Yoksa Nefertiti’de Botoks Mu Var?

Botox

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yoksa Nefertiti’de Botoks Mu Var?

Boyun güzelliği denince aklımıza ilk gelen M.Ö. 14. yüzyılda yaşamış Mısır Kraliçesi Nefertiti. Nefertiti botox ise adını bu uzun, canlı ve pürüzsüz boyna sahip kraliçeden alıyor.

Elbette henüz botoksun ne olduğunu o vakitler bilmiyorlardı ama eminiz, boyun güzelliği için kraliçeyi ilham alan pek çok kişi bu güzellik uğruna botoksu düşünürdü.

Ameliyatsız boyun gençleştirme olarak da ifade edebileceğimiz bu uygulamanın detaylarını Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat’tan aldık:
Gokce Haspolat

“Evet, Nefertiti’nin boynuna hayran olmayan yoktur sanıyorum. Sizin de dediğiniz gibi o devride boyun bölgesinde bir deformasyon yaşasaydı, kesin botoksu ilk deneyimleyenlerden birisi olurdu.


Neden Boyun Gençleştirmeyi Düşünmeliyim?

neden boyun gençleştirme

Aslına bakarsanız boyun bölgesi en fazla ihmal edilen bölgelerin başında geliyor. Genellikle insanlar yüz bölgelerine, göz çevresindeki kırışıklıklara, kaşlara ve dudaklara odaklanıyorlar.

Ne kadar porselen gibi bir suratınız olursa olsun, boynu ihmal ederseniz, arzu ettiğiniz taze görünüme kavuşmanız pek de mümkün değil. İşte bu sebeple boyun gençleştirme için yaptığımız botoks uygulaması imdadımıza yetişiyor.


Boyun Gençleştirme Tam Olarak Nereye Uygulanıyor?

nefertiti botox nereye uygulanıyor

Çene çizgisini de ele alan bu uygulama platisma bantları boyunca uygulanır, bölgeye çok sayıda botox enjeksiyonu yapılır.


Boyun Neden Yıpranıyor?

boyun neden yıpranır

Boyun bölgesi aslında göz çevresi kadar hareket ettirdiğimiz bir bölgedir. Zamanla burada kırışıklıklar başta olmak üzere platisma kaslarının belirginleşmesi söz konusu olur.

Aynı zamanda bu deformasyon yanakları da aşağı çekebilir ve tüm yüzde belirgin bir ifade sorunu yaşatır.


Nefertiti Botoksun Kalıcılık Süresi Nedir?

nefertiti botox

Düzenli aralıklarla 4-6 ayda bir yaptıracağınız boyun gençleştirme botoks uygulaması, tüm bu sorunları ortadan kaldırır.

Ortalama 1 hafta içinde platisma bantlarının yumuşadığını, çizgilerin kaybolduğunu gözlemlersiniz.


Nefertiti Botoks Nasıl Yapılır?

nefertiti botoks nasıl yapılır

Uygulama öncesinde bölgeye anestezik krem sürülür ve çene kenarı da dahil olmak üzere, boyun bölgesinin belirli noktalarına botoks enjeksiyonu yapılır. Ortalama 10 dakika süren bir işlemdir.


Kimler Nefertiti Botoks Yaptırabilir?

kimlere nefertiti yapılabilir

Çene ve gıdı bölgesinde aşırı yağlanma sorunu olmayan, boyun ve çene bölgesinde platisma bantları çıkık olan ve hafif gevşek bir boyna sahip olan herkes yaptırabilir.

Fakat aşırı bir sarkma sorunu varsa, farklı tekniklerle kombinlenmesi gerekebilir.”


Yayınlanma tarihi: 24/08/2021

-

Son Güncellenme: 13/10/2022

Başa Dön