Yeniben ile Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Tayfun Demirel

Burun Estetiği

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Op. Dr. Tayfun Demirel tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben ile Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Tayfun Demirel

Yeniben ile Estetik Sohbetler’e bu hafta Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tayfun Demirel konuk oldu. Hem kendisi hem de burun estetiği ile ilgili merak edilen tüm detayları anlattı.

Op. Dr. Tayfun Demirel
Pandemi sürecinde sadece acil ameliyatlara girdiğini belirten Op. Dr. Tayfun Demirel, pandemi sonrası burun estetiğine talebin arttığını ve yoğun bir şekilde estetik ameliyatlar yaptığını belirtti.

Son yıllarda burun estetiği artan ilginin de sosyal medya ve “selfi”lerin etkisinin olduğunu dile getirdi. 

Burun estetiği ile ilgili merak edilen her şeyi anlatan Op. Dr. Tayfun Demirel; doktor seçimi, ameliyat tekniği, kullanılan tampon ve ameliyat sonrasındaki morarmalarla ilgili de açıklamalarda bulundu. 


Bahar Ayları İle Gelen Polen Alerjisi


Op. Dr. Tayfun Demirel, bahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte alerjisi olan kişilerin dikkat etmeleri gerekenleri aktardı; “Şubat sonu Mart başı gibi polenler uçuşmaya başlıyor ve Nisan ayında bu durum daha da artıyor.

Polene veya ev tozu akarlarına karşı alerjisi olan hastaların tedaviye erkenden başlamalarını tavsiye ediyoruz. Pandemi ile birlikte evde daha fazla vakit geçiren ve ev tozu alerjisi olan insanların ev ortamlarını değiştirmelerinde fayda var.

Halıları kaldırmak, yünlü ya da peluşlu şeylerden uzak durmak, özellikle gece yatak odasını havalandırarak bu süreci aşabilirler.”


Hastaların Doğal Burnu İle Doktorların Doğal Burnu Farklı

Burun estetiği öncesi sonrası

Op. Dr. Tayfun Demirel, kendisine başvuran hastaların ilk istediğinin doğal burun olduğunu belirtti ve doğal burunun hastalar ve doktorlar için anlamını açıkladı. “Doğal demek daha önce hiç dokunulmamış burun demektir.

Ben hastaların isteklerini şöyle anlıyorum daha önce yaptığım ve ameliyat olduğu belli olmayan bir burun ile estetik olduğu belli olsun isteyen hastanın öncesi sonrası fotoğraflarını gösteriyorum ve onlar için hangisinin doğal olduğunu soruyorum ve ne yazık ki hastaların çoğu estetik olduğu belli olan burnu doğal buluyorlar.

Oysa ki doğal burun ameliyat olduğu belli olmayan burun demektir.” 


Erkek Burun Estetiği ve Kadın Burun Estetiği Birbirinden Farklıdır

Erkekler ve kadınlar farklı yüz hatlarına sahip bu nedenle burun estetiği yapılırken de bu farkların göz önünde bulundurulması gerekiyor.

Op. Dr. Tayfun Demirel bu farkları şöyle açıkladı; “Erkeklerin yüz hatları daha keskin ve daha maskülen bir yapıları vardır. Burun ucu kalkık, kavisli oyuk bir burun yaptığınızda burun tek başına güzel bir burundur ama erkeğin yüzünde güzel durmaz, feminen bir hava katar.

Kadınların burunları ise çok daha farklı. Kadınların burun ucunun kaldırılmasını severler ama bir erkeğe bunu yapamazsınız. Burada dikkat edilmesi gereken nokta maskülenlik.” 


Kapalı Burun Estetiği ve Açık Burun Estetiği Doktora Göre Karar Verilmelidir

Op. Dr. Tayfun Demirel, açık ve kapalı burun ameliyatının farkını açıkladı; “Açık burun estetiği, burnu ikiye bölen kolimella denilen bir cilt var, onun arkasında kıkırdak var, her iki yanında da burun delikleri var.

Bu ortadaki deliği keserek, burun cildini kaldırma ve bundan sonrasında ameliyata devam edilen teknik açık tekniktir.

Burnun ön tarafındaki, ortadaki cildi kesmeden sadece burun delikleri içerisinden kesiler yaparak yaptığımız ameliyat ise kapalı tekniktir.

Bu aslında cerrahı ilgilendiren durumdur ama bazı hastalar kesi izi görünmemesi için kapalı burun tekniği tercih edebilirler.

Hastaların en önemli dikkat etmesi gereken şey, kapalı veya açık teknikle yapılmasından ziyade, seçtikleri doktorun bunu en iyi hangi teknikle yapıyor olduğudur.” 


Hekimler Hastaları İçin En İyisini İster

Hiçbir hekim hastasının eziyet çekmesini istemez ve hastaları için en iyiyi düşünür. O yüzden bir şey öneriyorsa bu sizin iyiliğiniz içindir. 

 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!

 


Yayınlanma tarihi: 05/03/2021

-

Son Güncellenme: 28/10/2021

Başa Dön