Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Uzm. Dr. Ünzile Seyman Civelek

Cilt Bakımı
Cilt Bakımı tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Uzm. Dr. Ünzile Seyman Civelek tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Uzm. Dr. Ünzile Seyman Civelek

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ünzile Seyman Civelek konuk oldu. Civelek; hangi yaşlarda hangi uygulamaların yapılması gerektiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uzm. Dr. Ünzile Seyman Civelek ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız. 

Ünzile Seyman Civelek pordcast

 

Ne Kadar Doğalda Kalırsanız, O Kadar Doğalı Bozmazsınız

doğal güzellik

Uzm. Dr. Ünzile Seyman Civelek, kozmetik uygulamalarda doğal bir görüntü elde etmek için dikkat edilmesi gerekenleri şöyle açıkladı; “Doğalı koruyarak yol izlemek lazım. Estetik işlemlerde aslında doğalı bozduğunuzda güzellik yakalanmıyor. Ne kadar doğalda kalırsanız ve doğalı bozmazsanız o kadar güzel. O yüzden uygun işlemi seçmek çok önemli. Kişiye uygun ihtiyacı koyacaksınız, fazlasıyla çok uğraşmayacaksınız.”
 

20’li ve 30’lu Yaşlar

30'lu yaşlar

Uzm. Dr. Ünzile Seyman Civelek; 20’li yaşlarda cildin herhangi bir uygulamaya ihtiyacı olmadığını, ufak dokunuşlar yapılabileceğini ama 25’ten sonraki dönemde cildimizdeki kolajen seviyesinin azaldığını belirtti ve ekledi; “30’a doğru ve 30’dan sonra süreç çok hızlı ilerliyor. 25’li yaşlarda daha ufak mezoterapi işlemleri, vitamin enjeksiyonları, hyaluronik asitler gibi ufak dokunuşlar yeterli olurken,  30’a yaklaşınca ve 30’dan sonra işler biraz daha değişiyor. O zaman da cilde kolajen ve elastikiyet gibi destekler gerekiyor. Onun için de botoks, dolgu, mezoterapi, lazerle sıkılaştırma işlemleri yapılabilir.” 
 

Gebelik Döneminde Yapılabilecek Uygulamalar

gebelik dönemi cilt

Gebelik ve emzirme dönemi kadınlar için en hassas zamanlar. Uzm. Dr. Ünzile Seyman Civelek, bu dönemde yapılabilecek uygulamalarla ilgili olarak; “Gebelik dönemi boyunca ve emzirmenin ilk 6 ayı bir şey yapmıyoruz. İlk 6 ayı geçirdikten sonra hastalarda işlemlere yavaş yavaş başlıyoruz. Bu dönemde lazer sistemleri kullanabilir çünkü emzirmeye hiçbir yan etkisi yok. Onun dışında lokal uygulanan işlemler yapılabilir, bu uygulamaların da süte ve çocuğa geçişi gibi bilinen bir zararı yok.” diyerek gebelik döneminde yapabilecekleri aktaradı. 
 

40’lı Yaşlar

40lı yaşlar

40’lı yaşlara gelindiğinde neler yapılacağı ile ilgili olarak Uzm. Dr. Ünzile Seyman Civelek şunları söyledi; “40’lı yaşlarda daha çok kombine işlemden faydalanıyorum. Sonucu daha iyi oluyor. Daha az seansla daha güzel sonuç alıyorum. Botoks kesin yapılmalı. Orta yüzde kemik ve yağ dokusunda kayıplar olduğu için dolgu ihtiyacı biraz daha artıyor. Bunların yanı sıra lazerle cildi sıkılaştırmaya yönelik işlemler de uygulanabilir.”
 

50’li Yaşlar

50li yaşlar

Özellikle menopoz sonrası kadınların cildinde ciddi değişiklikler meydana geliyor, bu durumu ve yapılabilecek işleri; “Menopozla hormonlarda çekilme ile cilt kalitemizde değişim meydana geliyor. Birden bir çökme oluyor. Güzellik hormonu olarak geçen östrojen bizim için çok değerli bir hormon. Bu durumu önlemek için menopoz öncesinde uygulamalara başlamakta fayda var.

Hyaluronik asit içerikli uygulamalar, lazer sistemleri ile sıkılaştırma, cilt kalitesine bağlı olarak ip askı da tercih edilen uygulamalar arasında yer alıyor.” diye Uzm. Dr. Ünzile Seyman Civelek ekledi; “Uygulamalara ne kadar erken başlanırsa 50’ler de yapılacak uygulamalar o kadar azalır.”
 

60’lı 70’li Yaşlar

60lı 70li yıllar

Uzm. Dr. Ünzile Seyman Civelek 60 yaş üstü kendine ve cildine bakmayı seven kadınlar için önerileri şöyle; “60’lı yaşlarında olan hastalar genelde ameliyat olmak istemeyen hastalar. 

Kol, bacak ve dekolte bölgesindeki sarkmalar için deri sıkılaştırma çalışmaları yapıyoruz. Ciltte meydana gelen lekeler ve çilleri de tedavi edebiliyoruz. Bunların yanı sıra yaşı ele veren elleri gençleştirerek de bütünsel bir çalışma yapmış oluyoruz.”
 

Ergenlik Dönemi

ergenlik dönemi sivilce sorunu

Ergenlik döneminde ortaya çıkan cilt problemlerini gidermeye yönelik olarak Uzm. Dr. Ünzile Seyman Civelek; “Genelde gençler sivilceleri kurutan kremler ya losyonlar tercih ediyorlar. Bu ürünleri kullandıklarında şöyle bir durum oluyor; cilt diyor ki ya bu beni kurutuyor biraz daha yağ salgılayayım diyor. Bu sefer de kısır döngüye giriyor, daha çok yağlanma daha çok akne oluyor işte bunu kırmak için aslında uygun bir nemlendirici kullanmak çok önemli.” diyerek doğru tedaviyi açıkladı. 

Uzm. Dr. Ünzile Seyman Civelek “Yeniben İle Estetik Sohbetler”in sevilen hızlı sorular bölümünde; yapmayı en sevdiği uygulamayı, en zorlandığı vakayı, doktor olmasaydı ne olurdu, kendisinde olan estetikleri, yakınına uygulama yapıp yapmadığı sorularına içtenlikle eğlenceli cevaplar verdi. 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 09/07/2021

-

Son Güncellenme: 05/10/2021

Başa Dön