Yüz Gençleştirme Operasyonları ile Zamana Karşı Koyun!

Yüz Germe

Op. Dr. Burak Türkyılmaz tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yüz Gençleştirme Operasyonları ile Zamana Karşı Koyun!  

Yüz gençleştirme uygulamaları ile daha genç bir görünüme nasıl kabuşabileceğinizi Op. Dr. Burak Türkyılmaz açıkladı:
Op. Dr. Burak Türkyılmaz
Yaşlanmanın etkileri en çok yüz bölgesinde görülmektedir. Ayrıca vücudun en göz önünde bölgesi olan yüz çevresinde meydana gelen deformasyonlar hastaları olduğundan daha da yaşlı göstermektedir.

Cildin zaman içerisinde elastik yapısını kaybetmesi, yüze hacim veren yağ desteklerinin azalması ve yer değiştirmesi, yüz adalelerinde olan gevşemeler ve kemik kütlesindeki azalmalar nedeniyle yüzde sarkmalar ve çizgiler meydana gelmektedir.

Özellikle burun yanlarındaki yanak kıvrımı,  çene yanları, göz çevresi, dudak ve boyun çevresi bu etkileri en çok gösteren bölgeler arasında yer almaktadır.

Yüz germe operasyonları ile bu problemler ortadan kaldırılarak yüz bölgesinde genç ve canlı bir görünüm elde edilebilmektedir.

Yüz Gençleştirme Operasyonu Nasıl Yapılır?

yüz gençleştirme operasyonuYüz gençleştirme operasyonları genellikle kulakların ön ve arka bölümünde, saçlı deri içerisinden açılan kesilerden yapılmaktadır.

Bu nedenle ameliyat sonrasında ortaya çıkan izler dışarıdan herhangi bir şekilde belli olmamaktadır.

Operasyonlar genel anestezi altında gerçekleştirilir ve yüzün üst kısmında yer alan alın ve kaş uygulamaları veya göz kapakları ve orta yüz kaldırma operasyonları ile beraber kombine olarak gerçekleştirilebilmektedir.

Hastalar genel olarak operasyondan en fazla iki gün sonra taburcu olabilmektedir. Yüz gençleştirme ile bozulmuş çene kontürleri düzeltilebilir ve cildin altında yer alan sarkmış yağ yastıkçıkları yeniden elmacık kemiği üzerine alınarak görünüm gençleştirilebilmektedir.

Yüz gençleştirme operasyonları ile hastaların 8-12 yaş daha genç görünmesi sağlanabilmektedir.

Operasyon Sonrası İyileşme Süreci

yüz gençleştirme sonrasıYüz gençleştirme operasyonlarından sonra müdahalelere bağlı olarak çeşitli şişlikler ve morluklar meydana gelmektedir. Bu problemler yaklaşık 1-2 hafta içerisinde kendiliğinden ortadan kalkar.

Operasyon sonrasında bölgeye soğuk uygulamak bu şişliklerin ve morlukların minimum seviyede kalmasını sağlamaktadır. Ancak hastaların iyileşme sürecinde güneş, sauna ve solaryumdan uzak kalmaları tavsiye edilmektedir.

Operasyonun ilk etkileri yaklaşık 2 hafta içerisinde kendini belli etmeye başlarken tam sonucun görülmesi 3 ay içerisinde ortaya çıkmaktadır.


Yayınlanma tarihi: 14/12/2021

-

Son Güncellenme: 14/12/2021

Başa Dön