Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Konuğu Op. Dr. Metin Kerem

Meme Büyütme

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Op. Dr. Metin Kerem tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Konuğu Op. Dr. Metin Kerem

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine Plastik, Rekonstüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. Metin Kerem konuk oldu. Kerem; kendisi, kariyeri, meme büyütme, meme implantlarının nasıl seçildiği, ameliyatın nereden yapıldığı, kalıcılığı, memeye yağ transferi, dolgu ile meme büyütme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Op. Dr. Metin Kerem ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız... 

Op. Dr. Metin Kerem podcast


“Güzel Görünen Meme Kadının En Büyük Silahıdır”

göğüs dekoltesi

Op. Dr. Metin Kerem bir çok kadının yaptırdığı özellikle son dönemlerde popülerliği artan bir estetik işlem olan meme büyütmenin kadınlar üzerinde yarattığı etkiyi; “Güzel görünen meme bir kadının en büyük silahıdır. İyi görünen bir dekolte hem özel hayatta hem de iş hayatına kadına özgüven sağlar. Dileği kıyafetleri giymesine imkan tanır ve bu sayede kadını mutlu eder.” diye açıkladı. 


Meme İmplantlarının Boyutuna Nasıl Karar Verilir, Nereden Yerleştirilir?

meme büyütme ameliyatı

Kişiye göre uygun implant seçiminde nelere dikkat edildiğini Op. Dr. Metin Kerem şöyle açıkladı; “Meme implantlarının ölçüsünü belirlerken hastanın omuz genişliği, hastanın ne boyutta bir meme istediği, göğüs dokusunun nasıl olduğu, göğsünün durumu ve ileride nasıl yaşlanacağı hesaplayarak karar veriyoruz.”

“İmplantlar en sık meme altından yerleştirilir. Bunun yanı sıra kol altı, göğüs ucu çevresi ve hatta hatta göbek deliğinden bile implant yerleştirmesi yapılabilir. En çok meme altında yapılmasının nedeni de meme büyütme ameliyatında en sorunsuz ve rahat yer olmasından dolayı tercih edilmektedir. 

Hastalar genelde izin belli olmaması için kol altından ameliyat olmayı tercih ediyorlar ama asıl amacın güzel göğüslere sahip olmak olduğunu unutmamak gerekir. Kol altı nemli ve enfeksiyona meyilli bir bölge olmasından dolayı o bölgeden ziyade meme altından implantları yerleştirmeyi tercih ederiz.” diyerek meme büyütme ameliyatı ile ilgili merak edilenleri aktardı.


Meme İmplantları 10 Yıl Sonra…

meme implantı

Meme implantı yerleştirildikten sonra ne kadar kalıcılığı olduğunu merak edenler için Op. Dr. Metin Kerem şu açıklamayı yaptı; “Meme implantı üreten firma 10 yıl kullanım garantisi veriyor ancak 10 yılın sonunda olacaklardan kendisini sorumlu tutmuyor, implantların yenilenmesini tavsiye ediyor.” 

“Biz de implant yerleştirdiğimiz hastaları 10 yıl olunca kontrol ediyoruz eğer implantta sorun yoksa herhangi bir işlem yapmıyoruz. Ancak çoğu hasta bu 10 yıl içerisinde farklı sebeplerden ötürü yeniden ameliyat olmak zorunda kalıyor.”

“Örneğin hastanın memesi doğumdan sonra sarkıyor ve meme dikleştirme için geliyor. Böyle bir durumda meme dikleştirme yaparken implantlarını da değiştiriyoruz. Araştırmalara göre meme implantı yaptıran bir hasta hayatının bir döneminde bir kere daha meme ameliyatı oluyor.”


Memeyi Büyütmek İçin Yağ Transferi

yağ transferi ile meme büyütme

Yağ transferi ile meme büyütme uygulamaları için Op. Dr. Metin Kerem; “Memeye yağ belli bir miktar enjekte edilebilir ama ne kadar yağ enjekte edilirse o kadar dolgun bir görüntü elde edilmez. Yağ transferini meme ile popo implantlarına destek amaçlı kullanmak ve dokunun kalınlığını arttırmak amacıyla kullanılması daha doğru bir uygulama olacaktır.” diyerek memeye yağ transferi ile ilgili düşüncelerini belirtti.


Dolgu İle Meme Büyütme

dolgu ile meme büyütme

Cerrahi uygulama yaptırmak istemeyen hastaların tercihi olan meme dolgusu ile ilgili olarak Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Kerem; “Ben memeye implant ve yağ dışında hiçbir şey koymam, koyulmuş memeye de dokunmam. Bu zamana kadar dolgu yaptırıp mutlu olan bir hasta görmedim.” dedi ve ekledi;

“Dolgu maddeleri yüzünden uzun vadede meme kaybı bile yaşayan hastalar var. Bu tarz yöntemler düşük riskli olarak anlatılır ama aslında güvenli değildir. Oluşabilecek komplikasyonlar çok serttir ve memeden bunları temizlemek mümkün değildir.” açıklamasında bulundu.

Op. Dr. Metin Kerem Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; kendisinden istenen en enteresan müdahale, estetik alanında keşke ben keşfetseydin dediği bir uygulamanın olup olmadığı, yapmayı en sevdiği ve sevmediği uygulama, kendisinde estetik olup olmadığı, eşine bir uygulama yapıp yapmadığı ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu. 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!

Podcast


Yayınlanma tarihi: 30/07/2021

-

Son Güncellenme: 28/10/2021

Başa Dön