Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Dr. Öğr. Üyesi Tamer Haliloğlu

Burun Estetiği

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Dr. Öğr. Üyesi Tamer Haliloğlu tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Dr. Öğr. Üyesi Tamer Haliloğlu

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tamer Haliloğlu konuk oldu. Haliloğlu; kendisi, kariyeri, açık ve kapalı teknik burun estetiği, revizyon burun ameliyatı, kepçe kulak ameliyatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dr. Öğr. Üyesi Tamer Haliloğlu ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız. 

Dr. Öğretim Üyesi Tamer Haliloğlu podcast


Burun Yüzün Tam Ortasında Tüm Yüz İfadesi Belirleyen Organdır

En çok tercih edilen estetik uygulamalardan olan burun estetiği ilgili olarak Dr. Öğr. Üyesi Tamer Haliloğlu şu açıklamayı yaptı: “Burun yüzün tam ortasında ve yüz ifadesini çok fazla belirleyen bir organdır. Her şeyinizi kapatırsınız ama burnunuzu kapatamazsınız.

Fizyolojik olarak buradan nefes alıp veriyorsunuz ve burayı bir şey ile örtemezsiniz. Burun estetiğine ilginin artmasında sosyal medyanın gelişmesi yadsınamaz bir gerçek.”

Dr. Öğt. Üyesi Tamer Haliloğlu burun estetiği whatsapp butonu


Anatomik Sınırlar İçerisinde Optimal Sonuç

burun anatomisi

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahı Dr. Öğr. Üyesi Tamer Haliloğlu, burun estetiği olmaya karar veren hastaların ilk muayenede nelerle karşılaşacaklarını anlattı: “Öncelikle fizyolojik bir şey var mı ilk olarak bunu ortaya koyuyoruz. Ardından hastanın istediği neyse onun istekleriyle birlikte burnun anatomisinin verdiği olanaklar çerçevesinde biz size bunu yapabiliriz diye burada açıklıyoruz.

Önce gözle muayene ediyoruz arkasından fotoğraf çekiyoruz, çekilen fotoğrafları ekrana yansıtıyoruz. Ekrandan olası varyasyonlarını gösteriyoruz. Çünkü burun çok özellikli bir anatomiye sahiptir ve çok çeşitli anatomik varyasyonlar içerir. Hiç kimsenin burnu diğerininkine benzemez.”


Açık Mı, Kapalı Mı?

burun estetiği açık mı kapalı mı yapılmalı

Dr. Öğr. Üyesi Tamer Haliloğlu tartışma konusu olan açık ve kapalı burun estetiği ile ilgili olarak; “Hem açık hemde kapalı yapan doktorlar bir tanesiyim. Uluslararası literatürde dinlediğimiz ve okuduğumuz şeyler kadarıyla genelde %60 - %70 oranında falan aslında kapalı yapılır burun estetiği ameliyatları, daha doğrusu kapalıya uygundur. %30-40 kadar da açık olması gerekir. 

Açık ya da kapalı olma kararı tamamen burnun şekline göre anatominin bize verdiği olanaklar çerçevesinde karar veriyoruz. Kapalı yapmanın avantajlarını açık yapmaya göre ben biraz daha fazla olduğunu hissediyorum.

Ameliyattan sonra iyileşmesi hastanın beklentilerini biraz daha karşılaması açısından biraz daha üstün görüyorum ama bazı burunlar var ki açık yapmak zorundasınız, açıktan başka çareniz yoktur.” açıklamasında bulundu. 


Vücudun 10- 12 Santimetrekarelik Alanında Yapılan Ameliyat Zor Değildir

burun estetiği ameliyatı

Revizyon burun ameliyatlarında kıkırdak harabiyeti sıkça karşılaşılan durumlardan biridir. Op. Dr. Tamer Haliloğlu revizyon burun ameliyatlarında yaşadıkları ile ilgili olarak; “Vücudun 10-12 santimetre karelik bir alanında yaptığınız ameliyat çok da zor değildir. Zor olan teknik ve alacağınız sonucun göstergesidir.

Zorluk açısından hasta için zor olmayan fakat hekim için zor olan bir prosestir. Öncesinden çok iyi planlamak yani nerede ne kadar kıkırdak gitmiş veya nereden kıkırdak ihtiyacımız olur bunu çok iyi ortaya koymak lazım. Çünkü siz rekonstrüksiyonu tekrar kuruyorsunuz.” diyerek revizyon burun estetiğinin zorluklarından bahsetti.


Kepçe Kulak Ameliyatında Lazer Kullanmak Hastaya Masraf Çıkarmak Dışında Çok Fazla Avantajı Yok

kepçe kulak ameliyatı

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı olan Haliloğlu, kepçe kulak ameliyatları ile de açıklama yaptı ve lazerle kepçe kulak ameliyatı ile ilgili olarak; “Lazer deyince tüylerim diken diken oluyor. Özellikle KBB pratiğinde lazerin çok yeri var.

Bazen lazerden başka şansınız yok ama bu tarz estetik operasyonlarda hastaya gereğinden fazla masraf çıkarmanın ötesinde çok fazla bir avantajı yok.” diyerek kepçe kulak ameliyatının tamamen cerrahi bir ameliyat olduğunun vurgusunu yaptı. 

Dr. Öğr. Üyesi Tamer Haliloğlu Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; geri çevirdiği hasta olup olmadığı, bu zamana kadar en zorlandığı vakasını, doktor olmasaydı hangi mesleği yapmak isteyeceğini, estetiği olup olmadığını ve bir yakınına estetik uygulama yapıp yapmayacağını sorduk. Tüm bunlara kendisi samimi açıklamalarda bulundu. 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 24/06/2021

-

Son Güncellenme: 28/10/2021

Başa Dön