Yüz Mimarisi İle Dolgularla, 10 Yaş Gençleşmek Mümkün Mü?

Dolgu Uygulamaları

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Sevgi Ekiyor tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yüz Mimarisi İle Dolgularla, 10 Yaş Gençleşmek Mümkün Mü?

Yüz mimarisi… Yüzümüze total bir bakış açısıyla yaklaşıp, sadece tek bölgeye değil, genel anlamda hemen her kısmını bir mimari eser gibi değerlendirerek uygulamaların yapıldığı bir teknik. Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor, yüz mimarisi çalışırken yüze kullandığı xCelens dolguları ve avantajlarını anlatıyor:

Dr. Sevgi Ekiyor whatsapp butonu

“Yüz mimarisi tıpkı sizin de söylediğiniz gibi, kişiye özel, hastanın yüz anatomisine bakarak, ezbere değil, soruna yönelik yaptığımız bir çalışma yöntemidir.

İnsanoğlu benzersizdir, hiçbirimiz birbirimize benzemeyiz, alışkanlıklarımız, mesleğimiz, yaşam şekillerimiz sağa ya da sola doğru yatma pozisyonumuz, hangi iklimde yaşadığımız gibi pek çok parametre aslında yüzümüzü ve zaman içinde yüzümüzün aldığı şekli değiştiriyor.

Bu sebeple yüze total olarak baktığımızda yapacağımız her çalışma, bizi farklı bölgelere farklı işlemleri yapma zorunluluğu getiriyor. 

yüz mimarisi

Yüz mimarisinde farklı tip dolgular var.  Çoğunun içinde lidokain bulunuyor yani lokal uyuşturma yapıyor, uygulama sırasında herhangi bir şey hissetmiyorsunuz.

Çapraz bağlı, yüksek oranda saflaştırılmış hyaluronik asit konsantrasyonu ile formüle edilmişlerdir ve yüz mimarisi çalışırken bana farklı bölgelere farklı dolgular kullanabilme şansını tanıyor.

Örneğin bazı dolgular özellikle perioral kırışıklıklar, kaz ayakları, glabellar çizgiler olmak üzere ince çizgilerin tedavisinde, dermisin yüzeyine ve orta tabakasına kullanılıyor. 

göz çevresini gençleştirme

Bazıları ise yüz bölgesinde derin kırışıklıklar ve çizgiler, çene konturu, çene ve yanak bölgesi, nazolabial kıvrımlar, çöküntülerin tedavisi, dudak hacminin ve konturunun arttırılması gibi konularda kullanılabilir. 

Derin ve orta kırışıklıkları, çene ve yanak alanı, çene konturu ve küçük depresif alanları doldurmak için son derece iyi geri dönüşler aldığımız bir dolgu bu.

Yüksek konsantrasyonlu hyaluronik asitler yani akıllı-dinamik dolgular veya kalsiyum hidroksiapatitlerle iyi sonuçlar alırız. Enjeksiyondan sonra doğal görünümü koruması da ekstra iyi bir özelliğidir.

dudak çevresini gençleştirme

Dudakların hacmini arttırırken ve dudak konturunun şeklini belirlerken başka bir dolgu, derin çizgi ve kırışıklıklara sahip dudaklar için hacim kazandırıcı bir etkiye sahip başka bir dolgu kullanırım.

Kısaca yüzdeki soruna yönelik çalıştığım yüz mimarisinde sıvı yüz germe olarak da ifade edebileceğimiz dolgu uygulamaları, çok iyi bir yoldaş.

Elbette yüz mimarisinde sadece dolgu uygulamaları değil, mezoterapi ve ihtiyaca yönelik pek çok tedavi ürünü de devreye girebiliyor. En baştaki sorunuza gelecek olursak, bu şekilde ele alınmış bir yüzü neden 10 yaş geriye götürmesin ki?”


Yayınlanma tarihi: 05/07/2021

-

Son Güncellenme: 25/10/2023

Başa Dön