Yeniben'de Hasta Sorusu Yanıtlamanın Faydaları


Hülya Alkan tarafından yazılmıştır.

Yeniben'de Hasta Sorusu Yanıtlamanın Faydaları

Yeniben’de toplam tedavilere günde 100-150 adet soru geldiğini biliyor musunuz?

Uyguladığınız tedaviler ve bulunduğunuz ile göre sizin mailinize gelen bu hasta sorularına yanıt vermenizin Yeniben profilinizin görünürlüğünüze katkısı konusunda sizi bilgilendirmek istedik.
hasta sorusu

Ayda ortalama 250-300bin estetik kullanıcısını ağırlayan Yeniben’e gelen soruları yanıtlamak için birkaç dakikanızı ayırarak hastalar ile ilişki kurmaya ve güven sağlamaya başlayabilirsiniz.

Zaman zaman tedavi sonrası süreçleriyle ilgili de gelen sorulara yanıt vermenizin de aslında önemi büyük. 

Soru ve yanıtların sürekli olarak sitede yer almasıyla birlikte, daha sonra benzer tedaviyi yaptıracak olan kişilerin Google aramaları sonrasında bu soru ve yanıtlara ulaşması sağlanıyor.

Böylece benzer deneyimleri yaşayacağını düşünen potansiyel hasta sizi burada yanıtınızla ve hastaya yaklaşımınızla görmüş ve tanımış oluyor.

Hasta Sorusu Yanıtlama Süreci Nasıl Gerçekleşiyor?

hasta sorusu
Bu süreci sitemizde en çok yanıt veren doktorlarımızdan örnekler vererek açıklamak ve anlatmak isteriz: İngilizce ‘de başarılı olan bu tip süreç için çok iyi bir tanımlama mevcut :

“Best practices”. Tam da bu şekilde tabir edebileceğimiz bir örnek Yeniben’de şöyle gerçekleşiyor:

Burun estetiği yaptırmak isteyen hastamız sorusunu Yeniben uzman doktorlarına soruyor:

--“Yüksek tansiyonum var devamlı ilaç kullanıyorum bu durum burun estetiği olmama engel mi?"

Doktorlarımızdan Doç. Dr. Süleyman Taş’ın kliniğinden şöyle bir yanıt geliyor:

--“Merhabalar, tansiyon hastalığı burun ameliyatına engel olmamaktadır. Doktorunuzun onayını almanız tavsiye edilir. Burun ameliyatı için detaylı muayene önemli olmaktadır. Sağlıklı günler dileriz”

Yine doktorlarımızda Op. Dr. Mehmet Hakan Bulam kullanıcımıza benzer bir yanıt veriyor. 

--"Merhaba, hipertansiyonunuz ilaçlar ile kontrol altında ise rinoplasti ameliyatı olabilirsiniz. Kullandığını ilaçların değerlendirilmesi ve sizi hipertansiyon nedeniyle takip eden hekimden önerilerinin alınması gerekebilir."  

Ayrıntılı incelemek için sorunun yanıtlandığı sayfayı da inceleyebilirsiniz.

Yine ameliyatını olmak isteyen aynı durumda olan hastalarımız doktorlarımızın yanıtlarına ulaşarak hem bilgi alıyorlar hem de doktorlarımız hakkında daha fazla fikir sahibi olabiliyorlar..

Diğer bir örneği de inceleyelim: 

Hasta sorusu Yakın zamanda boy uzatma düşünen hastamız sorusunu sitemizden soruyor: 

--“Boyum 1.70 ve 5-6 cm daha uzamasını istiyorum araştırdığım kadarıyla estetik amaçlı bu işlemi açıkçası çok tavsiye etmiyorlar düşüncenizi merak ediyorum teşekkürler.”

Doktorlarımızdan Doç. Dr. Halil İbrahim Balcı hasta sorusuna gerçekçi ve samimi bir şekilde yanıt veriyor:

--“Suat bey boyunuz esasında gayet iyi. Zorlu bir süreç çok tavsiye edemeyeceğim ama isterseniz İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi (çapa) kliniği çarşamba günleri ilizarov polikliniği var. Gelip bu tür ameliyat olmuş hastaları gerçek ortamda görebilirsiniz. sonra karar verirsiniz Dr. Halil Balcı.”

Doktorumuzun bu yanıtına hastamız memnuniyetini dile getiren yanıtı veriyor:

--“Samimi cevabınız için çok teşekkürler hocam, kararsızdım sayenizde karar vermiş oldum iyi çalışmalar.

Bu güzel ve başarılı iki örneği şimdilik bir kenara bırakırken sanal ortamda doktorların ya da kliniklerin soru yanıtlarken dikkat edebilecekleri üzerine biraz yoğunlaşabiliriz:

1. Tavsiye Değil Daha Çok Örnek Verilerek Sorular Yanıtlanabilir

tavsiyeHasta sorusu yanıtlarken hastaya daha önceki benzer deneyimlerden söz etmek faydalı olacaktır: “Ele aldığım benzer durumlarda…”

2. Eğitici Olmakta Fayda Var

eğitici bilgiPotansiyel bir hastanın bilgilendirmesine yardımcı olmak ve onlara kendilerini önemsediğinizi göstermek, yüz yüze görüşme öncesinde güven oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

3. Popülerliğine Göre Sorulara Yanıt Vermek Mantıklı

popüleriteSistemde soru yanıtlamaya yeni başladıysanız popüler sorulardan ve son zamanlara gelenlerden başlamak daha mantıklı olabilir. Aramalarda en çok çıkan yanıtlar sizi yani profilinizi daha hızlı görünür yapacaktır.

4. Otomatik ve Hazır Cevaplardan Kaçının

otomatik mesajSadece telefon iletilen ya da kliniğe yönlendirilen hazır cevaplar yerine soruları detaylı yanıtlamak çok daha etkileşimli oluyor.

Yeniben’de hasta sorusunu bu bahsedildiği gibi yanıtladığınızda, hastayla ilk iletişiminiz sağlıklı olarak başlar. Genelde soruları ilk yanıtlayanlardan olmak da hastanın aklında kalma açısından ayrıca etkili oluyor. 

Siz de size gelen soruları görmek ve yanıtlamaya başlamak için tıklayabilirsiniz.


Yayınlanma tarihi: 18/03/2021

-

Son Güncellenme: 09/11/2023

Başa Dön