Yeniben İle Estetik Sohbetler'in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Özgül Uğurtay

Göz Kapağı Estetiği

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Op. Dr. Özgül Uğurtay tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Özgül Uğurtay

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özgül Uğurtay konuk oldu.

Uğurtay; göz kapağı estetiği uygulaması, ameliyat öncesi ve sonrası, iyileşme süreci ve Pitozis sorunu hakkında bilgiler verdi. Op. Dr. Özgül Uğurtay ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız. 

Op. Dr. Özgül Uğurtay podcast

Üst Göz Kapağı ve Alt Göz Kapağı Anatomisi 

göz kapağı estetiği Op. Dr. Özgül Uğurtay hem alt hem de üst göz kapağının anatomisi ile ilgili olarak; “Alt kapak üst kapağa kıyasla cerrahi anlamda daha zordur.

Göz kapakları aslında göz bebeğimizi korur. Alt kapak aslında üst kapağa eşlik eden, üst kapağın çok önemli bir arkadaşıdır.”

Göz Kapağı Estetiği Ameliyatının Detayları

eyelidGöz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özgül Uğurtay göz kapağı estetiğinin nasıl yapıldığı ile ilgili detayları paylaştı; “Üst göz kapağı estetiği, o bölgedeki yağ paketlerinin değerlendirilmesidir.

Aynı zamanda göz çevresindeki kasların güçlendirilmesini sağlar. %95 oranında lokal anestezi ile yapılır. İşlem sırasında hastalarımızla sohbet ederek, müzik dinleyerek yapıyoruz. Yaklaşık olarak 1 saatlik bir işlemdir. 

“Alt kapak estetiği ise biraz daha uzun sürebiliyor. Yaklaşık olarak 1,5 saatlik bir uygulamadır. Cilt sarkması olmayan genç hastalarda alt göz kapağı estetiğini iç kısımdan da yapabiliyoruz.”

Göz Kapağı Estetiği, İyileşme Süresi, Riskleri

göz kapağı estetiği sonrasıGöz kapağı estetiği gerçekleştikten sonra iyileşme süreci ve operasyon riskleri ile ilgili olarak Op. Dr. Özgül Uğurtay; “Üst göz kapağı işleminden sonra hastalara buz uygulaması yapmalarını tavsiye ediyoruz.

Eğer hastalar güzel bir şekilde buz uygulaması yaparlarsa 1-2 gün içinde iyileşme söz konusu oluyor. Ancak normal şartlarda işlerine dönebilmeleri için 5 gün ideal bir süredir.

Alt göz kapağı estetiğinde de aynı şekilde buz uygulaması öneriyoruz. Maksimum 10 gün içerisinde toparlanma ve işe dönme mümkündür. 

Üst göz kapağı estetiğinde risk azdır. Ancak alt göz kapağında çok önemli bir kasımız var. O nedenle alt göz kapağında işlem yaparken bu anatomiyi bilmek gerekiyor.

Dikkat edilmediği takdirde göz kaymasına sebep olunabilir.”

En Ünlü Pitozis Hastası Hayko Cepkin

Hayko CepkinGörüntüsü ve tarzıyla dikkat çeken ünlü sanatçı Hayko Cepkin’de de olan pitozis yani doğuştan düşük göz kapağı ile ilgili olarak da Op. Dr. Özgül Uğurtay açıklamada bulundu; “Hayko Cepkin bu basit işlemi yaptırmayıp, kendisine güvenmesi konusunda saygı duyuyorum.

Pitozis için iki farklı yaklaşım var. Eğer kas az da olsa çalışıyorsa göz kapağındaki kasa müdahale ediliyor ama hiç çalışmıyorsa alın askısı yapmak gerekiyor. Eğer göz kapağı göz bebeğini kapatıyorsa o zaman hemen ameliyat ile bu durumun giderilmesi gerekiyor.”

Op. Dr. Özgül Uğurtay İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; yaptığı en enteresan müdahaleyi, en zorlandığı vakasını, doktor olmasaydı hangi mesleği seçeceğini, estetiği olup olmadığı ve en saçma bulduğu estetik uygulaması sorularına samimi açıklamalarda bulundu. 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 05/11/2021

-

Son Güncellenme: 17/11/2023

Başa Dön