Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Ebru Şen

SkinCeuticals

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Op. Dr. Ebru Şen tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Ebru Şen

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ebru Şen konuk oldu.

Son dönemin en fazla konuşulan ve merak edilen konusu antioksidanları ve antioksidan serum kullanımını ve önerileri ile ilgili sohbet ettik. Op. Dr. Ebru Şen ile ikinci kez gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız…
.
Op. Dr. Ebru Şen podcast


Oksidasyon Enerji Üretiminde Çok Önemli Bir Yolak*oksidayon üretimi

Op. Dr. Ebru Şen, antioksidan serumlar ile ilgili bilgi vermeden önce ciltteki oksitlenmeyi ve cildin yaşadığı süreci açıkladı; “Vücudumuzdaki hücreler oksitlenirken bir yandan da kenara istenmeyen ürünler çıkıyor ve bunlara serbest radikaller deniyor.

Bu serbest radikaller vücudumuzda doyumsuzca dolaştıkları için bir yerlerden elektron çalarak hücreleri bozuyorlar. Bu yapılar ciltte olduğunda da DNA hasarına varacak kadar sıkıntı yaratabiliyorlar.”


En Bilinen Antioksidan C VitaminiC vitaminiEn etkili antioksidanın içeriğini Op. Dr. Ebru Şen şöyle anlattı; “Bütün ciltlerin antioksidana ihtiyacı vardır. 20’li yaşlarda buna gerek yoktur ama yaş ilerleyip yıkım arttıkça antioksidana ihtiyaç da artacaktır. 

En bilinen antioksidan C vitaminidir. C vitamini cilt için çok faydalıdır. Ancak çok hassas olan, rozase (gül hastalığı) hastalığı olan, akne tedavisi gören ve yağlı cilde sahip kişilerin C vitamini içeren serumları dikkatli kullanmaları önerilir.

C vitamini cilde sürüldüğünde hemen sonuç vermez. Her cildin ihtiyacı C vitaminidir ama nasıl bir C vitamini olduğu da önemlidir. Cildin yapısına göre yan ürünler, ekstra mineraller ve taşıyıcılar eklenmelidir ki ihtiyacı olan ciltte ihtiyacı kadar bıraksın.”

C Vitamininin Fonksiyonu, E Vitamini ve Feluric Asitin EtkileriC vitamini, E vitamini ve feluricOp. Dr. Ebru Şen antioksidanların içerisinde bulunan C vitamini, E vitamini ve feluric asitin etkileri ile ilgili olarak; “C vitamini kolajen üretimini destekleyip, serbest radikallerin oluşmasını engelliyor.

Bu sayede ciltteki lekelenmeleri hafifletip, cildi koruyor. E vitamini, C vitamininin etkinliğini ve stabilitesini arttırıyor. Feluric asit ise C vitamininin etkisini tamamlıyor.” diyerek açıklık getirdi.

 


Dersimiz: C Vitamini
Konumuz: Antioksidanlar
Yeniben soruyor: “Neden antioksidan serum kullanmalıyım?”


Estetik Uygulama ve Antioksidanlarface serum

Op. Dr. Ebru Şen yaptığı cerrahi uygulamalardan sonra hastalarına antioksidan kullanmalarını tavsiye ettiğini belirtti ve devam etti; “Tüm hastalarıma yara izlerinin güzel iyileşmesi için 3 haftalık iyileşme döneminden sonra, iz giderici kremleri sürmeden önce C vitamini içeren serum kullanmalarını öneriyorum.

Hastanın nasıl bir C vitamini serumu kullanacağını da hastayı görüp söylemek gerekir.”

Op. Dr. Ebru Şen son olarak;yaşlanma etkilerini geciktirmek ve cildin kalitesini arttırmak için antioksidan serum kullanılmasının öneminden bahsetti ve ekledi; “Cildini temizle, antioksidanla, nemlendir ve koru. Bunları yaptığınızda cildinizdeki değişim fark edilecek.” 

Op. Dr. Ebru Şen ile "Lip Lift, Dudak Kaldırma" konulu podcastimizi aşağıda bulabilirsiniz.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!

*Yolak: Biyokimyada metabolik yolak veya metabolik patika, hücre içinde meydana gelen bir dizi kimyasal tepkimedir; Bunlar toplu olarak metabolizmayı oluştururlar. Her bir yolakta belli bir kimyasal bileşik, enzimler tarafından değişime uğrar.

Podcast

SkinCeuticals hakkında daha detaylı bilgi al

Yayınlanma tarihi: 23/09/2021

-

Son Güncellenme: 25/11/2021

Başa Dön