Saç Ekimi için Yurt Dışından Türkiye’ye Mi Geliyorsunuz? Sizi Nasıl Bir Süreç Bekliyor?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi için Yurt Dışından Türkiye’ye Mi Geliyorsunuz? Sizi Nasıl Bir Süreç Bekliyor?

Türkiye sağlık sektöründe dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer almaktadır. Estetik alanında da öne çıkan ülkemiz başarılı saç ekimi işlemlerinde ise dünyanın lider ülkelerinden biri konumunda bulunuyor.

Dünyanın pek çok ülkesinden yabancı hasta her gün ülkemizin çeşitli şehirlerini estetik operasyonlar ve saç ekimi işlemleri için ziyaret ediyor.

Gold City Saç Ekimi Merkezi’ne yabancı hastayı Türkiye’de nasıl bir sürecin beklediğini sorduk:

“ Evet sizin de dediğiniz gibi özellikle saç ekimi konusunda ülkemiz bir dünya markası haline geldi. Özellikle İstanbul, hem ülkemizde hem de dünyada birçok estetik operasyonun ve saç ekim işlemlerinin merkezi durumunda.

İstanbul’u bu kadar önemli ve tercih edilebilir kılan nedenlerin başında memnun edici sonuçlar sağlayan başarılı estetik operasyonlar ve tam donanımlı, otel konforu sunan lüks en iyi saç ekim merkezleri yer almaktadır.

Bunlara ek olarak, sağlık alanında Türkiye’yi tercih eden bir kişinin özellikle İstanbul’a gelmesinin birçok başka sebebi vardır. Örneğin; şehirdeki zengin tarihi ve kültürel doku, doğal güzellikler ve birbirinden lezzetli yerel mutfaklar birçok insana cazip gelmektedir.
Gold city whatsappYabancı hastalar İstanbul’da yer alan dünya standartlarındaki lüks merkezlerde kendi ülkelerine göre çok daha makul rakamlara arzu ettikleri işlemi yaptırabilirken aynı zamanda şehrin güzelliklerini de yaşayabilmektedir.

Gold City Saç Ekimi Merkezi İstanbul’da yer alan T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı A grubu Seyahat Acentesi ve T.C Sağlık Bakanlığı Uluslararası Sağlık Turizmi Aracı Kuruluşudur.

Dünyanın birçok ülkesinden insanı İstanbul’da anlaşmalı olduğu merkezlerde hayal ettikleri saçlara kavuştururken onlara profesyonel karşılama ve konaklama hizmeti sunmaktadır.

Havaalanı transferleri, 4 yıldızlı otelde konaklama ve tam donanımlı hastanede saç ekim işlemi, Gold City Saç Ekimi Merkezi tarafından sunulan pakete dahildir.

Türkiye’ye Saç Ekimi İçin Geldiğinizde Sizi Neler Bekliyor?

Türkiye'de saç ekimiSaç ekimi için Gold City Saç Ekimi Merkezi aracılığıyla Türkiye’ye geldiğinizde yapmanız gereken tek şey uçak biletinizi almak ve şehir turlarınızı planlamaktır.

Geri kalan her şeyi biz sizin için hazırlıyoruz. Bu süreç adım adım şöyle işlemektedir:

1. Gün

saç ekiminde ilk günGold City Saç Ekimi Merkezi sizi havaalanında karşılar ve özel aracınızla 4 yıldızlı lüks otelinize transfer eder. İlk gün eşyalarınızı otele bıraktıktan sonra şehirde dilediğiniz gibi gezebilirsiniz.

İşleminiz ertesi gün gerçekleşecektir.

2. Gün

sa. ekimi sonrasıSabah saatlerinde işleminizin yapılacağı hastaneye geçersiniz. Burada kan tahliliniz yapılır ve sonuçları incelenir. Saç analiziniz yapılır ve saç ekim işlemi için hazırlıklar başlar.

Saç analizi esnasında saç yapınıza bakılır ve yüz şeklinize en uygun saç şekline karar verilir.

Bu süreç oldukça büyük önem taşır çünkü saç çizgisinin nereden başlayacağı, ne kadar yoğunlukta saç ekimi yapılması gerektiği burada belirlenir.

Saç ekiminden sonra hedeflenen, doğal görünüme sahip dolgun saçlara kavuşmanızdır. Saç analizinin ardından ekim yapılacak alan, donör bölge ve saç çizgisinin yerleri belirlenir.

Saç ekimi işlemi 6-8 saat süren bir işlemdir ve işlem esnasında bölgeye lokal anestezi uygulanır. İşlem tamamlandıktan sonra ilk gece için en önemli detay olan uyuma pozisyonu anlatılır.

Yarı ayakta şeklinde olan bu uyuma pozisyonu için size Gold City Saç Ekimi Merkezi tarafından özel bir yastık temin edilir. Gereken ilaçlar verilir ve otele geçersiniz.

