yağ transferi, yüze kök hücre ve nanofat uygulamasını kullanıyoruz. Bunlara geçmeden evvel aslında hızlıca kök hücre konusuna değinmek isterim.

Kök hücre bütün çok hücreli canlıların doku ve organlarında bulunan ve bütünü oluşturan bir hücre türüdür. Kendi kendini yeniler, çoğalır, farklı hücre tiplerine farklılaşabilme yeteneğine sahiptir. Hatta onarım görevi de görür. Günümüz bilgisi ve teknolojisiyle bugün otolog erişkin kök hücrelerini bedenimizin farklı yerlerinden elde edebiliyoruz.

Kemik iliği, kan ve estetik, plastik cerrahide en fazla kullandığımız şekliyle yağdan sağlayabiliyoruz. Yağ dokumuz en kolay şekilde kök hücreyi elde edebildiğimiz kaynak. 2011 senesinde Time Dergisi’nin de manşet yaptığı gibi, o zamandan beri bulunan en önemli 50 icat arasında yer alıyor. 

Kök Hücre Aşamaları

kök hücreGünden güne teknolojinin gelişimiyle birlikte hastalarımızdan liposuction yöntemi ile aldığımız kendi yağlarını işlemden geçirerek, bir nevi saflaştırarak, vücudun farklı alanlarına, ihtiyacı olan bölgelere transfer edebiliyoruz.

Bunun bir sonraki aşaması ise nanofat, microfat dediğimiz daha da saflaştırılmış, çok daha konsantre kök hücre elde etmektir. Fakat tam burada karışmaması için altını çizmek isterim, benim burada bahsettiğim, hastadan hemen yağını alıp, klinik ortamında bir cihaz kullanarak nanofat elde etmektir.

Yüze Kök Hücre Tedavisi

yüze kök hücreYüze kök hücre tedavisi olarak şu an her ortamda duyduğunuz tedavi ise kök hücrenin bir laboratuvar ortamında pasajlanarak, sayısının artırılması ve 3 hafta gibi bir süre sonra hastaya uygulamanın yapılmasıdır. Yüze kök hücre tedavisi fiyatları bu noktada ayrışır zira işin içine bambaşka bir boyut ve zaman giriyor.

Bunu bir örnekle açıklamak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde bir hastama total yüz gençleştirme uygulaması yaptım.

Botoks, bişektomi, dermal dolgular, Fransız askısı ile ameliyatsız boyun germe gibi işlemler gerçekleştirdim. Burada bişektomi için yanak içinden aldığım yağı nanofat yaparak çene dolgusuyla birlikte kullandım. Bu haliyle hastamın tüm yüzünde bir değişim ve şahane bir sonuç alması sağlanmış oldu. 

Şimdi nanofati nasıl hazırladığıma değinmek istiyorum. Nano yağ aşılama olarak da bilinen bu prosedür, az miktarda yağın alındığı ve vücudun diğer bölgelerine enjekte edildiği rafine ve spesifik bir yağ transferi tekniğidir. 

"Nano" veya "mikro" kelimesi, özellikle emülsiyon haline getirilmiş ve ince çizgiler, kırışıklıklar, gözyaşı olukları, göz çevresindeki koyu halkalar ve diğerleri gibi çok belirgin konturlara sahip alanlar için kullanılan çok küçük yağ parçacıklarını ifade eder. Ayrıca kök hücre bakımından da zengindir.

Yüz restorasyonu için sıklıkla kullandığımız bir tedavidir. Nano yağ işleminin en iyi tarafı klinik ortamında hazırlanabiliyor olmasıdır. Güvenli, kolay ve pratik bir şekilde bu iş için geliştirilmiş kit cihazında nano yağı elde edebiliyoruz ve ardından derhal, taze bir şekilde hastaya enjeksiyon halinde uygulama yapabiliyoruz.

Nano yağ aşılamanın ortalama maliyeti yüze kök hücre tedavisi fiyatlarından bu haliyle daha düşüktür. Bu fiyat, tedavi alanının büyüklüğüne ve hastanın istenen sonuçları elde etmesine yardımcı olmak için gereken tedavi kapsamına bağlı olarak yani hastaya göre değişecektir.

Eğer ince çizgileriniz varsa, göz çevrenizde koyu halkalar, çukurluk, cilt tonunuzda solgunluk varsa, taze bir görüntü ve canlılık istiyorsanız, bu tedaviyi düşünebilirsiniz.

Nanofat uygulamasını az evvel bahsettiğim hastamda yaptığım gibi dolgu uygulamaları ile kombinleyerek de yapabiliyor ve son derece başarılı sonuçlara ulaşabiliyoruz.”


Yayınlanma tarihi: 07/01/2021

-

Son Güncellenme: 11/01/2022

Başa Dön