Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Yalım Uçtum

Mide Küçültme (Tüp Mide)

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Op. Dr. Yalım Uçtum tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Yalım Uçtum

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yalım Uçtum konuk oldu.

Uçtum; tüp mide yöntemleri, tüp mide ameliyatı sonrası yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgiler verdi. Op. Dr. Yalım Uçtum ile gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbet için tıklayınız. 
Op. Dr. Yalım Uçtum podcast

Altın Oran Midenin %80’inin Alınmasıdır

tüp mide ameliyatıOp. Dr. Yalım Uçtum kilo vermek için kullanılan yöntemleri açıkladı: “Zayıflama yöntemleri ve zayıflamaya yardımcı yöntemler olarak ikiye ayrılabilir.

Zayıflama yöntemleri kendi içinde de ayrılır gıda alımını azaltacak yöntem tüp mide yöntemidir ve sadece kilo vermek için bu yöntem kullanılır.

Emilimi azaltmak için mide bypass ameliyatı yapılır ve bu yöntem şeker hastalığı olanlar için uygundur. 

Tüp mide ameliyatında midenin %80’i alınır. Bu yüzde altın orandır ve bunun pazarlığı olmaz.” 

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Üşüme ve Saç Dökülmesi

saç dökülmesi
Tüp mide ameliyatı yaptıran hastaların bir çoğu ameliyat sonrası üşümeden ve saç dökülmesinden şikayetçi. Bunun nedenler Op. Dr. Yalım Uçtum açıkladı;

“Yağ dokusu insanları soğuğa karşı koruyor. Ameliyattan sonra bu kalkan kalktığı için ameliyattan sonraki ilk sene üşüme yaşanması normal, ilerleyen yıllarda bu durum geçiyor.

Saç dökülmesinin sebebi de yeme düzeninin değişmesinden kaynaklanıyor. Yeni düzene alışınca saç dökülme problemi de geçmiş oluyor.”

Mide Balonu ve Mide Botoxu

mide balonu mide botoksu
Zayıflamaya yardımcı yöntemler olan mide balonu ve mide botoksu için Op. Dr. Yalım Uçtum, bu yöntemlerin kilo verdirmediğini, kilo vermeye yardımcı işlemler olduğunu belirtti.

Her iki işlemden sonra da 6 ay beslenme ve diyet programına uyulması gerektiğini de belirtti. Mide botoxu ile ortalama 8-12 kg, mide balonu ile de ortalama 15-20 kg verilebileceğini de sözlerine ekledi.

Tüp Mide Ameliyatı ve Hamilelik

hamilelik
Op. Dr. Yalım Uçtum tüp mide ameliyatı öncesi ya da sonrasında gebe kalmak ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Uçtum, doğumdan 6 ay sonra tüp mide ameliyatı yapılabileceğini ya da tüp mide ameliyatından 1 yıl sonra hamile kalınabileceğini belirtti.
Op. Dr. Ylım Uçtum whatsappOp. Dr. Yalım Uçtum, Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; yolda yürürken kilolu birini gördüğünde ne düşündüğünü, ailesinden birine obezite cerrahisini önerip önermeyeceğini, çok yemek yiyip zayıf kalmanın mümkün olup olmadığını, bu zamana kadar en çok kilo kaybeden hastasını, kendisinin abur cubur yiyip yemediğini, su içsem yarıyor lafının doğru olup olmadığını sorduk ve kendisinden samimi yanıtlar aldık. 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 20/05/2022

-

Son Güncellenme: 20/05/2022

Başa Dön