Yeniben İle Estetik Sohbetlerin Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Eren Taşkın


Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetlerin Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Eren Taşkın

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eren Taşkın konuk oldu...

Taşkın; obezite ve üremenin birbirine olan etkilerinden ve son dönemde sıklıkla gündeme gelen dumping sendromu hakkında bilgiler verdi.

Op. Dr. Eren Taşkın ile gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbet için tıklayınız. 
Op. Dr. Eren Taşkın podcast

Obezite ve Üreme Arasındaki İlişki

obesity and babyObezite ile üreme arasında ciddi bir bağlantı olduğunu belirten Op. Dr. Eren Taşkın, kilo aldıkça kadınların erkeksi, erkeklerin de kadınsılaştığını belirtti.

Obez insanlarda kısırlık, sertleşme sorunu, özgüvensizlik gibi durumların olması sebebiyle cinsel hayatlarında olumsuzluk yaşadıklarını da belirtti. 

Obezite cerrahisi sonrası çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin bu isteklerine bir adım daha yaklaştıklarını belirten Taşkın, obezite cerrahisi sonrası hamile kalmak isteyen kadınlar için 1 yıl beklemelerini önerdiğini sözlerine ekledi.

Ameliyat sonrası erken hamile kalındığında yeniden kilo alma olasılığının yüksek olduğunu ve bu kiloların da kalıcı olduğunu belirtti. 

Obezite Cerrahisi Sonrası Boşanma ve Evlilik Sayılarındaki Artışın Nedenleri

marriedYapılan araştırmalara göre obezite cerrahisi olan kişilerin hem boşanma hem de evlenme sayılarında artış olduğu görülmüş. Bu durumu Op. Dr. Eren Taşkın değerlendirdi.

Taşkın, çiftler genelde birlikte kilo alıyorlar. İki taraf da obez ise ve birlikte zayıflarlarsa o zaman ilişkilerinin ömrü uzuyor. Aksi durumlar da kişinin özgüveninde artış yaşandığı için ayrılmaları da sıklıkla gördüklerini belirtti. 

Dumping Sendromu

dumpingSon dönemde sıklıkla duyduğumuz dumping sendromu ile ilgili olarak Op. Dr. Eren Taşkın açıklama yaptı. Taşkın, obezite cerrahisi sonrası bu durumun olabildiğini ancak çok sık rastlanan bir durum olmadığını da sözlerine ekledi.

Her hastanın obezite cerrahisine uygun olmadığını ve bu sendromun daha çok bu tip hastalarda göründüğünü de belirtti. 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 30/12/2021

-

Son Güncellenme: 09/11/2023

Başa Dön