Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Esra Çabuk Cömert


Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Esra Çabuk Cömert

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert konuk oldu.

Cömert; vajina yapısını, vajina estetiğinin neler kapsadığını, genital estetiğinin kadınlarda yarattığı olumlu durumları ile ilgili bilgiler verdi. Op. Dr. Esra Çabuk Cömert ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız. 

Op. Dr. Esra Çabuk Cömert podcast


Kadınlar Bedenlerini Keşfetmeye Başladılar

kadın bedeni

Op. Dr. Esra Çabuk Cömert; genital estetik işlemlerinin son dönemde artması ve neden yapıldığını aktardı; “Kadınlar güzelliğin sadece yüz ve vücutta olmadığının farkına vardılar.

Dijital dünyanın da buna katkısı da çok fazla oldu.

Vajina estetiğinde; venüs tepesinden yağ alınabilir, iç ve dış dudak kısımları normalden büyük ya da küçükse çeşitli yöntemlerle düzeltilebilir.

Klitoriste ise içe ya da dışa doğru sarkıklık varsa kıyafet giyip çıkarırken rahatsız edebilir ve hoş durmayabilir. O nedenle bu bölgeye de rahatlıkla müdahale edilebilir. 


Vajina Yapısı ve Doğum

vajina yapısı ve doğum

Doğumun vajinaya etkilerini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert açıkladı; “Vajina boşluklu bir organ. Bu bölgeden doğum yapılıyor.

Doğumda bebek çıkarken ister istemez yapıları tahrip ediyor. Bu durum pilates ve yoga ile toparlanabilir ama eğer toparlanmazsa o zaman cerrahi yöntemler kullanılır. 

İster normal doğum ister sezaryen olsun her ikisinde de vajinal bozulma meydana gelir. Çünkü bebeğin kafası her iki doğum yönteminde de vajinaya baskı yapar, bu nedenle de problemler oluşabilir.

Sezaryenla doğum yapan ama genişlik isteyen bir kadına ameliyattan önce lazer tedavisi düşünülebilir.


Sık Vajinal İlişki Vajinayı Genişletir

cinsel ilişki

Op. Dr. Esra Çabuk Cömert, vajina genişlemesi ve cinsellik arasındaki ilişkiyi açıkladı; “Günde birden fazla cinsel ilişki yaşayan birinin vajinasının dar olmasını bekleyemezsiniz.

Vajinanın herhangi bir bozulma yaşamaması için haftada 2 gün cinsel ilişki yaşanmasını öneriyorum. 

Eşlerin vajinan çok geniş daha dar olabilirdi gibi sözler söylemesi, erkeklerin cinsel deneyimlerinin kadına onun hatası gibi hissettirilmesi çok onur kırıcı ve bunlar hep psikolojik şiddete giriyor.”


Total Vajen Estetiği

total vajen estetiği

Vajinanın hem iç hem de dış kısmına farklı bir çok uygulama yapılabiliyor. Tüm bu uygulamaları Op. Dr. Esra Çabuk Cömert anlattı; “Tek seferde birden fazla işlem yapılabilir.

Vajinal bölgede daha çok dolgu uygulamaları yapmayı tercih ediyorum. G noktası sinir sonlanma yeri yani klitorisin devamı gibi düşünülebilir.

G noktasına dolgu ya da yağ enjekte edildiğinde G noktası daha şiştiği için kadınlar daha fazla zevk alıyorlar.”


İyileşme Süresi ve Sonrası

genital estetik sonrası iyileşme

Genital estetik işlemlerinin iyileşme ile ilgili olarak Cömert; “Labioplasti ve vajinoplasti 1 ay, G noktası 10 gün, dolgu işlemleri ise 1 haftada iyileşir.

Labioplasti gibi cerrahi işlemlerden 3 gün sonra hasta günlük hayatına dönebilir. G noktası, dolgu gibi işlemler ofis işlemleri olduğu için günlük hayatına aynen devam edebilir. 

Genital estetik işlemlerden sonra doğum yapacaklar mecburen sezaryen yöntemini tercih etmek zorunda kalırlar. Çünkü vajinaya işlem yapılır daraltıldıktan sonra, vajina yeniden genişlemez.

Ancak genital estetik sonrası hem evliliklerde hem de ilişkilerde çiftler daha mutlu oluyorlar. ” 


Kararma ve Beyazlama

kararma-beyazlatma

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert genital bölgede meydana gelen kararmalar ve beyazlatma işlemi ile ilgili olarak; “Kararma; hormonlar, doğum sonrası ya da yapısal olarak karşımıza çıkar. Kilolu kişilerde kararmayı daha sık da görürüz ama bundan kurtulmak mümkündür. 

Yapılabilecek yöntemlerden bir tanesi lazerdir. Lazer ve mezoterapi yöntemleri ile 3-4 seansta %60 beyazlama olur.

Kimyasal peelingde ise 1 seansta %70 - 80 sonuç alınır ve diğer yöntemlerden farklı olarak hiç ağrı sızı çekmezsiniz.”

Op. Dr. Esra Çabuk Cömert Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; yaptığı en enteresan müdahaleyi, en zorlandığı vakasını, doktor olmasa hangi mesleği seçeceğini, estetiği olup olmadığını ve en saçma bulduğu estetik işlemleri sorularına samimi açıklamalarda bulundu. 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 27/08/2021

-

Son Güncellenme: 25/09/2023

Başa Dön