Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Cenk Teker

Burun Estetiği

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Op. Dr. Cenk Teker tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Cenk Teker

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Cenk Teker konuk oldu.

Teker; burun yapısı, burun estetiği ve revizyon burun estetiği ile ilgili bilgiler verdi. Op. Dr. Cenk Teker ile gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbet için tıklayınız. 

Op. Dr. Cenk Teker podcast

Burundan Alınan Nefes Nemlendirilmiş Havayı Temsil Eder

nefes almaÇocuklukta öğretilen burundan nefes al ağızdan ver lafını Op. Dr. Cenk Teker açıkladı; “Bu söz çok doğrudur. Burundan alınan nefes nemlendirilmiş bir havayı temsil eder.

Eğer dışarısı -10 derecede olsa +40 derecede olsa burnumuz nefesimizi 36,5 dereceye ayarlar. Burun, termaregülasyonu çok güzel yapan, büyük partikülleri filtreleyen, havayı nemlendiren bir organdır.” 

Açık ya da Kapalı Burun Estetiğine Karar Verme

açık ve kapalı burun estetiğiHastaların akıllarını karıştıran açık ve kapalı burun estetiğinin hem cerraha hem de hastanın burun yapısına göre belirlendiğini belirten Op. Dr. Cenk Teker, buna karar verirken de hasta ile uzun konuşmalar yaptıklarını, hastanın beklentilerini tam anlamıyla öğrenmek gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Piezzo ve 3D Modelleme

modellemeBurun estetiği ile ilgili araştırma yaparken karşımıza çıkan piezzo ve 3D modelleyi Op. Dr. Cenk Teker’e sorduk.

Teker, piezzonun bir çok cerrah tarafından kullanılan bir cihaz olduğunu, kemiği parçalamadan kesebildiği için burun estetiğinde morarmayı önlediğini belirtti. 

Hastalarını ameliyat etmeden önce 3D modelleme ile hastaları ameliyat sonrası görüntüyü göstermenin iyi bir yöntem olduğunu düşünen Op. Dr. Cenk Teker, ameliyat sonrası çoğu zaman modellemede gösterilen burundan çok daha güzel bir burnun ortaya çıktığını da sözlerine ekledi.

Vakalarımın %50’si Revizyon 

revizyon burun estetiğiKulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Cenk Teker, revizyon burun estetiği ile ilgili olarak; benim hastalarımın %50’si revizyon burun estetiği hastalarıdır.

Hasta ya da hekim kaynaklı başarıya ulaşmamış burunları yeniden ameliyat etmek revizyon burun estetiğidir. Revizyon ameliyatlarındaki en önemli şey kıkırdaklardır.

Kıkırdak kendi vücudumuzdan olduğu zaman kolaylıkla uyum sağlarlar zaten kıkırdak hafızası denen bir şey de vardır. En iyi kıkırdak kaburgadan alınır.

Eğer hasta kendi kıkırdağını vermek istemezse kaburga kıkırdağı da kullanılabilir ancak bu ameliyatın maliyetini fazlasıylar arttırır. 
Op. Dr. Cenk Teker whatsappOp. Dr. Cenk Teker, Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; hiç geri çevirdiği bir hastasının olup olmadığını, bugüne kadar en zorlandığı vakasını, KBB’ci olmasaydı hangi mesleği tercih edeceğini, kendisinde estetik olup olmadığını sorduk ve kendisinden samimi yanıtlar aldık. 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!
 


Yayınlanma tarihi: 27/05/2022

-

Son Güncellenme: 05/05/2023

Başa Dön