Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Konuğu Mentor Ceren Saltoğlu

Post Bariatrik Cerrahi
Post Bariatrik Cerrahi tedavisinde öne çıkan merkezler

Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Konuğu Mentor Ceren Saltoğlu

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine tüp mide ile 70 kilo verdikten sonra oluşan deri sarkmaları için estetik cerrahiden yardım alan ve şu an her iki konuda da kişilere mentorluk yapan iletişimci Ceren Saltoğlu konuk oldu.

Saltoğlu ile yaşadığı süreç üzerine sohbet ettik. Mentor Ceren Saltoğlu ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız…

Ceren Saltoğlu podcast


‘En Son 130 Gördüm’

Ceren Saltoğlu öncesi sonrası

Mentor Ceren Saltoğlu tüp mide ameliyatı olmaya nasıl karar verdiğini anlattı;” Aynada gördüğüm ben ile kantarın gösterdiği ben aynı değildi.

En son 130 kiloyu görünce şok oldum. Hikayemde böyle başladı. Çocukluğumda da genelde balık etliydim.

Tüp mide ameliyatı olmadan önce diyet ve sporla kilo verdiğim dönemler olmuştu ama sağlıklı yaşamayı bırakınca verdiğim bütün kilolar geri geliyordu.”


‘Op. Dr. Bora Koç’un Hem Kendisi Hem De Ekibi Beni Hiç Yanıltmadı’
Doç. Dr. Bora Koç ve ekibi

Tüp mide ameliyatı olmaya karar verdikten sonra en büyük sorulardan bir tanesi bu ameliyatı kimin yapacağıdır.

Mentor Ceren Saltoğlu doktor seçimini nasıl yaptığını, nelere dikkat ettiğini dinleyiciler ile paylaştı; “Çok kafa karışıklığı olmasın diye çok fazla doktor araştırması yapmadım. Tüp mide ameliyatımı 4 yıl önce oldum ve o zamanlar bu ameliyat çok yaygın değildi.

Sadece belirli başlı isimler yapıyordu. Doktor görüşmesine giderken çevremde daha önce ameliyat olmuş kişilerin referansları ile gittim ve içlerinde bana güven veren doktoru seçtim.

Op. Dr. Bora Koç ekibi ile birlikte hislerimde yanılmadığımı gösterdi. Tüm süreç boyunca her zaman benim yanımdaydılar.”


‘Düşündüğüm Kadar Zor Olmadı’

duygusal yeme bozukluğu

Mentor Ceren Saltoğlu ameliyattan sonra yaşadıklarını anlattı; “Ameliyattan sonraki 1 senede fazla kilolarımın %80’ini verdim geri kalanlar %20’sini de dağılımlı verdim. Ameliyat sonrasında en düşük 58 kiloyu gördüm.

Düşündüğüm kadar zor olmadı çünkü ben zaten yemek yemeyi seven bir obez değildim. Bende duygusal yeme bozukluğu vardı.

Kaybetme korkusu yaşadığım ve bunu gösteremediğim için bu durumu yemek yiyerek telafi ediyordum. Ameliyat olmasaydım da bu kiloları verebilirdim ki daha önce 50 kilo vermişliğim de var.

Sürekli bir diyet ve spor döngüsü çok yorucuydu. Tüp mide ameliyatı bana hem zaman hem de disiplin sağladı.”


‘Post Bariatrik Cerrahiye İhtiyaç Duydum Çünkü…’

post bariatri süreci

Saltoğlu post bariatrik ameliyatına neden ihtiyaç duyduğunu ve hangi işlemleri yaptırdığını anlattı; “Zayıfladıktan sonra hiçbir şey hayal ettiğim gibi olmadı. Aynaya baktığımda bir balonu iğneyle söndürülmüş haline benziyordum.

Zayıfladıktan sonra şort,bikini, kısa kollu hiç giyinemedim, çok mutsuzdum. Ya sarkan derilerimi yine yağ ile dolduracaktım ya da başka bir çözüm bulacaktım. Araştırmaya başladım, birçok kişi ile görüştüm ama ameliyatsız düzelmeyeceğini söylediler.

Toplamda 3 tane post bariatri ameliyat oldum ama bunlar kombine ameliyatlardı. Birinci ameliyatta; karın germe, kol germe, meme dikleştirme ve meme protezi yapıldı, ikincisinde; 360 derece karın germe yapıldı, G plazma sırtımda sonuç vermediği için sırt germe de yapıldı, üçüncü ve son ameliyatta ise sadece bacak germe yapıldı.

3 ameliyatımı da Op. Dr. Selçuk Aytaç yaptı.”


Rebirth Projesi

rebirth projesi

4 yıl boyunca yaşadığı deneyimlerin sonucun Rebirht projesini hayata geçiren Ceren Saltoğlu, kendisi gibi benzer bir süreçten geçecek insanlara da mentorluk yapıyor.

Saltoğlu projeyi ve deneyimlerini şu sözlerle anlattı; “Herkesin ortak noktası korku. Bu korku kilo vermekten değil, sonrasındaki süreçte daha baskın oluyor. Bu korkunun içinde acı, ağrı, iz var.

Bu yolda sadece istemek yeterli olmuyor. Cesur olmak, sebat etmek ve sabretmek çok önemli.  

Mentor Ceren Saltoğlu Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; en pişman olduğu şeyi, yaptırmak istediği bir estetik işlem olup olmadığını, iyi ki yaptırdım dediği estetik hangisi, hala kendisinde sevmediği bir yer olup olmadığını, çocuğu da kendisinin yaşadığı şeyleri yaşayacak olsa ona ne tavsiye edeceğini sorduk.

Kendisinden samimi cevaplar aldık.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 20/08/2021

-

Son Güncellenme: 05/10/2021

Başa Dön