Yeniben İle Estetik Sohbetler’de Op. Dr. Hakan Bulam ile Liposucton Konuştuk

Liposuction (Yağ Aldırma)

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Op. Dr. Mehmet Hakan Bulam tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’de Op. Dr. Hakan Bulam ile Liposucton Konuştuk 

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Plastik ve Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. Hakan Bulam konuk oldu. Bulam; liposuction süreci ile ilgili bilgiler verdi. Op. Dr. Hakan Bulam ile ikinci kez gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız. 

Op. Dr. Hakan Bulam liposuction podcast


Yağ Fonksiyonel Bir Organ

yağ fonksiyonel organ

Yağların çok fonksiyonel olduğunu belirten Op. Dr. Hakan Bulam; “Yağlar hem endokrin hormon salgılayan bir yapıya sahip hem de soğuklardan koruma fonksiyonu var ama en önemli özelliği enerji depomuz olması. Özellikle açlık durumunda bizim hayatta kalmamızı sağlıyor. Bunlar dışında daha bir çok fonksiyonu da var ve halen araştırılmaya da devam ediyor.”

Op. Dr. Hakan Bulam liposuction whatsapp butonu

 

Liposuction Yöntemlerinin Farklılıkları

liposuction yöntemleri

Liposuction ameliyatında bir çok farklı yöntem kullanılabiliyor. Bu yöntemlerin neler olduğunu son dönemde sıklıkla liposuction ameliyatı yapan Op. Dr. Hakan Bulam anlattı;

“Liposuciton ameliyatı dirençli yağların tedavisinde kullanılan etkin bir yöntem ve etkinliği kanıtlanmış tek yöntem. Ameliyat sonrasında sonuçları hemen görüyoruz ve zaman geçtikçe daha da oturuyor.

Son yıllarda özellikle teknolojinin de ilerlemesi ile beraber liposuction tekniğinde de bir takım ilerlemeler oldu. Bu ilerlemelerin içinde ultrasonik enerji kullanılan vaser liposuction, lazer yardımlı liposuction, titreşim enerjisini veya güç uygulayan bir yöntem olan güç yöntemli dediğimiz seçenekler mevcut.

Bunların tabi ki avantajları var ama şunu da söylemem lazım. Bu yardımcı araçlar, bu teknolojiler tek başına orada kenarda dururken böyle mucizeler çıkaran cihazlar değil. Bunu uygulayan kişi çok önemli.”

 

Karın Germe Mi, Liposuction Mı?

karın germe mi liposuction mı

Karın germe mi yoksa liposuction mı yaptırmamız gerektiği ile ilgili olarak Bulam; “İnsanlar kesili ameliyatlardan uzak durmak istiyor. Liposuction küçük deliklerden yapıldığı için bu yöntemi tercih ediyorlar. Ancak liposuction her zaman yeterli olmuyor. Özellikle derinin sıkılaşma potansiyelini aşan bir gevşeklik varsa o zaman mutlaka germe ameliyatlarının da yapılması gerekiyor.” 
 

Tek Ameliyatta Kaç Litre Yağ

yağ alımı

Op. Dr. Hakan Bulam, liposuction ile en çok sorulan soru olan ‘Tek seferde kaç litre yağ alınır?’ sorusuna da açıklık getirdi; “Liposuction bir ameliyat. Diğer tüm ameliyatlar gibi bunun da bir sınırı var. Sınırsız ve zayıflamaya yönelik bir ameliyat değil. Liposuction vücut şekillendirme ameliyatı. Belli sınırlarımız var yağ alırken çünkü sınırları aştığımız zaman bu sefer genel sağlık durumunu riske atan bazı durumlar ortaya çıkıyor. Bu sınırlar da vücut ağırlığının yaklaşık yüzde 8 ila 10’u civarına denk geliyor.”
 

Liposuction Süreci

liposuction öncesi sonrası

Op. Dr. Hakan Bulam liposuction sürecini de merak edenler için anlattı; “Hastalarımıza ameliyat öncesinde detaylı bir bilgilendirme yapıyoruz. Genel anestezi altında yapıldığı için sağlık durumunu net görebilmek için bazı testler talep ediyoruz. Çok küçük bölgelere liposuction yapılacaksa o zaman lokal anesteziyi tercih ediyoruz.

Ameliyat sırasında hasta uyutulduktan sonra uygulama yapılacak bölge antiseptik solüsyonlarla temizliyoruz. Ameliyat öncesi çizimlerimiz, planlamalarımız dahilinde uygulama yapılacak bölgelere yakın yerlerden küçük kesilerden kanamayı azaltıcı, ağrıyı azaltıcı ilaçlar bulunan bir sıvı veriyoruz. 

Ardından herhangi bir cihaz kullanacaksak bu cihazla ilgili işlemi gerçekleştiriyoruz. İşlem tamamlandıktan sonra kontrolleri yapıp, hastamıza korse giydiriyoruz. Ameliyat planımızda varsa aldığımız yağların kaliteli kısımları vücudun diğer bölgelerine enjekte ediyoruz.

Korseyi en az 4 hafta, sıkılmadıysa 6 hafta, bu benim için güzelmiş derse de 8 haftaya kadar kullanılmasını öneriyoruz. 
 

Liposuction Sonrası Kilo Alımı

liposuction sonrası kilo alımı

Liposuction ameliyatından sonra olası kilo alma durumları ile ilgili olarak Op. Dr. Hakan Bulam; “1 2 kilodan bir şey olmaz hatta 4 5 kiloya kadar da bir şey değişmez ama yağ alınan bölgelerde yine yağ depolanması olur. Ancak aldığımız kilolar vücudumuza daha dengeli dağılır.

Çünkü o bölgedeki yağ hücrelerinin sayısını azalttığımız için vücudumuzdaki kalori fazlası vücudumuza genel olarak daha homojen olarak dağılır. Liposuction tekrarlanabilir ama sonuçları bakımından ilk işlemler aslında daha iyidir.”diyerek açıklık getirdi.

Op. Dr. Hakan Bulam ile "Meme Küçültme" konulu podcastimizi aşağıda bulabilirsiniz.


Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!

Podcast


Yayınlanma tarihi: 16/07/2021

-

Son Güncellenme: 30/12/2021

Başa Dön