Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Evrim Aksoy

Genital Estetik

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Op. Dr. Evrim Aksoy tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Evrim Aksoy

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Evrim Aksoy konuk oldu. Aksoy; genital estetik yöntemleri, işlem sonrası memnuniyeti, kızlık zarı dikimi hakkında bilgiler verdi.

Op. Dr. Evrim Aksoy ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız. 
Op. Dr. Evrim Aksoy podcast

Vajina Estetiği Mi, Genital Estetik Mi?

genital estetik

Vajina ve genitalin farklı kavramlar olduğunu söyleyen Op. Dr. Evrim Aksoy; “Kadınlar dışarıdan gördükleri her yere vajina ya da rahim diyebiliyorlar. Oysa rahim bizim hiç göremediğimiz bir organ.

Onun dışarı çıkışını sağlayan ve ilişkide bulunulan kısım vajina, dıştaki tüylü bölge ise vulva. Hepsi birbirinden farklı bölümler.

Vajina estetiği aslında dışarıdan içeri doğru girildiğindeki kanalda yapılan işlemler, genital estetik ise bölümlere ayırmadan yapılabilecek tüm işlemlerdir.”

Genital Estetik Bölümleri ve Sorunları

genital estetik sorunları

Genital bölgede yaşanan sorunlar ve yapılabilecek estetik işlemleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Evrim Aksoy açıkladı; “Görünen dış dokudan başlayacak olursak bu bölgeden en başta renkle ilgili sorun yaşanabilir.

Bu durumda lazerle renk açma işlemi yapılabiliyor. Dudak kısmında yaşla birlikte içe çökme durumu yaşanabiliyor. Böyle bir durum yaşandığında dolgu işlemi ile toparlayabiliriz.

Dolgu işlemini hastanın kendi yağ dokusundan da yapabiliyoruz. Yağ mı yoksa dolgu maddesi mi kullanılacağına hastaya göre karar vermek gerekir. Çok dolguya ihtiyaç varsa yağ ile yapmak daha mantıklı bir tercihtir. 

İç dudaklarda en çok uygulanan yöntem labioplastidir. Labioplastide görüntüden ziyade fonksiyon da işin içine giriyor.
Op. Dr. Evrim Aksoy genital estetik whatsapp butonu
Çünkü görüntüden ziyade dudaklardaki asimetrik durumlar vajinaya girişi kapatabiliyor, kıyafetlerden kötü görüntüye neden olabiliyor.

Labioplasti genel cerrahi ile yapılabileceği gibi hafif vakalarda lazerle de yapılabilir. 

Vajina daraltma da ise; hastanın özelliğine göre değişiklik gösteriyor. Birden fazla doğum yapmış, cinsellikte hissizlik, mesane sarkmasından dolayı idrar kaçırma gibi problemlerinde vajina daraltma işlemi yapılabiliyor.

Cerrahi bir işlem olan vajina daraltma işlemi hafif sorun yaşayan hastalarda lazerle ya da radyofrekans ile de birkaç seansta çözülebiliyor. 

Vajina bölgesine birşey enjekte edilecekse yağdan çok G noktasına dolgu ya da prp maddeleri tercih ediliyor.

Bu bölgelere dolgu ya da prp enjekte edildiğinde cinsel hayatta daha çok his ve dokunun gençleşmesine yardımcı olur.”

Kızlık Zarı Dikimi

kızlık zarı dikimi

En çok aratılan ve merak edilen konulardan biri olan kızlık zarı dikimi ile ilgili olarak Op. Dr. Evrim Aksoy; “Kızlık zarı boş bir alanın etrafındaki danteller gibi bir yapıya sahip.

Ortası boş olan ama ilk ilişkide penisin teması ile kenarlardan daha da açıldığı için minik kanamalar yaşanan bir durum. Yani kızlık zarı dikiminde bir delik kapatılmıyor.

Kenarlarını birbirine denk getirip, yeni bir ilişkide kenarların yırtılmasıyla kanama olması sağlanıyor. Düğün öncesi yapılabilecek hızlı bir yöntemi olduğu gibi bir daha hiç ilişkide bulunmayacak ise uzun süreli bir yöntem daha var.”

Op. Dr. Evrim Aksoy İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; yaptığı en enteresan müdahaleyi, en zorlandığı vakasını, kadın doğum uzmanı olmasa hangi mesleği seçeceğini, estetiği olup olmadığı sorularına samimi açıklamalarda bulundu. 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 15/10/2021

-

Son Güncellenme: 28/10/2021

Başa Dön