Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Dr. Sibel Ulusan

Saç Ekimi

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Dr. Sibel Ulusan tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Dr. Sibel Ulusan

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Saç Ekimi Uzmanı Dr. Sibel Ulusan konuk oldu. Ulusan; saç ekimi ile ilgili bilgiler verdi.

Dr. Sibel Ulusan ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız. 
Dr. Sibel Ulusan podcast

Saç Ekimi İçin En Uygun Zaman

saç ekimi
Saç ekimi uzmanı Dr. Sibel Ulusan saç ekimi için en uygun zamanın kişiye bağlı olduğunu belirtti ve ekledi; “Kişi ne zaman saç ekimine ihtiyaç duyarsa o zaman saç ekimi yaptırabilir.

Çünkü saç ekiminde yaşın bir önemi yoktur. İşlem yaptırmaya karar verirme sürecinde saçların tamamen dökülmesini beklemenin de bir anlamı yoktur.

Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta doktor olan bir yerde saç ekiminin yapılmasıdır.”

Saç Ekimi Matematiksel Bir İşlem

Saç ekimi ve matematik
Dr. Sibel Ulusan saç ekimindeki greft sayıları ile ilgili olarak; “Saç ekimi matematiksel bir işlemdir. Hastannın ne kadar sık saçlar istediğine göre greft sayıları değişiklik gösteriyor.

Donör alan ve ekilecek alanla ilgili saç ekimi öncesi iyi bir çalışma yapılması gerekir.”

Baştan Sona Saç Ekimi Süreci

saç ekim süreci
Dr. Sibel Ulusan kendisine başvuran hastalarla nasıl bir süreç yaşadığını da anlattı; “Lokal anestezi ile donör alandan kökler alınıp, ekim yapılacak bölgeye geçilerek işlem başlar.

Saç ekim işlemi yaklaşık 13-16 saat arasında sürüyor. Ekimden sonraki ilk gün pansumana, 5. gün ise ilk yıkama için kliğine gelmeleri gerekiyor. Her gün fotoğraflar ile hastanın durumunu takip ediyoruz.

Ekimden sonraki 5-6 gün içinde ödemler yok oluyor. Nihai sonucu 10-12 ay sonra görebiliyoruz. Saç ekiminden sonra 3,5 ve 8. aylarda PRP öneriyorum ve kendi hastalarıma hediye ediyorum.” 

Dr. Sibel Ulusan Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; en zorlandığı vakasını, doktor olmasaydı hangi mesleği seçeceğini, en saçma bulduğu estetik işlemini, kendisinde estetik olup olmadığını, eşine saç ekimi yapıp yapmayacağını sorduk ve kendisinden samimi yanıtlar aldık. 
Dr. Sibel Ulusan whatsapp
Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!
 


Yayınlanma tarihi: 28/04/2022

-

Son Güncellenme: 28/04/2022

Başa Dön