3. Gün

saç ekiminde üçüncü günTam olarak üçüncü gün saç ekimi operasyonundan sonraki güne tekabül etmektedir. Dolayısıyla üçüncü gün içerisinde hastalar dinlenmeli ve kendilerine verilen ilaçları kullanmaları gerekmektedir.

Bu süre zarfını mutlaka dinlenmeye ayırmalılar. Çünkü işlemden hemen sonraki gün kendilerini yoracak bir aktivite yaparlarsa ekim bölgelerinde ve yüzlerinde şişlikler oluşabilmektedir.

Dolayısıyla bizler ilk yıkama gerçekleştikten sonra gezmelerini tavsiye ediyoruz.

4. Gün

saç ekimi sonrası 4. günSaç ekimi işleminizin sonuçları değerlendirilir. İşlemden sonra yapılacak ilk yıkama işleminiz çok önemlidir. Nazikçe yapılması gereken bu işlem hastanede gerçekleştirilir.

Saçınıza gerekli saç bakım ürünleri uygulanır. Size saçınızı nasıl yıkamanız gerektiği ile ilgili bilgi verilir ve takip eden günlerde de saçınızı aynı hassasiyetle yıkamanız istenir.

Saç ekim işleminden sonraki dördüncü gün uçuş yapmanızda bir sakınca yoktur. Yapılan işlemlerin ardından havaalanı transferiniz yine merkezimizin özel aracıyla gerçekleştirilir.

Saç Ekiminden Sonra Ne Zaman İşe Geri Dönebilirsiniz?

saç ekimi sonrası işe dönüşGünümüzün ilerlemiş teknolojileri sayesinde saç ekim işlemlerinden sonraki süreç çok daha konforlu ve kolay geçmektedir.

Saç ekimi yaptırdıktan sonra eğer yoğun fiziksel eylem gerektiren bir işte çalışmıyorsanız birkaç gün içerisinde işe başlayabilirsiniz.

Fiziksel aktivitelerin yoğun olduğu işlerde çalışan biriyseniz en az iki hafta bekleyerek işe başlamanız gerekmektedir. Daha öncesinde işe başlamanız yeni ekilen köklerin zedelenmesine neden olabilir. 

Saç Ekiminden Sonra Fiziksel Aktivitelere Ne Zaman Başlayabilirsiniz?

saç ekimi sonrası sporSaç ekiminden sonraki süreç saç ekiminizin başarısını doğrudan etkiler. Bu nedenle bu süreçte çok dikkatli olmanız gerekir.

Yeni ekilen köklerin zedelenmemesi için kabuklanma süreci tamamlanana kadar fiziksel aktiviteleri ertelemelisiniz.

Yaklaşık 7-14 günlük bir sürede tamamlanan kabuklanma sürecinin ardından hafif tempolu yürüyüşlere başlayabilirsiniz. Daha ileri seviyedeki antrenmanlar için 1-3 ay arasında beklemeniz gerekir.

Saç Ekimi Sonrası Alkol ve Sigara Tüketimi Mümkün Mü?

saç ekimi sonrası sigara ve alkolSigara içmek vücuttaki oksijen miktarını kısıtladığı için iyileşme sürecinizi olumsuz etkiler. Bu nedenle saç ekimi işleminden önce sigarayı bırakmanız önerilir. Eğer bırakamıyorsanız, azaltmanız gerekir.

Saç ekiminden sonra olası enfeksiyonları önlemek ve ağrıları engellemek için size bazı ilaçlar reçete edilir.

Bu esnada alkol tüketmemelisiniz çünkü ilaçların alkolle etkileşimi vücudunuza zarar verebilir ve ilacın etkisini azaltabilir.

Saç Ekiminden Sonra Cinsel İlişkiye Ne Zaman Girebilirsiniz?

saç ekimi sonrası cinsel ilişkiTüm fiziksel aktivitelere ara vermeniz gerektiği gibi cinsel ilişki için de en az iki hafta beklemeniz önemlidir. Cinsel ilişki esnasında kan basıncı artacağı için greftlerin zarar görme olasılığı vardır.

Ekilen köklerin sağlıklı bir şekilde tutabilmesi için kabuklanma sürecinin tamamlanması büyük önem taşır.

Saç Ekiminden Sonra Ne Zaman Uçağa Binebilirsiniz? 

saç ekimi sonrası uçağa binmeSaç ekiminden sonraki dördüncü gün uçağa binmenizde bir sakınca yoktur.

Dolayısıyla dilerseniz dönüşünüzü dördüncü güne planlayıp ülkenize geri dönebilirsiniz. Ya da şehri biraz daha yakından tanıyıp gezebilirsiniz.


Yayınlanma tarihi: 19/07/2022

-

Son Güncellenme: 19/07/2022

Başa Dön