Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Turgay Ercan Tunç

Burun Estetiği

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Op. Dr. Turgay Ercan Tunç tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Turgay Ercan Tunç

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Turgay Ercan Tunç konuk oldu.

Tunç; burun estetiği, koruyucu burun estetiği, Barbie nose, burun dolgusu ve burun ipi ile ilgili bilgiler verdi. Op. Dr. Turgay Ercan Tunç ile gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbet için tıklayınız. 

Turgay Ercan Tunçpodcast

Açık, Kapalı, Koruyucu Burun Estetiği

burun estetiğiOp. Dr. Turgay Ercan Tunç burun estetiği yöntemlerinin birbirleri arasındaki farkları açıkladı; “Kapalı burun estetiğinde kesi yapılmaz, iyileşmesi hızlı ve ödemi azdır ancak her burunda yapılmaz çünkü görüş açısı dardır. 

Açık burun estetiğinde burnun uç kısmında 5-6 cm kesi yapılıyor. 3-6 ay sonra cilt yapısına bağlı olarak az belirgin olan bir kesi izi olabiliyor.

İnce bir iş yapılması gerekiyorsa ya da revizyon yapılıyorsa o zaman açık tekniği tercih etmek gerekiyor. Bunun yanı sıra tekniği doktorların tercihi belirliyor. 

Koruyucu burun estetiğinin yapılma sebebi de burundaki kemik kıkırdak geçişini taklit etmek zor olduğu için tercih ediliyor.”

Barbie Nose

barbie noseÖzellikle son dönemde popüler hale gelen Barbir Nose ile ilgili olarak Op. Dr. Turgay Ercan Tunç fazla iddialı bulduğunu ve yapmayı tercih etmediğini belirtti ve ekledi; “Nefes almayan bir burnun güzel olmasının hiç bir önemi yok.”

Burun Dolgusu ve Burun İpi

burun dolgusuAmeliyat olmaktan çekinen kişilerin tercih ettiği burun dolgusu ve burun ipi ile ilgili olarak seçilmiş vakalarda yapılabileceğini belirtti. Tunç; “Burun dolgusu ufak pürüzleri gidermek için tercih edilebilir, 3-6 ay sonra etkisi geçiyor. 

Burun ipi ise burun ucunu kaldırmak için kullanılıyor. Uygulamanın etkisi 6-12 ay sonra geçiyor. Ancak burun ipi yaptırdıktan sonra burun estetiği yaptırmak istenirse bu işlem ameliyatı biraz etkiliyor.”
Turgay Ercan TuncOp. Dr. Turgay Ercan Tunç, Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; burun tıkanıklığı için ne önerdiğini, hiç geri çevirdiği hastası olup olmadığını, bugüne kadar en zorlandığı vakasını, KBB’ci olmasaydı ne olmak istediğini, kendisinde estetik olup olmadığını sorduk ve kendisinden samimi yanıtlar aldık.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 25/11/2022

-

Son Güncellenme: 25/11/2022

Başa Dön