Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Konuğu Dr. Sevgi Ekiyor

Fransız Askısı

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Dr. Sevgi Ekiyor tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Konuğu Dr. Sevgi Ekiyor

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor konuk oldu. Ekiyor; son dönemde daha popüler hale gelen fransız askısı ile ilgili bilgiler verdi. Dr. Sevgi Ekiyor ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız... 

Sevgi Ekiyor podcast


Fransız Askısı Diğer Yöntemlerden Farklı

fransız askısı

Dr. Sevgi Ekiyor fransız askısının diğer yöntemlerden farkını; “Fransız askısının farkı, ürünün bir akordiyon şeklinde ve iki uçlu olması ile diğerlerinden ayrılır. Askı yönteminin birçok farklı çeşidi vardır, başka tip iplerden de yapılabilir ama fransız askısının özellikle vurgulanmasının sebebi patentli bir ürün olmasıdır.” diyerek açıklık getirdi.


İpler Yerleştirilirken Ciltte Neler Oluyor?

fransız askısı uygulaması

Cildimize fransız askısı işlemi yaptırdığımızda neler olacağı yaptırmayı düşünen herkesin merak ettiği konulardan bir tanesi Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor bu çok merak edilen soruya açıklık getirdi; “Cilt altına ipleri yerleştirirken kolajen üretimi ve doku üretimi gibi işlemler olmaya başlıyor.

Çünkü ip, yapısı gereği etrafından bir şeyler toplaması gerekiyor. İpi cilt altına yerleştirdiğimizde vücut otomatik olarak onun etrafını sarıp, tutmaya başlıyor. Ancak bu ipler biyolojik yapımıza uygun olduğu için ciltte herhangi bir problem yaratmıyor. 

İpin etrafını dokunun sarması kolon görevi görerek, ciltte oluşan yeni dokularla birlikte cildin gençleşmesine yardımcı oluyor. Fransız askısı işlemi yapıldıktan bir süre sonra vücut kendi kendine bu ipleri eritmeye ve vücuttan atmaya çalışıyor. Ama bu durum fransız askısında 3-4 yılı buluyor.”


Yüz Germe Mi, Fransız Askısı Mı?

yüz germe

Fransız askısı uygulandığı yerde kaldırma ve germe görevi görüyor. Peki hangi durumlarda cerrahi yüz germe, hangi durumlarda fransız askısı tercih edilmeli?

Bu amacı aynı ama yapılışları birbirinden farklı iki yöntemi Dr. Sevgi Ekiyor şöyle ayırdı; “Fransız askısı genelde 1,2,3,4 çift gibi yapılır. Daha fazla da yapılabilir ancak o zaman bütçe de artmış olur. Size hangi yöntemin gerektiğine basitçe anlayabilirsiniz. Yanakları tutup sağa sola çekildiğinde, gıdı öne ve yana çekildiğinde ciddi bir oranda sarkıklık varsa fransız askısı yapılabilir.

Kulak önünden yanakları yukarı çektiğimizde hala gıdıda ve yanakta aşırı gevşeklik ve gıdı fazlası varsa o zaman cerrahi bir uygulama olan yüz germe tercih edilmelidir.”
Dr. Sevgi Ekiyor fransız askısı whatsapp  butonu

Dr. Sevgi Ekiyor “Yeniben İle Estetik Sohbetler”in sevilen hızlı sorular bölümünde; yapmayı en sevdiği ve sevmediği uygulamayı, en zorlandığı vakayı, estetiği olup olmadığını, en saçma bulduğu uygulama, yakınına uygulama yapıp yapmadığını, 2020 senesi bir insan olsaydı ona ne söylemek isteyeceğini sorularına içtenlikle eğlenceli cevaplar verdi. 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 13/08/2021

-

Son Güncellenme: 22/10/2021

Başa Dön